Holistic Pulsing
praktijk cursus incl.
online lesmateriaal

297,00

 • Les van gediplomeerde trainer
 • Circa 15 uur praktijkles
 • Les in een tweetal
 • Online lesmateriaal
 • Handleiding als pdf
 • Instructievideo’s
 • Certificaat van deelname

Meld je alleen aan als je al datums en tijden hebt afgesproken met de trainer.

Beschrijving

In de cursus Holistic pulsing

 • Zelf pulsen en gepulst worden
 • De polariteitsmassage
 • Les aan tweetallen = veel aandacht
 • Online lesmateriaal van de cursus Holistic pulsing
 • Uitgebreide handleiding in kleur (pdf)
 • Certificaat van deelname
 • Instructievideo’s per reeks

Holistic pulsing is helaas niet erg bekend en onbekend maakt onbemind. Dat is erg jammer, want het is een fantastische techniek die je erg veel kan opleveren. Zoek jij naar meer verdieping in massages, meer ontspanning en meer bewustwording? Dan is Holistic pulsing de ideale manier om dit te bereiken.

In de cursus Holistic pulsing leer je deze wiegende, verende, vloeiende vorm van masseren. Het doel van pulsing, ook wel dynamische massage genoemd, is om (onbewuste) spierspanning los te laten. Daarmee geeft pulsing een diepe ontspanning van de ontvanger, wat niet alleen fysiek werkt, maar ook geestelijk.

Cursus Holistic PulsingDoordat je lijf voor zo’n 70% uit water bestaat, kan de gever van de pulsing op een subtiele en ritmische wijze een golfbeweging in gang zetten en in stand houden.
De pulsen zijn subtiel zacht en altijd ritmisch en vloeiend met elkaar verbonden. De impulsen werken door van top tot teen en ook in dieperliggende spieren, gewrichten en organen. Het beïnvloed jou als geheel, vandaar: “Holistisch”.

Bewustwording

Pulsen werkt niet alleen op je fysieke lichaam, maar kan ook de psyche en emoties beïnvloeden. Het komt dan ook wel voor dat er emoties vrijkomen tijdens het pulsen. Je kan door het ontvangen van pulsen bewust worden van wat er bij en in jou leeft. Elke pulsing-massage is een soort ontdekkingstocht. Het is het mooiste als je het met een ontvankelijke en open blik het vanuit nieuwsgierigheid kunt ervaren.
Lees ook dit artikel over pulsing.

Ronald uit Zoetermeer over de cursus Holistic pulsing:
“Omdat je zelf veel oefent, leer je het al snel in de vingers te krijgen. Je krijgt ook steeds feedback en uitleg van de trainer. Het is een goede cursus en het was zeer de moeite waard om te volgen!”

In de cursus leer je de pulsing zowel in buikligging als in rugligging. Je wisselt steeds met de andere deelnemer, omdat dit erg leerzaam is en met veel oefenen leer je het snelst.

Energetische massage cursus

Polariteitzones - Cursus Holistic Pulsing

Een onderdeel van de cursus pulsen is de polariteitsmassage. Dit is het levenswerk van Dr. Randolph Stone, die ontdekte dat elk lichaam een energetisch systeem heeft. Dit kun je door middel van het verbinden van verschillende punten beïnvloeden. Je werkt hierbij energetisch en uiteraard krijg je de nodige theorie over polariteitsmassage.

Holistic pulsing massage kan op de kleding gegeven worden

Cursus Holistic PulsingDit is één van de grote voordelen van pulsing: je klant hoeft zich niet uit te kleden om een diepgaande ontspanning te ervaren. Het kan ook een brug zijn naar een massage op de blote huid, omdat er dan al meer gewenning is aan het aangeraakt worden.

De cursus Holistic pulsing is geschikt voor iedereen die deze golvende en diepwerkende manier van massage wilt leren. Het is prettig als je ervaring hebt met masseren. Ben je masseur, dan is deze cursus een mooie aanvulling.

Bij de cursus Holistic pulsing is online lesmateriaal inbegrepen. Je krijgt een eigen account op leren-masseren.nl en hierin vind je de uitgebreide handleiding als pdf, theorie over pulsing en de instructievideo’s van het pulsen. Je hebt een half jaar toegang tot al het online lesmateriaal, dus alle tijd om de technieken in je vingers te krijgen. Indien nodig kun je daarna nog verlengen met een jaar.

We geven deze cursus uitsluitend aan tweetallen, waarmee je dus veel persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt je zowel alleen als samen met een ander inschrijven. Weet je zelf niet iemand anders om deze cursus mee te volgen? Dan kunnen wij helpen met het vinden van een tweede deelnemer.

FabieneFabiene over Holistic pulsing:
“De cursus als geheel vond ik erg leerzaam en het gedeelte over de chakra’s vond ik het beste onderdeel. Ik ga veel oefenen en me nog meer verdiepen in de chakra’s. Anneke is een fantastische leerkracht en ik beveel deze cursus dan ook van harte aan!”

Holistic pulsing, een impressie:

Praktische informatie over de cursus Holistic pulsing

 • De cursus wordt gegeven in de praktijk van een trainer in Den Haag of Woubrugge.
 • Vooropleiding : ervaring met massage heeft de voorkeur, maar is niet verplicht.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van de Cursus Holistic pulsing: MBO-niveau.
 • Aantal docent contacturen: circa 15 lesuren, verdeeld over meerdere lessen.
 • De prijs van de cursus Holistic Pulsing is 297 euro all-in per persoon.
 • Het certificaat van deelname wordt uitgereikt na het volgen van de volledige cursus.
 • Zelfstudie: het is belangrijk om veel te oefenen op verschillende mensen om de techniek goed in de vingers te krijgen.
 • Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Meld je je alleen aan, dan zoeken wij een tweede deelnemer om de cursus samen mee te doen.

