Olievlek verwijderen en tips om je massage doeken schoon te houden

Bij onze cursussen zijn veel gehoorde vragen:

“Hoe houd ik mijn massage doeken schoon en fris?”
“Hoe kan ik die olievlek verwijderen uit mijn massagedoeken of kleding?”
“Hoe houd ik mijn handdoeken voor massage zacht en olie-vrij?”

Lees verder Olievlek verwijderen en tips om je massage doeken schoon te houden

Massagetafel tips

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een massagetafel?

Voor als je er eentje gaat aanschaffen, hierbij 10 massagetafel tips!

Massagetafel tips

Tip 1: Lengte van de massagetafel

Over het algemeen is een massagetafel ongeveer 190 centimeter lang. Een prima lengte, zeker als je met een hoofdsteun werkt. Heb je vaker lange mensen die je masseert dan is het handig om een langere massagetafel te kopen. Lees verder Massagetafel tips

7 tips om te ontspannen

Stress is niet goed voor lichaam en geest. Best bijzonder dat we zo nu en dan toch stress nodig hebben om een bepaalde prestatie neer te zetten. Gelukkig zijn er dan wel weer veel mogelijkheden om te ontspannen en te ont-stressen. We geven je hierbij zeven tips om te ontspannen die heel gemakkelijk toepasbaar zijn. Probeer ze uit en ontspan! Bonus tip: lees dit artikel terwijl je ontspannen op een stoel of op de bank zit en begin voordat je gaat lezen met een diepe zucht.

De 1e van de 7 tips om te ontspannen: Vrienden

Lees verder 7 tips om te ontspannen

Alles over pulsen en pulsing

We zeggen wel eens: “Je kan het schudden! Als je het goed doet.” Een negatieve uitdrukking terwijl het positief bedoeld is. Denk je nu: “Ik wil alles over pulsen en pulsing weten?” Lees dan snel verder en laat je meenemen in de deinende wereld van het pulsen.

Wat is pulsen eigenlijk?

De mooiste vergelijking die wij kunnen geven, is dat je deze techniek het beste kan vergelijken met het wiegen van een baby of een klein kind. Wanneer een kind onrustig is en je gaat het wiegen, dan geeft dit een gevoel van koestering en geborgenheid en nodigt uit om te ontspannen. Het kindje wordt vanzelf rustiger en valt waarschijnlijk in slaap. Lees verder Alles over pulsen en pulsing

Tips bij het starten van een massagepraktijk

Je wilt je eigen massagepraktijk starten, zodat je datgene kunt doen wat je het liefste wilt: mensen masseren zodat zij zich fijner voelen, meer ontspannen zijn, minder klachten hebben, een moment voor zichzelf hebben enzovoort. Met een massagetafel, massageolie, een paar doeken en de technieken die je kent, ben je echter nog niet zover om ook daadwerkelijk te kunnen starten. Wil je een professionele praktijk hebben en houden, dan komt daar meer bij kijken. Dus hierbij 10 tips bij het starten van een massagepraktijk: Lees verder Tips bij het starten van een massagepraktijk

Bewustwording

Hoe (zelf)bewust ben jij? Wat heb jij nou eigenlijk aan bewustwording en wat verstaan wij er bij de Academie voor Ontspanning, Massage & Bewustwording onder? De betekenis van het woord is volgens het woordenboek: inzicht krijgen in een situatie. Bij zo’n situatie ben je zelf altijd een onderdeel ervan ofwel je bent er altijd zelf bij betrokken. Wat die situatie dan is, maakt voor bewustwording niet zoveel uit.

Zelf-bewustwording

Wat wij eronder verstaan is het vermogen om jezelf te onderzoeken, in staat zijn tot zelfreflectie. Het is dan ook vollediger om het zelfbewustwording te noemen. Het gaat hierbij dan vooral om wat je voelt, zowel in je lichaam als op emotioneel gebied. Bij fysieke gewaarwordingen gaat het om wat je voelt in je lijf, dus bijvoorbeeld niet hoe de vorm van je knieschijf is.

Lees verder Bewustwording

De kracht van doelen stellen

Waarom gaat de eerste blog op deze website over “De kracht van doelen stellen” en niet over een mooi inspirerend massage onderwerp? Het antwoord is vrij gemakkelijk: alles wat je wilt bereiken, komt voort uit een doel. En om goed te beginnen wil ik graag mijn inzichten van de afgelopen jaren met jou delen met dit artikel.

Want wees eerlijk:

  • Hou jij je nog steeds aan al je goede voornemens?
  • Werk jij nog dagelijks aan je goede voornemens?
  • Heb jij je voornemens al gehaald?
  • Wil je weten hoe je op al deze vragen “ja” kan antwoorden?
    Lees dan heel snel verder.

Lees verder De kracht van doelen stellen

Welke massage cursus past het beste bij mij?

Welke massage cursus past het beste bij mij?

Welke massage cursus past bij mij?Het antwoord op deze vraag hangt met van welke cursus(sen) je al gedaan hebt. Graag brengen we drie verschillende cursussen onder je aandacht. Ook deze cursussen zijn ontwikkeld op verzoek van cursisten. Dat is de reden dat we zo vaak om feedback vragen, zodat wij ons aanbod zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op wat jij wilt leren. Wil je weten welke massage cursus het beste bij je past? Wellicht is dat één van deze: Lees verder Welke massage cursus past het beste bij mij?

Online platform

Nieuw!

We hebben iets nieuws bedacht! Iets dat jou nog beter helpt bij het oefenen van de massagetechnieken: Online lessen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone, tablet en/of een laptop met toegang tot internet. We gaan een online platform creëren waarop jij korte video’s kan bekijken van de technieken. Je ziet hoe elke techniek gedaan wordt en je hoort daarbij duidelijke instructies die je zult herkennen uit de lessen. Lees verder Online platform