Cursus voetmassage
Den Haag of
Heinkenszand

 • Complete cursus voetmassage
 • Incl. reflex technieken
 • Een les van 3 uur
 • Incl. online lesmateriaal
 • Lesdatum in overleg
 • Boek direct bij onze trainer

Beschrijving

Cursus voetmassage met praktijk les

In de cursus voetmassage krijg je het volgende:

 • Twintig afwisselende technieken, waarvan
 • enkele voetreflex technieken.
 • Een praktijkles van drie uur bij een van onze trainers.
 • Les aan tweetallen, dus veel persoonlijke aandacht.
 • Uitgebreid online les materiaal.
 • Beschrijvingen en instructievideo’s van alle technieken.
 • Een certificaat van deelname na de praktijkles.

Waarom voetmassage leren?

Je voeten dragen je de hele dag en krijgen daarmee best wat te verduren. Hoe fijn is het dan als ze een rustgevende en ontspannen massage krijgen? Met het masseren van de voeten beïnvloed je het volledige lichaam en geeft het een algehele ontspanning. Het neemt ook niet zoveel tijd in beslag, want je masseert alleen de onderbenen en de voeten. Daardoor is het een ideale manier om in een relatief korte tijd, iemand heel veel te geven.

Cursus Voetmassage - Voeten massage

Met de geleerde technieken in deze massage cursus kun je een op zichzelf staande voetmassage geven én je kan ze integreren in een algemene ontspanningsmassage.

Petra BohnckePetra Bohncke over de voet massage cursus:
“Vond het mooi om de verschillen te leren tussen reflextherapie en een gewone massage. Erg fijn om voetmassage te leren en ook te kunnen combineren. Het is ook heerlijk wat het met je doet. Ik ben thuis meteen gaan oefenen bij mijn man.”

In de cursus leer je voeten masseren waarbij de klant in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Ideaal want op dezelfde manier kan je thuis op bed, in een luie stoel of op de bank een voetmassage geven.

Doelgroep voetmassage

Omdat voetmassage vrij eenvoudig is om te doen, kan het op verschillende locaties en aan uiteenlopende doelgroepen gegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan:

🦶🏼 Een extra service aan klanten van een pedicure.
🦶🏼 Voetmassage voor patiënten in het ziekenhuis of aan de familie.
🦶🏼 Tijdens een wandelvierdaagse aan de deelnemers.
🦶🏼 Als extra toevoeging van mogelijkheden in een bestaande praktijk.
🦶🏼 Bij sportevenementen waarbij veel met de benen en voeten gedaan wordt.
🦶🏼 Tijdens beurzen, braderieën, evenementen enzovoort.
🦶🏼 Je doet aan tenen lezen en je wilt tenen masseren toevoegen.

… en nog vele andere mogelijkheden om onderbenen en voeten te masseren.
Een voetmassage is altijd fijn en geeft een heerlijk moment van ontspanning!

Inhoud van de cursus voeten masseren

De cursus bestaat uit het online lesmateriaal en een praktijkles van drie uur. In de online leeromgeving staat de theorie en de instructievideo’s van alle technieken. De praktijkles boek je bij een van de bij ons aangesloten trainers in Den Haag of Heinkenszand (Zeeland).

Het voordeel van de praktijk les is dat je feedback krijgt van de trainer op je technieken, terwijl je ze oefent. Ook ontvang je na afloop van de praktijkles een certificaat van deelname.

Wil je de cursus uitsluitend online doen, dus zonder de praktijkles? Klik dan hier.

Cursus Voetmassage - Voeten masseren

De theorie over voetmassage

Na de afronding van je aanmelding (en betaling) bij de trainer, krijg je een e-mail met een link om je account aan te maken op leren-masseren.nl. Je kan dan al meteen beginnen met de theorie. Dit is geen droge lesstof waarop je uren moet studeren, maar het wordt overzichtelijk, beknopt en per onderdeel behandeld. Het doornemen vraagt circa een uurtje de tijd.

De beschrijvingen van alle technieken inclusief kleurenfoto’s en een praktisch overzicht van de technieken kun je meteen bekijken en – als je wilt – downloaden.

Je hebt drie maanden toegang tot alle online informatie, dus alle tijd om dit tot je te nemen. Het is onze ervaring dat dit ruim genoeg is, maar eventueel kan je daarna nog verlengen.

Vivianne deed de cursus voetmassageVivianne uit Heemstede over de voet massage cursus:
Een super leuke en leerzame les was het!
Veel technieken, prettige sfeer en natuurlijk zelf ook een heerlijke voetmassage gekregen.

Instructievideo’s van de voetmassage

Het tweede gedeelte van de online leeromgeving zijn de video’s. Van elke techniek uit de cursus is een video te bekijken, begeleid door instructies. Dit is een ideaal hulpmiddel om mee te oefenen ná afronding van de praktijk les.

