Wat kan wel?

Is het glas half vol of half leeg? Deze uitdrukking is je vast wel bekend. Het gaat erom waar jij in een bepaalde situatie je focus op legt. Kijk jij naar wat niet kan of denk jij: wat kan wel? Weet jij dit van jezelf? Ben je hiervan bewust en waarom is dit belangrijk?

Als iets niet lukt of iets lijkt niet te kunnen of je hebt een tegenvaller, wat doe je dan? Geef je het op, want het kan toch niet? Laat maar zitten 🙁 Of zet je de teleurstelling zo snel mogelijk aan de kant, overzie je de situatie en ga je vervolgens kijken wat er wel kan? 🙂 Lees verder Wat kan wel?

Herfstdip? Dit kan je helpen!

Wat helpt bij een herfstdip?

De overgang van duidelijk zomerweer naar echt herfstweer ging dit jaar van de één op de andere dag, vond je ook niet? De dagen zijn dan al een tijd korter aan het worden en dat begint vooral ’s ochtends op te vallen. De temperaturen gaan omlaag, de bomen beginnen te verkleuren, het regent vaker en het waait vaker en harder. Dat bij elkaar kan dan al snel je stemming beïnvloeden. Is daar wat aan te doen? Jazeker wel! De heilige graal hiervoor bestaat helaas niet, maar je kan zoveel zelf doen om lekker in je vel te blijven zitten! Lees verder over wat helpt bij een herfstdip. Lees verder Herfstdip? Dit kan je helpen!

Verschillen stoelmassage en tafelmassage

De twee meest voorkomende massagevormen zijn stoelmassage en massage waarbij de klant op een massagetafel ligt (tafelmassage). Beide hebben zo zijn kwaliteiten en hebben voor- en nadelen. Wat met het ene wel kan, gaat bij de andere vorm niet. Ook kunnen er situaties zijn waar de ene duidelijk de voorkeur heeft boven de andere manier van masseren.
Om je een goed beeld te geven vind je hieronder zeven punten die de voornaamste verschillen uitleggen. Lees verder Verschillen stoelmassage en tafelmassage

Massage olie aanbrengen (met video)

Wanneer je gaat masseren, dan ga je massage olie aanbrengen om soepel over de huid te kunnen glijden. Daarvoor hoef je overigens niet per se een massage olie te gebruiken. Er bestaat ook “tussenstof” op basis van siliconen en je kan zelfs talk poeder gebruiken. De voorkeur is echter wel een goede en 100% natuurlijk massage olie. Meer over massage olie zelf, kan je lezen in het artikel Massageolie. Lees verder Massage olie aanbrengen (met video)

Naar het hart toe masseren

Naar het hart toe masseren

Het is een veel gestelde vraag bij de massagecursus: “Je moet toch altijd naar het hart toe masseren?” en het wordt vaak zo als vaststaand feit neergezet: je moet altijd naar het hart toe masseren. Het is erg stellig en er ontbreekt altijd een onderbouwing. Het is net zoiets als zeggen dat je altijd rechts moet rijden in het verkeer. Op zich is dat waar, maar is ook zeker niet altijd het geval en de verklaring ontbreekt daarbij ook. Lees verder Naar het hart toe masseren