Cursus handmassage
Den Haag of
Heinkenszand

 • Complete cursus handmassage
 • Incl. handreflex technieken
 • Een lesdag van 6 uur
 • Incl. online lesmateriaal
 • Lesdatum in overleg
 • Boek direct bij onze trainer

Beschrijving

Cursus handmassage op één lesdag

In de cursus handmassage krijg je het volgende:

 • Dertig verschillende technieken, waarvan
 • enkele handreflex technieken.
 • Een praktijk lesdag bij een van onze trainers.
 • Veel persoonlijke aandacht.
 • Zeer uitgebreid online lesmateriaal.
 • Beschrijvingen en instructievideo’s van alle technieken.
 • Een certificaat van deelname.

Waarom handmassage leren?

Handen masserenHandmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te krijgen. De kleding kan aanblijven, want de mouwen omhoog doen is voldoende.

Je masseert alleen de onderarmen en de handen en het neemt niet veel tijd in beslag. Met jouw handen, wat massageolie en een handdoek kan je al gaan masseren.
Het is even een moment van ontspanning en rust, waarbij je gemakkelijk persoonlijke aandacht geeft.

Het leren van handmassage vraagt een relatieve korte periode jouw aandacht en tijd. Daarna kan je alle mensen die dat willen, altijd een goede en ontspannende handmassage geven!

Hennie uit Rotterdam over de cursus handmassage:
“De cursus is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een ander oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, heb ik zelf ook genoten van de massage.”

Doelgroep en mogelijkheden

Omdat hand massage zo makkelijk is toe te passen, is het op vrijwel iedere locatie én aan diverse doelgroepen mogelijk om te geven. Denk hierbij aan:

 • Handmassage aan ouderen in een verpleeghuis of een zorgcentrum.
 • Als extra service aan klanten van een nagelstyliste of manicure.
 • Mensen die in het ziekenhuis liggen en aan de familie van de patiënt.
 • Als toevoeging van het aanbod van een masseur of masseuse.
 • Werknemers op kantoor en andere bedrijven.
 • Als teambuilding activiteit.
 • Kinderen op een basisschool en leerlingen in het voortgezet onderwijs.

… en nog vele andere mogelijkheden om handen te masseren!
Een handmassage is altijd welkom, heeft vele voordelen en geeft een heerlijk moment van ontspanning en aandacht.

Cursus Handen massage

Inhoud van de cursus handen masseren

Deze massagecursus bestaat uit online lesmateriaal én de praktijk lesdag. In de online leeromgeving vind je alle theorie en van elke techniek een instructievideo. Voor de lesdag meld je je aan bij een van onze trainers in Den Haag of Heinkenszand in Zeeland.

Het fijne van de lesdag is dat je feedback kunt krijgen van de trainer op de uitvoering van je technieken, terwijl je ze aan het oefenen bent. Na het volgen van de gehele lesdag krijg je ook een certificaat van deelname.

Wil je de cursus handmassage alleen online doen, dus zonder de lesdag? Klik dan hier.

Cursus Handmassage

Theorie over de handmassage

Na afronding van je inschrijving incl. betaling bij de trainer, ontvang je een e-mail met een unieke link om jouw account aan te maken voor het online lesmateriaal. Je kunt dan meteen beginnen met het lezen van de theorie. Dat is geen droge lesstof waar je uren op moet studeren, maar dit wordt beknopt, overzichtelijk en per onderdeel behandeld. Het doorlezen vraagt maximaal een uur van je tijd en is erg leerzaam!

De beschrijvingen van alle technieken inclusief kleurenfoto’s staan in een pdf die je kunt downloaden en eventueel printen. Praktische overzichten van de technieken per onderdeel kun je ook meteen bekijken en downloaden.

Je krijgt een half jaar toegang tot al het online lesmateriaal, dus je hebt ook alle tijd om dit tot je te nemen. Onze ervaring is dat dit ruim genoeg is, maar eventueel kan je daarna nog verlengen.

Christel uit Haarlem over de cursus handmassage:
“Afgelopen zaterdag de cursus handmassage gevolgd en ben er zeer tevreden over. De ruimte was prettig, de hele dag gratis thee, koffie en koekjes :-). Het team begeleidde ons professioneel en met passie voor hun vak! Er werden veel technieken geleerd met enkele uit de reflexologie. Vragen uit de groep werden met alle geduld beantwoord. Ik vond de tijdsduur precies goed en de groep was gezellig.”

Video’s van de handmassage technieken

Het tweede deel in de online leeromgeving bestaat uit de instructievideo’s. Van alle massagetechnieken uit de cursus handmassage kun je een video bekijken, begeleid door gesproken instructies. Dit is het meest ideale hulpmiddel voor het oefenen na afloop van de praktijk lesdag.

Een voorbeeld van een hand massage techniek:

Je ziet perfect hoe de techniek gaat en hoort duidelijke instructies. Speel deze af op je telefoon, tablet of laptop terwijl je de techniek oefent op je partner, een vriendin, collega, familielid of iemand anders. Je kan elke video zo vaak herhalen als je wilt, dus alle tijd om elke techniek goed te leren.

Praktijk cursus handmassage

Voordat je aan de praktijkles gaat beginnen, heb je de theorie al tot je genomen. Daardoor kunnen we de lesdag vrijwel meteen starten met de technieken. Dat is immers ook het leukste onderdeel van deze cursus!

