Massage olie aanbrengen (met video)

Wanneer je gaat masseren, dan ga je massage olie aanbrengen om soepel over de huid te kunnen glijden. Daarvoor hoef je overigens niet per se een massage olie te gebruiken. Er bestaat ook “tussenstof” op basis van siliconen en je kan zelfs talk poeder gebruiken. De voorkeur is echter wel een goede en 100% natuurlijk massage olie. Meer over massage olie zelf, kan je lezen in het artikel Massageolie. Lees verder Massage olie aanbrengen (met video)

Doei 2020, welkom 2021

Het is alweer de laatste week van 2020 en wat een jaar is dit geweest. Pfff…. Anderen hoorde ik vaak praten over moeilijke of rare tijden. Zo heb ik het eigenlijk nooit ervaren, maar ik ben nu wel klaar met onverwachte plot-wendingen en uitdagingen door corona-maatregelen.

Het jaar had ook heel veel goede dingen, waarvan ik er twee met je wil delen.
Op de lockdown periodes na, gingen alle cursussen gewoon door en opnieuw hebben honderden deelnemers massage geleerd of hebben zij hun vaardigheden uitgebreid. Ook de nieuwe cursus Stoelmassage is in 2020 ontwikkeld en we hebben deze cursus al een paar keer gegeven aan volle groepen. Het is echt een gave cursus geworden!

Het was ook een jaar om meer bezig te zijn met online lessen. In een praktijkles kunnen we iets uitleggen over massage of bepaalde technieken voordoen. Dat kan ook heel goed met instructievideo’s. Sinds oktober heb je hiermee al heel wat informatie gekregen. Een overzicht:

De echte gezondheidseffecten van
een massage krijgen én geven
De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen én geven
Naar het hart toe masseren.
Hoe zit dat nou precies?
Naar het hart toe masseren. Hoe zit dat nou precies?

10 tips bij het masseren van je partner
(of iemand anders uit je omgeving)
10 tips bij het masseren van je partner (of iemand anders uit je directe omgeving)

Wat is de perfecte opbouw
van een massage?

Wat is de perfecte opbouw van een massage?

Wat zijn de ideale omstandigheden
voor een massage?
Wat zijn de ideale omstandigheden voor een massage?

15 tips voor Massage van de
Benen en de Voeten

15 tips voor Massage van de Benen en de Voeten

We zijn heel nieuwsgierig wat je hiervan vindt én waar zou jij graag een video over willen zien? Welk onderwerp kunnen we voor jou uitlichten? Laat het onderaan deze pagina weten.

En nu op naar 2021

We hebben al mooie nieuwe plannen voor het nieuwe jaar. Zo gaan we bijvoorbeeld van Vervolgcursus 2, de cursus handmassage en de workshop voetmassage ook de video’s maken. Online lessen in combinatie met praktijklessen is de ideale manier om te leren.
Daarnaast hebben we nog meer plannen, maar daarover lees je vanzelf in volgende mailtjes.

Als laatste hebben we nog een mooie nieuwsjaarwens voor je gemaakt:

Blijf ontspannen en gezond!
Namens het hele M-Team,

Robin van Wees

De ideale omstandigheden voor massage

Bij massage denk je misschien dat je technieken het belangrijkste zijn. Uiteraard is het essentieel dat je op de juiste manier masseert, maar wist je dat de omstandigheden minstens zo belangrijk zijn?

Tijdens het les geven heb ik gekscherend wel eens gezegd: wanneer alle omstandigheden rond de massage helemaal goed zijn, dan hoef je alleen maar wat te strijken en te kneden en je klant slaapt. Natuurlijk is dit overdreven, maar het geeft wel aan hoe belangrijk de juiste omstandigheden zijn.

In deze video leer jij wat deze omstandigheden zijn. Let op de bonus aan het einde!

De ideale omstandigheden voor massage

Je reactie kan je kwijt wanneer je deze video op YouTube bekijkt. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan meteen op ons video-kanaal.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

 

P.S. Op 9 en 10 januari geven we Vervolgcursus 2 als weekendcursus.
Wil je meedoen met € 30 korting? Meld je dan vóór 6 december aan, door hier te klikken.

 

 

Masseer richting het hart

Een veel gestelde vraag in de lessen is: “Je moet toch altijd naar het hart toe masseren?”

Hoe zit dat nou precies? Is het wel zo stellig als het beweerd wordt en moet het echt?

In onderstaande video vertel in je er meer over.

Als bonus vertel ik je de voordelen die jij én de ontvanger hebben, wanneer je vanaf het hoofdeinde masseert.

