Alles over Holistic Pulsing en pulsen

We zeggen wel eens: “Je kan het schudden! Als je het goed doet.” Een negatieve uitdrukking terwijl het positief bedoeld is, want deze keer doelen we op Holistic Pulsing. Denk je nu: “Ik wil alles over Holistic Pulsing en het pulsen weten?” Lees dan snel verder en laat je meenemen in de deinende wereld van het pulsen.

Wat is Holistic pulsen eigenlijk?

De mooiste vergelijking die wij kunnen geven, is dat je deze techniek het beste kan vergelijken met het wiegen van een baby of een klein kind. Wanneer een kind onrustig is en je gaat het wiegen, dan geeft dit een gevoel van koestering en geborgenheid en nodigt uit om te ontspannen. Het kindje wordt vanzelf rustiger en valt waarschijnlijk snel in slaap.

Holistic PulsingHolistic pulsing is een massagevorm waarbij je lichaam op een ritmische manier met wiegende, rollende en schuddende technieken in beweging wordt gebracht. Door de ‘stroming’ die zo ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades. Holistic Pulsing heeft zo een diep ontspannende en helende werking.

Omdat het lichaam voor een groot percentage uit water bestaat, verspreiden de pulsen zich als een golfbeweging gemakkelijk en diep door het je lijf. Vergelijk het met een druppel die in het water valt, waarbij er golfbewegingen ontstaan die steeds verder uitdeinen.
Tijdens het pulsen maken we ook gebruik van stretchende technieken en openende (puls)technieken.

Holistic Pulsing is zoveel meer

Tijdens een pulsing massage lig je met je kleren aan op een comfortabele massagetafel. Omdat je hiervoor dus niet uit de kleren hoeft, is het voor veel mensen drempelverlagend om zich te laten masseren.
Er wordt zo min mogelijk gepraat, maar als je iets wilt delen kan dat natuurlijk wel. Tijdens deze zachte behandelwijze, wordt je lichaam op een natuurlijk en speelse manier gepulst. Dit nodigt uit tot ontspanning en bewustwording, zodat je zelf gaat ervaren wat er in je lijf gebeurt. Holistic pulsing is daarmee een unieke, zachte, diepwerkende en helende vorm van lichaamswerk.

Als je bij ons al eens de basiscursus hebt gedaan, heb je de Holistic Pulsing al eens gezien, maar het is zoveel meer dan wat je kan zien. Wanneer je deze techniek gaat doen, heb je een goede afstemming nodig met je klant. Als masseur let je er altijd goed op wat er bij de ander gebeurt. Bij Holistic Pulsing is het noodzakelijk dat je tegelijkertijd verschillende bewegingen kan maken met je handen en armen. Je beweegt je klant heen en weer en je verplaatst steeds je handen op het ritme van de pulsen.

Holistisch pulsenDoor je handen op het ritme van de pulsen te verplaatsen, ontstaat er een rustige constante beweging zonder dat er schokken en wisselingen in de pulsen ontstaan. Heb je een goed gevoel voor muziek of een gevoel voor ritme? Dan zal het pulsen je makkelijker afgaan. Om het pulsen goed in je vingers te krijgen heb je geduld en oefening nodig. Daarnaast vraagt het pulsen zelf ook tijd. Het ontspannende effect is niet direct al na vier keer schudden ingetreden. Het motto is: neem de tijd en heb geduld.

Is het juiste ritme aanhouden dan de enige uitdaging van de Holistic Pulsing? Was dat maar waar. In de praktijk zal je merken dat de een makkelijker te pulsen is dan de ander; het kan per persoon zelfs per moment verschillen. Dit hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste is de onbewuste spierspanning van de ontvanger. Zo is iemand die de controle graag in handen houdt meestal moeilijker te pulsen. Onmogelijk is het zeker niet en hier komt weer de oefening en het geduld om de hoek kijken.

De verdiepende laag van ontspanning

Wanneer je iemand Holistic Pulsing geeft, nodig je het lijf van je klant uit om spanningen los te laten en zichzelf toe te staan om de ontspanning en rust in te gaan. Als je dit toepast voordat je met olie gaat masseren dan zal die massage dieper en langer doorwerken bij je klant. Een cursist van de cursus Holistic Pulsing mailde ons: “Al mijn klanten geven aan dat de massage met olie veel lekkerder is geworden, sinds ik de massages start met pulsen. Ze willen nu niet meer anders en ik mag het pulsen zeker niet overslaan!”

En wat nog meer…

Over Holistic Pulsing valt nog zoveel te vertellen. De merkbare effecten zou je na het lezen van het artikel kunnen bedenken. Fijner en mooier is het om het een keer zelf te ondergaan en het effect hiervan te voelen. Het allerleukste is het zelf kunnen geven van deze verdiepende massagevorm.

Holistic Pulsing, een impressie:

De cursus Holistic Pulsing

Zoals je inmiddels weet leer je deze techniek het beste door het regelmatig en vaak te oefenen. Gedurende de hele cursus Holistic Pulsing geven wij je uitleg en theorie over pulsen. Natuurlijk worden de diverse houdingen en bewegingen voorgedaan en uitgelegd tijdens de cursus. Zo weet je hoe, waar en in welke richting je pulst.

Tijdens de cursus Holistic Pulsing oefen je deze nieuw geleerde technieken op minimaal twee andere cursisten en zo ervaar je dat ieder lichaam anders reageert op de bewegingen. Je wordt tijdens de cursus ook zelf gepulst, zo voel je hoe het is om de techniek te ontvangen.

Holistic Pulsing

Na de cursus raden wij aan zoveel mogelijk te oefenen. Want hoe meer je de technieken oefent, hoe eerder je dit in de vingers hebt. Wij raden aan om telefoonnummers uit te wisselen met medecursisten, hierdoor kan je de lesstof samen oefenen en elkaar betere feedback geven.

Wij zijn benieuwd welke vragen jij nog hebt over Holistic Pulsing, na het lezen van dit artikel. Laat je vragen gerust achter onder dit artikel. 

Zin om met Holistic Pulsing aan de slag te gaan? Op deze pagina vind je de lesdata, de prijs van de cursus en de beschikbare plaatsen.

Lees ook: Je kan het schudden met Holistic Pulsing.

Dit artikel van 23 september 2017 is geüpdatet op 6 maart 2023.

2 reacties op “Alles over Holistic Pulsing en pulsen

  1. Ik ben net voor de 1e keer gepulsd. De innerlijke kramp is weg en op een bepaald niveau ben ik ontspannen, maar ik voel me ook een soort van zeeziek en onrustig. Is dat normaal?

    1. Beste Dorien,
      Wat je beschrijft kan heel goed een uitwerking zijn van het pulsen. Er zal wat losgemaakt zijn in je lijf en deze is waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe balans. Alsof je even moet bijkomen. Geef dat dus ook even de tijd. Als het een volgende keer weer gebeurt, kan je je beter korter of rustiger laten pulsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *