Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over de massage cursus en opleiding en uiteraard de antwoorden. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij, stuur dan jouw vraag via de contactpagina.

Ik heb al een basiscursus en/of vervolgcursus gedaan bij jullie, kan ik vrijstelling krijgen bij de opleiding?

Onze ervaring is dat het juist fijn is om de lesstof nog een keer te krijgen. Als je een tweede keer iets hoort en ziet, pak je er toch ook weer andere dingen uit op. Ook verfijn je de technieken die je al kent. Vrijstelling is in uitzonderlijke gevallen mogelijk.

Gaan we ook pulsen tijdens de massage opleiding?

De pulsing komt tijdens de massage opleiding niet aan bod. De polariteitsmassage wel en daarbij wordt een beetje gepulst.
Wil je deze bijzondere techniek als specialisatie leren, dan kun je meedoen aan een cursus pulsing. Deze geven we zo’n vier keer per jaar, zowel als avondcursus van vijf lessen, als een weekendcursus van twee dagen. De weekendcursus wordt niet in één weekend gegeven, maar met een tussenperiode van enkele weken. Dit geeft je de gelegenheid om goed te oefenen, wat een vereiste is om het pulsen te leren.

Ik wil graag de massage opleiding gaan doen, maar kan niet in de weekenden. Gaan jullie de opleiding ook op een doordeweekse dag geven?

Hiermee zijn we gestart in maart 2017 en de tweede vrijdag groep startte in mei 2018. Onze ervaring is dat deze groepen een stuk kleiner zijn dan de zaterdag groepen. Op dit moment zijn we niet van plan om nog eens een groep op vrijdag te starten.

Wat is de studiebelasting tussen de lesblokken in?

Vooral het oefenen en daarmee leren van de massagetechnieken is erg belangrijk. Reken hiervoor op minimaal 3 uur per week. Dat komt neer op het geven van twee of drie massages per week. Ook wordt er van je verwacht dat je voor elke blok een kort verslag schrijft over je vorderingen.

Waar wordt de massage opleiding gegeven?

We maken gebruik van dezelfde cursusruimte als waar we al jaren met veel plezier de massage cursussen geven: Wajid Osho meditatie centrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en je kan gratis parkeren op loopafstand.

Kan ik de opleidingskosten ook in termijnen betalen?

Jazeker, je kan in vier of in zeven termijnen betalen. Neem voor de exacte bedragen contact met ons op.

Is de massage opleiding erkend?

Als Academie zijn we geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs CRKBO, waarmee we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten. Intern hebben we zelfs hogere kwaliteitseisen gesteld.

Kan je ook in je eentje meedoen aan een cursus?

Jazeker, behalve voor de massage workshop voor twee. Er zijn altijd meer mensen die zich alleen hebben aangemeld. Tijdens de massage cursus wordt er aandacht besteed aan het vormen van tweetallen en het wisselen. Bij een oneven aantal deelnemers doet de assistente (m/v) mee.

Wat is het verschil tussen een avond- of weekendcursus?

Het voornaamste verschil is dat je gedurende de avondcursus voldoende gelegenheid hebt om tussen de lessen te oefenen. Ook ligt het tempo iets lager waardoor je de technieken beter in de vingers krijgt. Het voordeel van een weekendcursus is dat je al na een weekend alle massagetechnieken voor een volledige massage hebt gehad.
De ochtendcursus is net zoals de avondcursus: vijf lessen van drie uur.

Ik meld mij op het laatste moment aan voor een massage cursus. Kan ik nog meedoen?

Dat is geen enkel probleem, mits er nog plaatsen vrij zijn. Het is verstandig om daar over te bellen. Er is dan ook nog de mogelijkheid om de praktische informatie te krijgen en je vragen over de massage cursus te beantwoorden. De betaling kun je voorafgaand aan de massage cursus, contant voldoen. Graag wel gepast mogelijk betalen.

Mag ik na het volgen van een massage cursus gaan werken als masseur of masseuse?

Een massage cursus is een mooie basis om massagetechnieken in de vingers te krijgen en te kijken of je er affiniteit mee hebt. Wil je er meer mee gaan doen? Dan is ons advies om eerst een volledige massageopleiding te volgen. Masseren is een beroep en er komt veel meer bij kijken dan de technieken.

Ik heb al een keer een massage cursus bij jullie gedaan. Kan ik dezelfde cursus nog een keer doen?

Jazeker. Vermeld bij je aanmelding wel even wanneer je de massage cursus eerder bij ons hebt gedaan. Als oud-cursist krijg je korting. Ook is het mogelijk om je kennis op te frissen tijdens een oefenmiddag of -avond. Je kunt ook kiezen voor privélessen, die modulair zijn opgebouwd.

Wat moet ik allemaal meenemen naar de massage cursus?

Dat kan je lezen op de pagina Praktische informatie.

Moet ik nog andere spullen aanschaffen voor de massage cursus?

