Massage workshop
twee personen
op aanvraag

Massage workshop voor tweeWorkshop voor twee personen
Massage workshop voor tweeLeer rug-schouder massage
Massage workshop voor tweeEen les van 2,5 á 3 uur
Massage workshop voor tweeIncl. online lesmateriaal

Meld je aan bij een van onze
docenten in (de omgeving van):
Den Haag, Leiden, ‘s-Gravenzande
of Heinkenszand (Zeeland)

Beschrijving

Massage workshop voor twee

Wil je graag een massage workshop volgen samen met je partner of een vriendin? En op een dag en tijd dat voor jullie het beste uitkomt? Dan is de massage workshop voor twee personen de meest ideale workshop voor jullie!
Uiteraard kan je de workshop ook volgen met een collega, je moeder, je dochter, je beste vriend of nog iemand anders die het leuk lijkt om te leren masseren.

Massage workshop voor twee

Jullie volgen de workshop in de massage praktijk van één van onze aangesloten trainers. Hierbij krijgen jullie les per tweetal en daardoor krijgt een ieder veel persoonlijke aandacht.

De dag en tijd worden in overleg afgesproken en dat is vooral ook erg handig als jullie wisselende of verschillende werktijden hebben.

Wat gaan jullie leren?

Uit twintig jaar ervaring weten wij als geen ander wat het meeste gevraagd wordt om te masseren: de rug en de schouders. Grote kans dat jij ook spanning hebt tussen je schouderbladen of dat je schouders helemaal vast zitten. Met de technieken uit deze workshop kan je daar wat aan doen.

Mira uit Den Haag over de workshop workshop voor 2:
“Voor zijn verjaardag heb ik mijn vriend de workshop cadeau gedaan. Hij was verbaasd en verrast, maar vond het superleuk om dit samen te doen. Alleen al de workshop zelf is erg leerzaam, gezellig en relaxt om te doen, maar daarna is het samen masseren echt top!”

Jullie leren acht verschillende massagetechnieken: vijf op de rug en drie in het schoudergebied. Pakken jullie het masseren snel op en is er voldoende tijd, dan hebben we ook nog enkele bonustechnieken. Alle handgrepen bij elkaar houden rekening met een goede opbouw van de massage, zowel in druk als in het opwarmen van de huid en spieren.

Het leukste deel: de praktijkles

Tijdens de praktijkles masseren worden de technieken door de trainer voorgedaan op één van jullie. Daarna kan de ander deze technieken oefenen onder begeleiding van duidelijke aanwijzingen van de trainer. Vervolgens wisselen jullie van rol en wordt het voordoen en oefenen herhaald. Zodoende ervaren jullie zelf ook steeds hoe de massage aanvoelt, wat zowel ontspannend als leerzaam is.

Massage workshop voor 2

Je krijgt dus allebei twee massages, je geeft er eentje en hoort alle technieken vier keer. De kracht van het leren masseren zit dan ook in het herhalen!

De workshop duurt in totaal ongeveer drie uur. Met de kennis en vaardigheden die je dan hebt, kan je in eigen kring een fijne en ontspannende rug-schoudermassage gaan geven van zo’n 20 à 30 minuten.

Online theorie over massage

Bij het leren masseren hoort wat theorie. De informatie die jullie minimaal moet weten, vinden jullie hieronder. Naast deze beknopte theorie hebben we van vele onderwerpen uitgebreide lessen geschreven, waar jullie veel van kunnen leren. Al deze kennis hebben we in een online leeromgeving geplaatst. Dit is optioneel: je bekijkt alleen die gedeeltes waar je meer over wilt weten en je hoeft dus niet alles te leren.

Het minimale wat je moet weten…

Het uitgangspunt is dat je alleen mensen gaat masseren die helemaal gezond zijn. Toch kan het voorkomen dat iemand een (medische) bijzonderheid heeft. Zijn jullie helemaal gezond en fit? Dan kunnen jullie zonder probleem aan de workshop beginnen. Is er wel iets aan de hand? Klik dan hier voor een artikel over Contra-indicaties. Zwangerschap in de eerste drie maanden valt hier ook onder! Je kan ook altijd contact opnemen met de trainer om te overleggen, doe dat vooral ook als je twijfelt.
Uiteraard is het ook belangrijk dat je beide graag wilt leren masseren en vertrouwd genoeg bent met elkaar om de ander te masseren.

Steef uit Boxtel over deze workshop:
“Ik had mijn vriendin de ‘Massage Workshop voor 2’ cadeau gedaan. We vonden het allebei helemaal fantastisch. We werden op het begin erg warm ontvangen en kregen eerst algemene uitleg. De lerares legde de technieken met veel zorgvuldigheid en geduld uit en door de hele workshop heen kon ze leuke massage-feitjes vertellen. We vonden het een erg leuke ervaring en hebben van de workshop veel basiskennis opgestoken!”

Video’s van massage technieken

Naast de theorie hebben we van elke massage techniek uit de workshop een instructievideo gemaakt. Hierin zie je precies hoe deze gedaan wordt en hoor je duidelijk aanwijzingen om het zelf goed uit te voeren. Deze video’s zijn ideaal om te bekijken, wanneer jullie na de praktijk les het masseren gaan oefenen.
Jullie hebben een half jaar lang toegang tot de online leeromgeving, dus je kan op een later moment nog eens iets bekijken of doorlezen.

Om je een indruk te geven van zo’n instructievideo, een voorbeeld:

Welke spullen verzorgt de trainer?

Massage workshop voor tweeMassagetafel met hoofdsteun en een enkelrol.
Massage workshop voor tweeMassage olie, inclusief een alternatief bij allergieën.
Massage workshop voor tweeEen glaasje water of iets anders te drinken.
Massage workshop voor tweeHet lesprogramma van ongeveer drie uur.

Stefanie uit Rijswijk over de massageworkshop voor 2:
“De les heb ik samen met mijn moeder gedaan. We vonden het echt superleuk om met z’n  tweeën hiermee bezig te zijn. We hebben erg veel geleerd en zijn van plan om elkaar regelmatig te gaan masseren. Vriendinnen zijn er ook blij mee.”

Wat nemen jullie mee?

Massage workshop voor tweeEen nieuwsgierige en leergierige instelling!
Massage workshop voor tweeMakkelijk zittende kleding, bijv. een joggingbroek en een T-shirt.
Massage workshop voor tweeSokken, badslippers of binnen schoenen.
Massage workshop voor tweeEen eenpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
Massage workshop voor tweeEen groot badlaken waarmee je toegedekt kan worden.
Massage workshop voor tweeAls je lange haren hebt, neem dan een elastiekje of haarclip mee.
Massage workshop voor tweeSieraden zijn onhandig bij massage, dus laat deze thuis.
Massage workshop voor tweeAls je lenzen draagt, kan het fijn zijn om deze uit te doen

Datum en tijd voor de massage workshop voor twee

De workshop kan in principe elke dag van de week van ‘s ochtends tot ‘s avonds gegeven worden. Elke trainer heeft een massagepraktijk en andere werkzaamheden en afspraken. Het afspreken van een datum en tijd gaat uiteraard in overleg. Over het algemeen geldt: hoe meer mogelijkheden jullie hebben in de agenda, hoe sneller de workshop kan plaatsvinden. De workshop duurt ongeveer drie uur: de ene keer wat langer en de andere keer wat korter, houd dus rekening met speling.

De massage docenten en les locaties

De OMB Academie werkt samen met verschillende trainers en op diverse locaties. Ze zijn allemaal opgeleid bij de OMB Academie tot masseur én tot trainer. Je boekt de massageworkshop voor twee direct bij één van hen. De adviesprijs van de praktijkles is 200 á 250 euro per tweetal, maar iedere trainer bepaalt hierin zelf de prijs en voorwaarden.

Nadat jullie een afspraak hebben gemaakt, stuurt de trainer de factuur voor de workshop. Dit gaat dus niet via de OMB Academie, maar rechtstreeks bij de trainer. Alle overige informatie ontvang je ook van de trainer, zoals de link om jullie account aan te maken voor het online lesmateriaal.

Maak nu een afspraak bij de trainer van jullie keuze

 

Christel Leegstra Massagedocent
Christel Leegstra
Abrikozenstraat 178
2564 VX Den Haag
www.lekkerrelaxed.nl
Anneke Slijfer Massagedocent
Anneke Slijfer
Isabellaland 319
2591 SH Den Haag
www.annekeslijfer-massage.nl
Samir Rawas Sarayji Massagedocent
Samir Rawas Sarayji
van Schellingerhoutstraat 16
2481 XC Woubrugge
(Dit ligt vlakbij Leiden)
www.chiworks.nl
Kim Oosterveen Massagedocent
Kim Oosterveen
Zwake 7
4451 HH Heinkenszand
www.ontspanningsmomentje.nl
Marija van Marmas Massage
Marija Hogervorst
‘s-Gravenzande
marmasmassage.nl
Geeft ook les bij mensen thuis!

Massage workshop voor twee cadeau geven?

Wil je een massage workshop voor 2 cadeau geven? Dan kan je onderstaande afbeelding gebruiken om iets tastbaars te geven. Als je op de afbeelding klikt, krijg je de afbeelding als pdf bestand. Met een rechtermuisklik kan je de afbeelding opslaan als jpg. De afbeelding kan je printen, uitknippen en dan past deze in een langwerpige envelop.
Let op: deze afbeelding is geen inschrijving voor de les en heeft pas enige waarde wanneer de aanmelding gedaan en betaald is.

Prive Workshop Massage Voucher afbeelding

Massage workshop voor twee

Massage workshop voor tweeVereiste vooropleiding / kennis: geen.
Massage workshop voor tweeNiveau van de massage workshop voor 2 personen:  MBO-niveau.
Massage workshop voor tweeAantal docentcontacturen : ongeveer drie uur.
Massage workshop voor tweeHet is van belang dat je beide in goede gezondheid bent.
Massage workshop voor tweeHeb je medische bijzonderheden? Overleg dan bij het maken van de afspraak.