Een voorbeeld van een voetmassage techniek:

Je ziet uitstekend hoe de techniek gaat en je hoort daarbij instructies. Je kan de video’s afspelen op je pc, tablet, telefoon of laptop, terwijl je het zelf oefent op je partner, een vriend, vriendin, collega of iemand anders.

Lida uit Schiedam over de voetmassage cursus:
“Na een korte introductie van deelnemers en trainer volgde de inleiding over voet massage en voetreflex. Aan bod kwam: hygiënisch te werk gaan, je houding, welke olie of crème kan je gebruiken en aandachtspunten m.b.t. de klant: houding, comfort, communicatie. Het geven en ontvangen van de massage werd goed begeleid. Samen doen en met de theorie was het mogelijk om na afloop het gevoel te hebben, dat je in staat bent voet-massage te geven! Al met al een prima en leerzame cursus!”

Praktijk cursus voetmassage

Voordat je aan de de praktijkles gaat beginnen, heb je de theorie al tot je genomen. Daardoor kunnen we de les vrijwel meteen starten met de technieken. Dat is immers ook het leukste deel van de cursus!

We geven de praktijkles altijd aan tweetallen, in de massagepraktijk van de trainer. Hiermee is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. De technieken worden door de trainer eerst voorgedaan op de ene voet van een deelnemer met uitleg erbij. Daarna oefen je als cursist op de andere voet. Uiteraard onder begeleiding van de trainer. Je geeft zodoende niet alleen een massage, je kunt de voetmassage ook zelf ervaren. Uiteraard wisselen jullie hierna van rol.

Kan je zelf niet iemand anders vinden om de praktijk les mee te doen? Dan zetten we je op een lijst, zodat we jou kunnen koppelen zodra een ander zich meldt.

Bij uitzondering kan je de les ook in je eentje krijgen, waarbij de les korter is. Wij regelen dan een proefpersoon om mee te oefenen. De prijs is echter wel hoger.

Gezonde voeten

Een van de eerste theorielessen gaat over contra-indicaties (dit zijn redenen om niet te kunnen masseren). Deze zijn ook van toepassing voor de praktijkles. Omdat daarbij de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden, is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kunt helaas niet meedoen aan de praktijkles als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem, kalknagels of wratten hebt. Twijfel je ergens over? Bel dan voordat je je aanmeldt om te overleggen. Samen kunnen we dan bekijken of je mee kunt doen.
Realiseer je ook dat wanneer je zwanger bent, je voeten niet gemasseerd mogen worden.

Praktische informatie cursus voetmassage

👣 Vereiste vooropleiding: geen. Ervaring met massage is handig, maar niet verplicht.
👣 Aantal docentcontacturen van de praktijkles: maximaal 3 uur.
👣 Niveau van de cursus: MBO-niveau.
👣 Inclusief het volledige online lesmateriaal.
👣 Na afronding van de praktijkles krijg je een certificaat van deelname.
👣 De datum en tijd van de praktijkles worden in overleg met de trainer afgesproken.
👣 De cursus is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

De adviesprijs is 130 euro per persoon bij twee deelnemers, maar elke trainer bepaalt zelf de prijzen. Het is altijd inclusief het lesmateriaal, de praktijkles en een certificaat van deelname. Heb je eerst de online cursus gedaan en wil je daarna alsnog een praktijkles volgen? Dan geldt er een lager tarief. Vraag ernaar bij de trainer!

Neem nu contact op met de trainer van jouw keuze

Anneke Slijfer Massagedocent
Anneke Slijfer
Isabellaland 319
2591 SH Den Haag
Kim Oosterveen Massagedocent
Kim Oosterveen
Zwake 7
4451 HH Heinkenszand

Wanneer je een trainer aanklikt ga je naar de website van de trainer. Bij haar boek je de praktijkles, nadat een datum en tijd zijn afgesproken. Wanneer er nog een tweede deelnemer gevonden moet worden, gebeurt dit daarna pas.

De trainer stuurt je vervolgens een factuur van de praktijkles inclusief het online lesmateriaal. Nadat je deze hebt betaald, krijg je de link om jouw account aan te maken in het online leersysteem.

Je kunt ook kiezen voor een online cursus voetmassage. Deze kan je thuis of in je praktijk doen en is voordeliger. Voor meer info, kijk hier: Online Cursus Voetmassage

Nico van DoorenNico uit Sittard over deze massage cursus:
“Het is een goede en fijne cursus. Ik ga wat ik geleerd heb meteen toepassen in de praktijk, ook in combinatie met andere toepassingen bijv. hotstone.”
Inge uit Nootdorp over de voet massage cursus:
“De cursus is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen. Als pedicure kan ik goed uit de voeten met de technieken die ik heb geleerd. Ik werk als ambulant pedicure dus ik ga kijken wat handig is voor mij. Het was een leerzame en zeer ontspannende voetmassage cursus.”

Andere suggesties…