Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over de massage cursussen en uiteraard de antwoorden. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij, stel dan je vraag onderaan deze pagina bij reactie.

Kan ik ook contant betalen voor een cursus?

Wanneer je via de website je aanmelding doet, kan je meteen met iDEAL betalen. Deelnemers uit België kunnen gebruik maken van BanContact. De hele aanmeldprocedure gaat hierbij automatisch. Voor een contante betaling komen er veel meer werk en kosten bij kijken en zou je langs moeten komen om je aanmelding te doen. Je kan beter iemand in eigen kring zoeken die de betaling voor je doet en dan het contante geld aan diegene geven. Geld meenemen naar de cursus en dan pas betalen kan niet.

Zoeken jullie nog modellen voor tijdens de cursus?

Deze vraag over de massage cursus wordt ons regelmatig gesteld via de e-mail. Helaas moeten we je hierover teleurstellen, want we werken nooit met externe (onbekende) modellen. Dat is ook niet nodig, want elke deelnemer wordt zelf ook gemasseerd. Dit is een belangrijk onderdeel van het leren masseren. Alle deelnemers werken dus in tweetallen. Bij een oneven aantal is er een assistent(e) die dan meedoet.

Waar worden de erkende cursussen gegeven?

We maken al jaren met veel plezier gebruik van een groepsruimte bij: Wajid Osho meditatie centrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en je kan gratis parkeren op loopafstand.

Ik kan onverhoopt niet meedoen aan een cursus waar ik me voor aangemeld heb. Kan ik nog annuleren of doorschuiven?

Je zal echt een goede reden hebben wanneer je niet meer mee kan doen aan een cursus en dat vinden wij ook erg jammer. Ondanks dat hebben wij alle kosten al gemaakt voor jouw deelname aan een cursus. Kosteloos annuleren of doorschuiven kan helaas dus niet. Meer informatie over inhalen vind je op de pagina Inhalen.

Kan je ook in je eentje meedoen aan een cursus?

Jazeker, behalve voor de massage workshop voor twee. Er zijn altijd meer mensen die zich alleen hebben aangemeld. Tijdens de massage cursus wordt er aandacht besteed aan het vormen van tweetallen en het wisselen. Bij een oneven aantal deelnemers doet de assistent (m/v) mee.

Is het mogelijk om de lessen in het Engels (of een andere taal) te volgen?

Sinds 2019 geven we, naast de Nederlandstalige basiscursus de massage cursus in het Engels. In de andere groepslessen is het niet mogelijk om alles in twee talen uit te leggen, omdat dit te veel tijd vraagt. Het is belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en verstaat. Enkele lessen kan je wel volgen als privéles.

Is it possible to follow the lessons in English (or another language)?

Since 2019 we have, in addition to the Dutch basic course, the massage course in English. In the other group lessons it is not possible to explain everything in two languages, because it takes too much time. In those classes it is important that you speak and understand Dutch well. You can follow some lessons as private lessons.

Ik wil een cursus doen die ik niet kan vinden op jullie website. Geven jullie die dan misschien toch?

Alle cursussen die we in ons cursus aanbod hebben, staan op de website. Vind je een bepaalde massagevorm niet? Dan geven we daar ook geen les in. We zijn wel altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen. Deze worden ruim voor aanvang aan de website toegevoegd.

Wat is het verschil tussen een avond- of weekendcursus?

Het voornaamste verschil is dat je gedurende de avondcursus voldoende gelegenheid hebt om tussen de lessen te oefenen. Ook ligt het tempo iets lager waardoor je de technieken beter in de vingers krijgt. Het voordeel van een weekendcursus is dat je al na een weekend alle massagetechnieken voor een volledige massage hebt gehad.

Ik meld mij op het laatste moment aan voor een massage cursus. Kan ik nog meedoen?

Dat is geen enkel probleem, mits er nog plaatsen vrij zijn. Het is verstandig om daar over te bellen. We kunnen dan ook nog de praktische informatie aan je doorgeven en eventuele vragen over de massage cursus beantwoorden. De betaling moet voor de start van de cursus bij ons binnen zijn. Voor een last-minute bank overschrijving kan je een betaalbewijs overleggen.

Mag ik na het volgen van een massage cursus gaan werken als masseur of masseuse?

De titel “masseur” is geen beschermde titel, dus strikt genomen mag je gaan zodra je dat wilt. Vraag jezelf wel af of dit verantwoord is, aangezien je fysiek met andere mensen gaat werken. Een massage cursus is een mooie basis om technieken in de vingers te krijgen en te kijken of je er affiniteit mee hebt. Wil je er meer mee gaan doen? Dan is ons advies om een volledige massageopleiding te volgen. Masseren is een professioneel beroep en er komt veel meer bij kijken dan je denkt.

