Herfstdip? Dit kan je helpen!

Wat helpt bij een herfstdip?

De overgang van duidelijk zomerweer naar echt herfstweer ging dit jaar van de één op de andere dag, vond je ook niet? De dagen zijn dan al een tijd korter aan het worden en dat begint vooral ’s ochtends op te vallen. De temperaturen gaan omlaag, de bomen beginnen te verkleuren, het regent vaker en het waait vaker en harder. Dat bij elkaar kan dan al snel je stemming beïnvloeden. Is daar wat aan te doen? Jazeker wel! De heilige graal hiervoor bestaat helaas niet, maar je kan zoveel zelf doen om lekker in je vel te blijven zitten! Lees verder over wat helpt bij een herfstdip. Lees verder Herfstdip? Dit kan je helpen!

Verschillen stoelmassage en tafelmassage

De twee meest voorkomende massagevormen zijn stoelmassage en massage waarbij de klant op een massagetafel ligt (tafelmassage). Beide hebben zo zijn kwaliteiten en hebben voor- en nadelen. Wat met het ene wel kan, gaat bij de andere vorm niet. Ook kunnen er situaties zijn waar de ene duidelijk de voorkeur heeft boven de andere manier van masseren.
Om je een goed beeld te geven vind je hieronder zeven punten die de voornaamste verschillen uitleggen. Lees verder Verschillen stoelmassage en tafelmassage

Massage olie aanbrengen (met video)

Wanneer je gaat masseren, dan ga je massage olie aanbrengen om soepel over de huid te kunnen glijden. Daarvoor hoef je overigens niet per se een massage olie te gebruiken. Er bestaat ook “tussenstof” op basis van siliconen en je kan zelfs talk poeder gebruiken. De voorkeur is echter wel een goede en 100% natuurlijk massage olie. Meer over massage olie zelf, kan je lezen in het artikel Massageolie. Lees verder Massage olie aanbrengen (met video)

Video 15 Massage Tips Benen en Voeten

In deze video krijg je 15 tips voor het masseren van de benen en de voeten.

Wanneer je de benen en de voeten gaat masseren, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast hebben we ook enkele handige tips&tricks voor je. Je kan ze allemaal zien in deze video met 15 massage tips benen en voeten.

Je kan je reactie geven onder de video als je deze op YouTube bekijkt. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan op ons video-kanaal en klik op het belletje. Je krijgt dan als eerste een melding, zodra wij een nieuwe video online plaatsen.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Het geschreven artikel over Massage Tips Benen en Voeten kan je hier vinden.

Wil je voetmassage leren geven? Klik dan hier voor meer informatie.

De ideale omstandigheden voor massage

Bij massage denk je misschien dat je technieken het belangrijkste zijn. Uiteraard is het essentieel dat je op de juiste manier masseert, maar wist je dat de omstandigheden minstens zo belangrijk zijn? En wat zijn dan de ideale omstandigheden voor massage?

Tijdens het les geven heb ik gekscherend wel eens gezegd: wanneer alle omstandigheden rond de massage helemaal goed zijn, dan hoef je alleen maar wat te strijken en te kneden en je klant slaapt. Natuurlijk is dit overdreven, maar het geeft wel aan hoe belangrijk de juiste omstandigheden zijn.

In deze video leer jij wat de ideale omstandigheden voor massage zijn.

De ideale omstandigheden voor massage

Je reactie kan je kwijt wanneer je deze video op YouTube bekijkt. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan meteen op ons video-kanaal.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

 

De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven!)

Dat massage de doorbloeding stimuleert en helpt bij klachten door spierspanning wist je misschien al. Je kan door middel van masseren ook spierknopen weg krijgen of verzachten. Maar er zijn veel meer gezondheidseffecten van een massage.

Zo beïnvloedt het bijvoorbeeld bepaalde hormonen en neurotransmitters. Welke zijn dat en wat is het effect daarvan op je lichaam en op hoe je je voelt?

En wat zijn de positieve effecten voor de masseur? Het kan zijn dat je denkt dat massage geven alleen maar vermoeiend is, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: massage geven heeft ook goede uitwerkingen voor de masseur. (Ben ik even blij met mijn beroep 😉 )

Wat denk je dat een goede ontspanningsmasssage kan betekenen voor je relatie? Een keertje niet tv kijken, appen of praten. Maar juist contact maken met je handen en met fysieke aandacht bij de ander zijn, kan zoveel brengen.

In deze video heb ik een aantal gezondheidseffecten van een massage op een rijtje gezet. Er zit er vast eentje bij die je nog niet wist.

Een beknopt overzicht:

  • De doorbloeding van spieren
  • Spierspanning bij spierpijn
  • Onbewuste spierspanning
  • Hormonen en neurotransmitters
  • Meer contact met je lichaam
  • Minder “in je hoofd zitten”
  • Beter slapen
  • Immuunsysteem, weerstand
  • Huidhonger
  • Verdieping van je relatie

Gezondheidseffecten van een massageWanneer je onder de video op YouTube of onderaan deze pagina je reactie op wat ik vraag achterlaat, dan stuur ik je als dank het document: “Tien goede redenen om je te laten masseren” toe. Dit is leerzaam voor jezelf en je kan het laten lezen door je geliefde of vrienden. Als je een eigen massage praktijk hebt, kan je het ook daarvoor gebruiken. Stuur een mailtje naar info@omb-academie.nl wanneer je jouw reactie hebt gegeven.

Wil je de video ook een Like geven? Wanneer je je abonneert op ons videokanaal op YouTube dan ontvang je steeds als eerste een melding wanneer er een nieuwe video online gezet wordt.

PS1: Heb jij een partner die een massagecursus in een groep niks lijkt? Overweeg dan de Partner massage cursus, die je online kan volgen. Lekker thuis met z’n tweetjes.

PS2: Wanneer je op onderstaande knop klikt, kom je op ons YouTube kanaal terecht. Klik daar ook op de knop Abonneren (of Subscribe) om als eerste nieuwe video’s te bekijken.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Naar het hart toe masseren

Naar het hart toe masseren

Het is een veel gestelde vraag bij de massagecursus: “Je moet toch altijd naar het hart toe masseren?” en het wordt vaak zo als vaststaand feit neergezet: je moet altijd naar het hart toe masseren. Het is erg stellig en er ontbreekt altijd een onderbouwing. Het is net zoiets als zeggen dat je altijd rechts moet rijden in het verkeer. Op zich is dat waar, maar is ook zeker niet altijd het geval en de verklaring ontbreekt daarbij ook. Lees verder Naar het hart toe masseren

Wat kan wel?

Wat kan wel? Deze vraag stel ik mezelf dagelijks, nu er in de huidige omstandigheden door corona vooral veel niet kan. De massagecursussen zijn allemaal uitgesteld en de massagepraktijk is dicht. Hoe lang dit gaat duren weet niemand, maar ik ben niet iemand die stil gaat zitten afwachten. Samen met het team hebben we gekeken naar wat wél kan. Er is ongetwijfeld meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Stel jij jezelf deze vraag ook:  “Wat kan nu wel?” Lees verder Wat kan wel?