Massage olie aanbrengen (met video)

Wanneer je gaat masseren, dan ga je massage olie aanbrengen om soepel over de huid te kunnen glijden. Daarvoor hoef je overigens niet per se een massage olie te gebruiken. Er bestaat ook “tussenstof” op basis van siliconen en je kan zelfs talk poeder gebruiken. De voorkeur is echter wel een goede en 100% natuurlijk massage olie. Meer over massage olie zelf, kan je lezen in het artikel Massageolie.

Welke massage olie kies jij?

Nu bestaan er veel verschillende soorten olie en het is voor een deel de persoonlijke voorkeur van de masseur welke olie gebruikt wordt. Het is daarbij wel belangrijk om je te realiseren dat niet iedereen tegen elke olie kan. Denk bijvoorbeeld aan allergische reacties en soms vinden mensen een olie met een geur gewoon niet prettig. Je kan als masseur dan ook beter verschillende oliën in je praktijk hebben.

Glazen of kunststof flesje?

Massage olie kan je kopen in glazen en in kunststof flesjes en beide hebben voor- en nadelen.  Als olie in een plastic fles zit, dan reageert de olie met het plastic. Op een gegeven moment krijg je een sterke olielucht aan je olie. Dit is een hele trage reactie, dus er gaat een hele tijd overheen. Het is dan niet zo dat de olie gaat stinken. Wanneer je het overgiet in een nieuw flesje, zal de geur ook verdwijnen.

Bij een glazen flesje ontstaat deze reactie niet en zal de olie daarmee wat langer goed blijven. Het nadeel van glazen flesjes is dat ze kwetsbaarder zijn en de prijs is hoger. Dit laatste heeft vooral te maken met de productiekosten en het gewicht.
Wanneer je veel masseert, speelt bovenstaande eigenlijk geen rol. Voordat het flesje een oliegeur krijgt, heb je de olie al helemaal gebruikt.

Massage olie aanbrengen

Voordat je met de feitelijke massage begint, breng je eerst massage olie aan in het gebied dat je gaat masseren. In deze video zie je vier verschillende manierenwaarop je dit kan doen.

Je kan je reactie geven onder de video op YouTube. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan op ons video-kanaal en klik op het belletje. Je krijgt dan als eerste een melding, zodra wij een nieuwe video online plaatsen.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Leer jij graag, makkelijk en snel met behulp van video’s? Overweeg dan een van onze online cursussen. Je kan binnen enkele minuten al beginnen.

Enkele andere video’s van de OMB Academie:

Naar het hart toe masseren. Hoe zit dat nou precies?

Wat zijn de ideale omstandigheden voor een massage?

Wat is de perfecte opbouw van een massage?

Massage olie aanbrengen