Alles wat nodig is voor de massage cursus is aanwezig. De spullen die je zelf mee moet nemen, vind je in het antwoord hierboven. Tijdens de cursus heb je vrijblijvend de mogelijkheid om massageolie, hoofdsteunhoesjes en/of en enkelrol aan te schaffen. Als je daar interesse in hebt, neem dan wat contant geld mee. De prijzen variëren van 8,00 euro tot 26,00 euro.

Ik ga de weekendcursus doen en wil graag overnachten in
Den Haag. Wat is een goed hotel in de buurt?

Hotel bij cursuscentrum Den HaagDat zijn er twee. Hotel Sebel op het Prins Hendrikplein is 30 seconden lopen vanaf het cursuscentrum. Het Court Garden Hotel is het meeste groene eco-hotel en ligt op 3 minuten lopen. Als jij je reservering via ons direct doet bij je aanmelding voor de cursus, dan krijg je je ontbijt gratis!

Wat voor soort massage-olie wordt er gebruikt tijdens de cursus?

We masseren met 100% natuurlijke olie en meestal is dat een mix van amandelolie en jojobaolie. Als je gevoelig of allergisch bent voor amandel, dan is er druivenpitolie aanwezig.

Kan ik een massagetafel huren om thuis te kunnen oefenen?

Jazeker. Neem hiervoor contact op met Robin van Wees: 0645444569 om de beschikbaarheid en de voorwaarden na te vragen.

Ik wil graag een massagecursus doen, maar ik twijfel. Kan ik eerst kennis maken?

Jazeker. Je betaalt dan 17 euro voor een gesprek en een korte massage om kennis te maken met de masseur en de manier van masseren. Ook kunnen we dan al je vragen over de massage cursus beantwoorden. Als je daarna besluit om mee te doen met een cursus, dan wordt de 17 euro verrekend met het cursusbedrag. De eendaagse massage cursus voor 47 euro is ook een goede mogelijkheid om kennis te maken! Hierbij leer je ook de groepsruimte kennen en de manier van lesgeven in een groep.

Hoe is de samenstelling van de groep (vrouwen-mannen, stellen-individuen)?

Elke groep is uniek en heeft een andere samenstelling. De verhouding stellen en individuele deelnemers is gemiddeld twee stellen (dat zijn vier deelnemers) en de anderen hebben zich alleen aangemeld. Gemiddeld gezien is 65% van de groep vrouw en 35% man, maar dat is ook wel eens 50-50 of nog anders. Als het voor jouw belangrijk is dat je alleen met een cursist van je eigen geslacht samenwerkt, geef dat dan aan bij je aanmelding onder bijzonderheden.

Ik wil graag een cursus doen, maar ik wil niet dat mijn voeten gemasseerd worden. Wat nu?

In diverse cursussen komt het masseren van de voeten aan bod. Los hiervan is het essentieel dat je nooit over jouw grenzen heen gaat. Als er een onderdeel in de cursus zit, die je niet wilt geven of krijgen dan sla je dat gedeelte over. Weet je dit van tevoren al, geef dit dan aan bij je aanmelding. Tijdens de cursus kun je het uiteraard ook vertellen. We kijken dan samen wat er wel of niet kan en welke oplossing recht doet aan wat er bij een ieder leeft.

Is het mogelijk om de lessen in het Engels (of een andere taal) te volgen?

Dit is alleen mogelijk bij een privécursus. In een groepsles is het niet mogelijk om alles in twee talen uit te leggen, omdat dit te veel tijd in beslag neemt. Het is belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en verstaat.

Is it possible to follow the lessons in English (or another language)?

This is only possible at a private course for two persons. An English manual of the techniques is included!
In a group class, it’s not possible to explain everything in two languages, because it would take too much time. It is important that you speak and understand Dutch well.

Ik wil meedoen met een cursus, maar ga lessen missen. Kan ik dan wel meedoen?

Eén les inhalen van de avondcursus is meestal wel mogelijk, maar er zijn meerkosten aan verbonden. Als je meer lessen gaat missen, dan is dat vooral onhandig voor jezelf. Als je vooraf al weet dat je lessen van een avondcursus gaat missen, neem dan eerst even contact op om te overleggen. Eén hele dag van een weekendcursus kosteloos inhalen doordat je die gaat missen, kan helaas niet. Je kunt je dan beter aanmelden voor dezelfde cursus met andere lesdata. Bij onvoorziene omstandigheden of situaties van overmacht kijken we in overleg naar de mogelijkheden, maar er zijn wel meerkosten aan verbonden.

Hoe kan ik me aanmelden voor een massage cursus of workshop?

Door het volledig invullen van het aanmeldformulier en het voldoen van de betaling. Aanmelden voor de opleiding kan door het invullen, ondertekenen en terug sturen van de onderwijsovereenkomst. We sturen je deze op aanvraag naar je toe.

Andere vragen over de massage cursus?

Heb je nog andere vragen over de massage cursus of de opleiding? Ja kan ook altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *