De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven!)

Dat massage de doorbloeding stimuleert en helpt bij klachten door spierspanning wist je misschien al. Je kan door middel van masseren ook spierknopen weg krijgen of verzachten. Maar er zijn veel meer gezondheidseffecten van een massage.

Zo beïnvloedt het bijvoorbeeld bepaalde hormonen en neurotransmitters. Welke zijn dat en wat is het effect daarvan op je lichaam en op hoe je je voelt?

En wat zijn de positieve effecten voor de masseur? Het kan zijn dat je denkt dat massage geven alleen maar vermoeiend is, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: massage geven heeft ook goede uitwerkingen voor de masseur. (Ben ik even blij met mijn beroep 😉 )

Wat denk je dat een goede ontspanningsmasssage kan betekenen voor je relatie? Een keertje niet tv kijken, appen of praten. Maar juist contact maken met je handen en met fysieke aandacht bij de ander zijn, kan zoveel brengen.

In deze video heb ik een aantal gezondheidseffecten van een massage op een rijtje gezet. Er zit er vast eentje bij die je nog niet wist.

Een beknopt overzicht:

 • De doorbloeding van spieren
 • Spierspanning bij spierpijn
 • Onbewuste spierspanning
 • Hormonen en neurotransmitters
 • Meer contact met je lichaam
 • Minder “in je hoofd zitten”
 • Beter slapen
 • Immuunsysteem, weerstand
 • Huidhonger
 • Verdieping van je relatie

Gezondheidseffecten van een massageWanneer je onder de video op YouTube of onderaan deze pagina je reactie op wat ik vraag achterlaat, dan stuur ik je als dank het document: “Tien goede redenen om je te laten masseren” toe. Dit is leerzaam voor jezelf en je kan het laten lezen door je geliefde of vrienden. Als je een eigen massage praktijk hebt, kan je het ook daarvoor gebruiken. Stuur een mailtje naar info@omb-academie.nl wanneer je jouw reactie hebt gegeven.

Wil je de video ook een Like geven? Wanneer je je abonneert op ons videokanaal op YouTube dan ontvang je steeds als eerste een melding wanneer er een nieuwe video online gezet wordt.

PS1: Heb jij een partner die een massagecursus in een groep niks lijkt? Overweeg dan de Partner massage cursus, die je online kan volgen. Lekker thuis met z’n tweetjes.

PS2: Wanneer je op onderstaande knop klikt, kom je op ons YouTube kanaal terecht. Klik daar ook op de knop Abonneren (of Subscribe) om als eerste nieuwe video’s te bekijken.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

23 reacties op “De echte gezondheidseffecten van een massage krijgen (en geven!)

 1. Gaaf Robin, jouw video’s, ik volg ze graag! De term ‘huidhonger’ is nieuw voor mij en zowel zeer herkenbaar als toepasbaar in mijn eigen terminologie met mijn klanten. Dank je wel!

 2. Ik heb er niet eerder bij stil gestaan dat masseren ook in meerdere opzichten goed is voor de masseur. Dank voor de info.

 3. Vanaf de allereerste les: wat ik geef krijg ik dubbel terug… en ik vind het fijn dat door de focus op wat je aan het doen bent de dagelijkse rompslomp helemaal niet aanwezig is. Deze video is bevestiging/verklaring daarvan..

 4. Ha Robin.
  Wat fijn dat jij eens op een rij zet, waarom massage zo goed doet. De lijst is langer dan ik dacht!
  Heel duidelijk. Dank je wel.

 5. Hi Robin dank je wel voor deze interessante informatie over hormonen is echt fijn om meer van weten groetjes Jul

 6. Hartelijk dank voor deze informatie. Er zaten een aantal punten tussen waarvan ik blij ben daar nu van op de hoogte te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.