Wat moet ik allemaal meenemen naar de massage cursus?

Dat kan je lezen op de pagina Praktische informatie.

Moet ik nog andere spullen aanschaffen voor de massage cursus?

Alles wat nodig is voor de massage cursus is aanwezig. De spullen die je zelf mee moet nemen, vind je hier. Tijdens de cursus heb je vrijblijvend de mogelijkheid om massageolie, hoofdsteunhoesjes, een enkelrol of andere massage artikelen aan te schaffen. Als je daar interesse in hebt, zorg dan dat je de betaling met je mobiele telefoon kan doen.

Ik ga de weekendcursus doen en wil graag overnachten in
Den Haag. Wat is een goed hotel in de buurt?

Vragen over de massage cursusDat zijn er twee. Hotel Sebel op het Prins Hendrikplein is 30 seconden lopen vanaf het cursuscentrum. Het Court Garden Hotel is het meeste groene eco-hotel en ligt op 3 minuten lopen.

Wat voor soort massage-olie wordt er gebruikt tijdens de massage cursus?

We masseren met 100% natuurlijke olie en meestal is dat een mix van amandelolie en jojobaolie. Als je gevoelig of allergisch bent voor amandelen, dan is er druivenpitolie aanwezig.

Ik wil graag een massagecursus doen, maar ik twijfel. Kan ik eerst kennis maken?

Als je het fijn vindt om met één van de trainers te praten, bel dan gerust op. Ook kunnen we dan al je vragen over de massage cursus beantwoorden.

Kan ik langskomen bij de cursus locatie?

We zijn alleen op de leslocatie aanwezig als we er les (gaan) geven. We zijn dan bezig met voorbereiden of met het lesgeven. Daar langskomen is dus niet handig. Wil je graag een gesprek of kennis maken, maak dan een afspraak om langs te komen op kantoor.

Hoe is de samenstelling van de groep (vrouwen-mannen, stellen-individuen)?

Elke groep is uniek en heeft een andere samenstelling. De verhouding stellen en individuele deelnemers is gemiddeld twee stellen (dat zijn vier deelnemers) en de anderen hebben zich in hun eentje aangemeld. Gemiddeld gezien is 65% van de groep vrouw en 35% man, maar dat is ook wel eens 50-50 geweest of nog anders. Als het voor jouw belangrijk is dat je alleen met een cursist van je eigen geslacht samenwerkt, geef dat dan aan bij je aanmelding onder bijzonderheden.

Ik wil graag een massage cursus doen, maar ik wil niet dat mijn voeten gemasseerd worden. Wat nu?

In diverse cursussen komt het masseren van de voeten aan bod. Los hiervan is het essentieel dat je nooit over jouw grenzen heen gaat. Als er een onderdeel in de cursus zit, die je niet wilt geven of krijgen dan sla je dat gedeelte over. Weet je dit van tevoren al, geef dit dan aan bij je aanmelding. Tijdens de cursus kun je het uiteraard ook vertellen. We kijken dan samen wat er wel of niet kan en welke oplossing recht doet aan wat er bij een ieder leeft.

Ik wil meedoen met een cursus, maar ga lessen missen. Kan ik dan wel meedoen?

Eén les inhalen van de avondcursus is meestal wel mogelijk, maar er zijn meerkosten aan verbonden. Als je meer lessen gaat missen, dan is dat vooral onhandig voor jezelf. Als je vooraf al weet dat je lessen van een avondcursus gaat missen, neem dan eerst even contact op om te overleggen. Eén hele dag van een weekendcursus inhalen doordat je die gaat missen, kan helaas niet. Je kunt je dan beter aanmelden voor dezelfde cursus met andere lesdata. Bij onvoorziene omstandigheden of situaties van overmacht kijken we in overleg naar de mogelijkheden, maar er zijn wel meerkosten aan verbonden.

Ik wil graag de online lessen doen, maar ik heb geen laptop, tablet of smartfoon. Wat nu?

Als je zelf geen apparaat hebt waarop je de online lessen kunt volgen, dan kan je van ons een tablet huren. Hiervoor betaal je 150 euro borg, die je weer terug krijgt als je het tablet onbeschadigd weer inlevert na afronding van je lessen. Naast de borg betaal je 15 euro per maand voor het gebruik van het tablet. Je moet zelf zorgen voor een internet-verbinding en het opladen van het tablet.

Andere vragen over de massage cursus?

Heb je nog andere vragen over de massage cursus of de opleiding? Neem dan contact met ons op. Kijk voor de gegevens op de pagina contact.