De link naar het blog-artikel staat onder de video, wanneer je deze op YouTube bekijkt. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan meteen op ons video-kanaal.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Wekelijkse les?

We zijn bezig met een nieuw lesprogramma waarin je wekelijks een online les krijgt over massage. Dat kan zowel theorie zijn als een les met instructievideo’s. Heb jij daar interesse in? Laat het me hieronder weten en jij kan straks als eerste én met korting meedoen.

De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven!)

Dat massage de doorbloeding stimuleert en helpt bij klachten door spierspanning wist je misschien al. Je kan door middel van masseren ook spierknopen weg krijgen of verzachten. Maar er zijn veel meer gezondheidseffecten van een massage.

Zo beïnvloedt het bijvoorbeeld bepaalde hormonen en neurotransmitters. Welke zijn dat en wat is het effect daarvan op je lichaam en op hoe je je voelt?

En wat zijn de positieve effecten voor de masseur? Het kan zijn dat je denkt dat massage geven alleen maar vermoeiend is, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: massage geven heeft ook goede uitwerkingen voor de masseur. (Ben ik even blij met mijn beroep 😉 )

Wat denk je dat een goede ontspanningsmasssage kan betekenen voor je relatie? Een keertje niet tv kijken, appen of praten. Maar juist contact maken met je handen en met fysieke aandacht bij de ander zijn, kan zoveel brengen.

In deze video heb ik een aantal gezondheidseffecten van een massage op een rijtje gezet. Er zit er vast eentje bij die je nog niet wist.

Een beknopt overzicht:

  • De doorbloeding van spieren
  • Spierspanning bij spierpijn
  • Onbewuste spierspanning
  • Hormonen en neurotransmitters
  • Meer contact met je lichaam
  • Minder “in je hoofd zitten”
  • Beter slapen
  • Immuunsysteem, weerstand
  • Huidhonger
  • Verdieping van je relatie

Gezondheidseffecten van een massageWanneer je onder de video op YouTube of onderaan deze pagina je reactie op wat ik vraag achterlaat, dan stuur ik je als dank het document: “Tien goede redenen om je te laten masseren” toe. Dit is leerzaam voor jezelf en je kan het laten lezen door je geliefde of vrienden. Als je een eigen massage praktijk hebt, kan je het ook daarvoor gebruiken.

Wil je de video ook een Like geven? Wanneer je je abonneert op ons videokanaal op YouTube dan ontvang je steeds als eerste een melding wanneer er een nieuwe video online gezet wordt.

PS1: Heb jij een partner die een massagecursus in een groep niks lijkt? Overweeg dan de Partner massage cursus, die je online kan volgen. Lekker thuis met z’n tweetjes.

PS2: Wanneer je op onderstaande knop klikt, kom je op ons YouTube kanaal terecht. Klik daar ook op de knop Abonneren (of Subscribe) om als eerste nieuwe video’s te bekijken.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Massage en corona

Massage en corona, hoe zit dat? Nu we onderling afstand moeten houden, is het nog sterker voelbaar hoe belangrijk aanraking is. Gelukkig is er meer mogelijk dan je denkt. Ook jij kan masseren, gemasseerd worden of leren masseren. In onderstaande video vertel ik je er over.

Wil je jouw vraag of vragen over massage hieronder stellen?

We gaan jou hier dan op een zo goed mogelijke manier mee helpen.

Je vraag wordt zichtbaar nadat deze door een moderator is goedgekeurd (om spam te voorkomen).

 

Wat kan wel?

Wat kan wel? Deze vraag stel ik mezelf dagelijks, nu er in de huidige omstandigheden vooral veel niet kan. De massagecursussen zijn allemaal uitgesteld en de massagepraktijk is dicht. Hoe lang dit gaat duren weet niemand, maar ik ben niet iemand die stil gaat zitten afwachten. Samen met het team hebben we gekeken naar wat wél kan. Er is ongetwijfeld meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Stel jij jezelf deze vraag ook:  “Wat kan nu wel?” Lees verder Wat kan wel?

Armen masseren in buikligging

Wanneer je de massagecursus voor beginners hebt gedaan, dan weet je hoe je de armen en handen kan masseren. Veel cursisten vertellen dan hoe fijn de ander het vond. Hetzelfde horen we van klanten in de massagepraktijk. Vaak verrast het ze ook, omdat ze bij massage wel aan de rug en schouders denken, maar niet zo snel aan de armen en handen. Het is heel fijn als die ook aandacht krijgen! Lees verder Armen masseren in buikligging