Video’s Holistic pulsing

Het oefenen kan je doen met behulp van de handleiding en overzichten. Beide vind je in de online leeromgeving. Het oefenen kan nog makkelijker met de instructievideo’s. Houd een scherm van je telefoon, tablet of laptop in de buurt en je kan meedoen terwijl je de video afspeelt. Het fijne is ook: je kan ze zo vaak afspelen als je wilt.

Joost over deze cursus:
“Pulsing is in mijn persoonlijke beleving meer een vorm van lichaamswerk dan massage en de trainer weet de verschillen tussen deze twee vormen erg goed met elkaar te verbinden tijdens de cursus. Het pulsen wordt stap voor stap uitgelegd en je krijgt alle tijd om de technieken te oefenen. De sfeer tijdens de cursus is gezellig, de trainer geeft op alle vragen steeds geduldig antwoord en je krijgt ook als beginneling al snel vertrouwen dat je goed bezig bent. “

Aanmelden voor de cursus Holistic pulsing

Voor de cursus Holistic pulsing werken we niet met vaste lesdatums, maar op aanvraag. De cursus wordt gegeven aan een tweetal, dus naast jou is er nog een andere deelnemer nodig.

Wil je deze cursus doen, vul dan eerst onderstaand formulier in. Nadat de datum en tijd zijn afgesproken, kun je je via deze pagina officieel aan te melden.

  Jouw voor- en achternaam

  Heb je (medische) bijzonderheden die voor de trainer belangrijk zijn om te weten? We vragen er nu al om, zodat we indien nodig hierover kunnen overleggen als we je bellen.

  Telefoonnummer

  Wanneer ben je telefonisch het beste bereikbaar

  (Bijvoorbeeld: overdag / 's avonds / rond een bepaalde tijd):

  E-mailadres

  In welke plaats wil je de cursus volgen?

  De lessen kunnen verdeeld worden over vijf avonden doordeweeks of twee weekenddagen. Wat heeft jouw voorkeur?

  Als je al iemand anders weet die samen met jou deze cursus wilt doen, vul dan hieronder zijn of haar gegevens in.

  Voor- en achternaam tweede deelnemer

  Heeft de tweede deelnemer (medische) bijzonderheden die voor de trainer belangrijk zijn om te weten?

  Wanneer je geen tweede deelnemer weet, gaan wij je koppelen aan een andere geïnteresseerde. Om datums en tijden af te kunnen spreken, is het handig om hiervoor een WhatsAppgroep aan te maken. Deze wordt daarna weer verwijderd. Geef je toestemming om jouw telefoonnummer te delen met de andere deelnemer?

  Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je bericht goed verzonden is. Een van onze trainers neemt z.s.m. contact op.

  Marie-Lene uit Den Haag over deze cursus:
  “Ik heb de cursus pulsing gevolgd als uitbreiding van mijn kennis van massage technieken. Je kunt hem ontvangen met je kleding aan. Bovendien kan pulsing goed worden gecombineerd met de klassieke massage. Heerlijk om te ontvangen en een uitdaging om te geven. Elk lijf reageert weer anders. Hoe krijg je het lichaam in de juiste ‘trilling’. Heb je zin in iets nieuws, iets leuks, wil je meer met je lichaam bezig zijn en anderen op een liefdevolle manier aanraken en lijkt masseren je wat, maar wil je dan wél je kleding aanhouden, probeer dan Holistic pulsing.”
  Sylvana uit Den Haag zegt over deze cursus:
  “Het was allemaal erg interessant en vooral heel erg leerzaam dat een klein gebaar zo’n groot effect kan hebben. In vergelijking met oliemassages is het een andere intense manier van ontspannen. Ik vond het een goede docente en leuke manier van lesgeven!”

  Na je aanmelding

  Na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail. Hierin staat een link om je account aan te maken in de online leeromgeving op www.leren-masseren.nl.
  Maak je account direct aan, de link is persoonlijk en beperkt geldig.

  In de leeromgeving vind je:

  • Algemene informatie en alle theorie over Holistic Pulsing
  • De full color handleiding te downloaden als pdf
  • Handige overzichten van de technieken ook in pdf-formaat
  • De instructievideo’s van deze cursus

  De factuur ontvang je in een aparte e-mail. Als je al een account hebt in de online leeromgeving doordat je eerder al aan een andere cursus hebt meegedaan, dan kan je het onderdeel van deze cursus toevoegen met behulp van dezelfde link.

  Als je ook de aanmelding van de tweede deelnemer wilt doen, meld dan eerst jezelf en dan de ander aan. We hebben namelijk van elke deelnemer de juiste gegevens nodig.

  Wim uit Den Haag over de cursus Holistic Pulsing:
  “De groepsdynamiek was heel erg fijn. Pulsing is echt een verrijking van de massages en de bewustwording van je body en mind.”
  Natasja uit Amsterdam schrijft:
  “Het onderdeel over de chakra’s vond ik het leukste om te doen, maar alles was erg leerzaam. Mensen die ik nu masseer leg ik uit wat Holistic Pulsing inhoudt en pas ik het ook toe. Ik krijg daar veel positieve reacties op.”