Cursus handmassageElke techniek wordt eerst door de trainer voorgedaan bij een assistente, zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. De trainer geeft bij elke techniek een uitleg.
Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je opnieuw instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren.

Omdat van iedere deelnemer de handen worden gemasseerd, is het van belang dat ze in gezonde conditie zijn. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Bel de trainer om te overleggen, zodat we samen kunnen bespreken of je op dit moment deel kunt nemen.

Praktische informatie cursus handmassage

Je kunt alleen of samen met een ander de cursus volgen. Tijdens de lesdag werken alle deelnemers in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren. Meld je wel allebei apart aan.

 • Aantal docent contacturen van de lesdag:
  in een tweetal circa 4,5 uur en in een groep circa 6 uur.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Inclusief uitgebreid online lesmateriaal.
 • Na afronding van de lesdag ontvang je een certificaat van deelname.
 • De datum voor de praktijkles is in overleg, dus passend bij jouw agenda.
 • De cursus is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

De adviesprijs is 167 euro per deelnemer, maar elke trainer bepaalt zelf de prijs. De cursus is altijd inclusief het online lesmateriaal, de praktijk lesdag en het certificaat van deelname. Heb je eerst de online cursus handmassage gedaan en wil je daarna alsnog een praktijkles volgen? Dan geldt er een aangepast tarief. Vraag ernaar bij de trainer!

Neem nu contact op met de trainer van jouw keuze

Anneke Slijfer Massagedocent
Anneke Slijfer
Isabellaland 319
2591 SH Den Haag
Kim Oosterveen Massagedocent
Kim Oosterveen
Zwake 7
4451 HH Heinkenszand

Als je hierboven op een trainer klikt ga je naar haar website en daar meld je je aan.

De trainer stuurt je na je aanmelding een factuur voor de gehele cursus, dus de praktijk lesdag en het online lesmateriaal. Nadat deze is betaald, krijg je de link om jouw account aan te maken in het online leersysteem op leren-masseren.nl.

Monique uit Amsterdam over de hand massage cursus:
“Deze cursus handen masseren werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat is om alles goed over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het in de praktijk te brengen.”

Online cursus HandenmassageJe kunt er ook voor kiezen om de online cursus handmassage te doen, dus zonder de praktijk les.
Dit kun je thuis of in je eigen praktijk doen.

Voor meer info klik je op: Online Cursus Handmassage

 

Het online lesmateriaal van de cursus handmassage staat op leren-masseren.nl.

Rita uit Spijkenisse over de cursus handmassage:
“Ik heb genoten van een prettige, welkome sfeer tijdens de cursus en de gezellige groep cursisten. Een handmassage is veel effectiever dan je je kunt bedenken, het is de perfecte techniek om thuis, in de familiekring en zelfs in de zorg toe te passen. Met een handmassage pak je meer aan dan alleen de doorbloeding in de handen, dat komt door de drukpunten in de handen die je kunt stimuleren, hierdoor kan men ongemakken in het gehele lichaam verlichten. Dit is een fijne, leerzame en laagdrempelige cursus, gegeven onder de professionele begeleiding van een vakbekwame docente en haar assistente, die ik iedereen kan aanbevelen!”
Cindy van der Vliet uit Medemblik over de cursus handmassage:
“We kregen een goede en duidelijke uitleg en de docente was erg vriendelijk. De inhoud vind ik duidelijk, leerzaam en makkelijk toepasbaar. Thuis ging ik meteen oefenen op mijn gezin en mijn zus.”
Christina uit Zoetermeer over handmassage:
“Het is een fijne, zeer leerzame massage cursus. Heb er ontzettend van genoten. Bedankt voor de goede, duidelijke uitleg. En niet vergeten: voor het lachen!”
Carola cursus handen masseren: “De trainer zorgde voor een hele fijne en ontspannen sfeer. Zij nam alle tijd voor vragen en legde graag nog eens geduldig een massagetechniek opnieuw uit of beter gezegd: ze liet het zien. Al met al was het een hele fijne dag. Ik ben daarna meteen begonnen om het geleerde in de praktijk te brengen. Het is heel prettig dat je dan nog eens een video kan bekijken om te zien hoe een techniek ook alweer ging.”
Marije over de cursus hand massage: “Van begin tot einde vond ik het een superfijne cursus. Heel prettig om vooraf al een en ander door te kunnen lezen en in de handleiding te kijken. De theorie is prettig geschreven en zonder poespas. Daar hou ik wel van. Eenmaal bij de praktijkdag ging het eigenlijk ook zo. Goede uitleg van de trainer en daarna oefenen met iemand anders. Daarbij kreeg ik dan ook weer aanwijzingen. Vervolgens kreeg ik zelf ook een handmassage, wat ook weer leerzaam is. Kortom: een superfijne cursus en ik ga er zeker wat mee doen! “
Annemarie over de cursus handmassage: “De opzet van de cursus vond ik echt fijn. Eerst lekker rustig thuis alle theorie lezen waar ik ook erg veel van leerde. Daarna de praktijkles en die was ook superfijn. De filmpjes bekijken tijdens het oefenen zijn ook superhandig. Kortom: top cursus! “

Andere suggesties…