Armen masseren in buikligging

Wanneer je de massagecursus voor beginners hebt gedaan, dan weet je hoe je de armen en handen kan masseren. Veel cursisten vertellen dan hoe fijn de ander het vond. Hetzelfde horen we van klanten in de massagepraktijk. Vaak verrast het ze ook, omdat ze bij massage wel aan de rug en schouders denken, maar niet zo snel aan de armen en handen. Het is heel fijn als die ook aandacht krijgen!

Favoriete onderdelen

Als je dan naar de favoriete onderdelen van een massage vraagt, krijg je meestal te horen: rug/schouders, benen achterkant en tot slot de armen en handen. Andere delen van het lichaam kunnen ook fijn zijn om gemasseerd te krijgen, maar zijn al met al toch minder favoriet.

Bij een massage van ongeveer een uur begin je dan op de achterkant van het lichaam. Een beetje afhankelijk van je tempo en hoeveel aandacht je besteed aan de achterkant, ben je al gauw zo’n drie kwartier verder voordat je aan de armen toe bent. Het enige is: je klant moet zich omdraaien op de massagetafel, want je hebt de armen leren masseren in rugligging.

Omdraaien

Omdraaien geeft hoe zorgvuldig je het ook doet altijd wat onrust. Je moet immers wat gaan zeggen, enkelrol en doek moeten even weg en je klant moet in beweging komen. Het kan de rust en sfeer van ontspanning daardoor verstoren. Voor mensen die moeite hebben met omdraaien, zoals bijvoorbeeld ouderen is het ook fijner als zij in buikligging kunnen blijven liggen.

Kan armen masseren ook anders?

Ja natuurlijk, is dan het korte antwoord. Iets uitgebreider: je kan bijna alle technieken die je leert op de armen en handen ook in buikligging toepassen. Het enige wat je niet moet doen is de arm optillen. Laat de arm en de hand dus zoveel mogelijk op de tafel liggen. Fysiek gezien kan een arm prima naar voren toe, maar naar achter toe is dat beperkt. Dit betekent ook dat je het kneden van de bovenarm niet kunt doen zoals je doet in rugligging. Sla die techniek dan ook over.

Armen masseren

Oefen eerst

Wil je het masseren in buikligging gaan doen bij je massageklanten? Oefen het eerst een paar keer op een oefenpersoon, voordat je het voor “het eggie” gaat doen. Je wilt natuurlijk geen rare bewegingen of fouten maken in een normale massage.

Vervolgcursus 2

Wist je dat er nog meer technieken zijn voor het masseren van de armen en handen? Zowel in buik- als in rugligging? Deze hebben we verzameld en zijn een onderdeel van vervolgcursus 2. In deze cursus leer je ook extra technieken op de borstkas en buik, de nek en het gezicht. Hoe fijn is het als je ook daar meer variaties kan doen als je aan het masseren bent.

Tot slot: als je alleen nog maar de massagecursus voor beginners hebt gedaan, kan je daarna ook eerst vervolgcursus 2 doen en daarna pas vervolgcursus 1. Deze twee vervolgcursussen kan je dus in willekeurige volgorde doen. Meer hierover lees je in dit artikel.

Meedoen met vervolgcursus 2?

Klik hier voor alle informatie over deze cursus. Onderaan de pagina staan de eerstvolgende datums. 

Kan je deze lesdatums niet? Volg onze pagina op Facebook en je ziet vanzelf andere datums voorbij komen.