De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven)

Dat massage de doorbloeding stimuleert en helpt bij klachten door spierspanning wist je misschien al. Je kan door middel van masseren ook spierknopen weg krijgen of verzachten. Maar er zijn nog veel meer gezondheidseffecten van een massage.

Zo beïnvloedt het bijvoorbeeld bepaalde hormonen en neurotransmitters. Welke zijn dat en wat is het effect daarvan op je lichaam en op hoe je je voelt?

Gezondheidseffecten van massageEn wat zijn de positieve effecten voor de masseur? Het kan zijn dat je denkt dat massage geven alleen maar vermoeiend is, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: massage geven heeft ook goede uitwerkingen voor de masseur. Ben ik even blij met mijn beroep ;-).

Wat denk je dat een goede ontspanningsmassage kan betekenen voor je relatie? Een keertje niet tv kijken, appen of kletsen. Maar juist contact maken met je handen en met alle aandacht bij de ander zijn, kan zoveel brengen.

In onderstaande video heb ik een aantal gezondheidseffecten van een massage op een rij gezet. Er zit er vast een bij die je nog niet wist.

Een overzicht van gezondheidseffecten van massage:

 • De doorbloeding van spieren stimuleren
 • Spierspanning bij spierpijn verminderen
 • Onbewuste spierspanning bewust maken
 • Hormonen en neurotransmitters beïnvloeden
 • Meer contact met je lichaam krijgen
 • Minder “in je hoofd zitten” en meer in je lijf
 • Lekkerder in je vel komen te zitten
 • Beter slapen en uitgerust wakker worden
 • Immuunsysteem, weerstand verbeteren
 • Huidhonger stillen
 • Verdieping van je relatie

Gezondheid effecten masserenWanneer je onder de video op YouTube of onderaan deze pagina je reactie achterlaat op mijn vraag, dan stuur ik je als dank het document: “Tien goede redenen om je te laten masseren” toe. Dit is leerzaam voor jezelf en je kan het laten lezen door je geliefde of vrienden. Als je een eigen massage praktijk hebt, kan je het ook daarvoor gebruiken. Stuur nog wel even een mailtje naar info@omb-academie.nl wanneer je jouw reactie hebt gegeven.

Wil je de video alsjeblieft ook een Like geven? Wanneer je je abonneert op ons videokanaal op YouTube dan ontvang je steeds als eerste een melding wanneer er een nieuwe video online gezet wordt.

PS1: Heb jij een partner die een massagecursus in een groep niet fijn lijkt? Overweeg dan de Partner massage cursus, die je online kan volgen. Lekker thuis met z’n tweetjes.

PS2: Wanneer je op onderstaande knop klikt, kom je op ons YouTube kanaal terecht. Klik daar ook op de knop Abonneren (of Subscribe) om als eerste nieuwe video’s te bekijken.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

 

 

Dit artikel van 5 oktober 2020 is geüpdatet op 7 maart 2023.

25 reacties op “De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven)

 1. Gaaf Robin, jouw video’s, ik volg ze graag! De term ‘huidhonger’ is nieuw voor mij en zowel zeer herkenbaar als toepasbaar in mijn eigen terminologie met mijn klanten. Dank je wel!

 2. Ik heb er niet eerder bij stil gestaan dat masseren ook in meerdere opzichten goed is voor de masseur. Dank voor de info.

 3. Vanaf de allereerste les: wat ik geef krijg ik dubbel terug… en ik vind het fijn dat door de focus op wat je aan het doen bent de dagelijkse rompslomp helemaal niet aanwezig is. Deze video is bevestiging/verklaring daarvan..

 4. Ha Robin.
  Wat fijn dat jij eens op een rij zet, waarom massage zo goed doet. De lijst is langer dan ik dacht!
  Heel duidelijk. Dank je wel.

 5. Hi Robin dank je wel voor deze interessante informatie over hormonen is echt fijn om meer van weten groetjes Jul

 6. Hartelijk dank voor deze informatie. Er zaten een aantal punten tussen waarvan ik blij ben daar nu van op de hoogte te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *