Wat helpt bij een herfstdip?

Wat helpt bij een herfstdip?

De overgang van duidelijk zomerweer naar echt herfstweer ging dit jaar vrij snel, vond je ook niet? De dagen zijn al een tijd korter aan het worden en dat begint vooral ’s ochtends op te vallen. De temperaturen gaan omlaag, de bomen beginnen te verkleuren, het regent vaker en het waait vaker en harder. Dat bij elkaar kan dan al snel je stemming beïnvloeden. Is daar wat aan te doen? Jazeker wel! De heilige graal hiervoor bestaat helaas niet, maar je kan zoveel zelf doen om lekker in je vel te blijven zitten! Lees verder over wat helpt bij een herfstdip.

De meest basale dingen zoals gezond eten, voldoende water drinken, genoeg lichaamsbeweging en zorgen voor een goede nachtrust zijn natuurlijk altijd van belang. Daarnaast kan je ook denken aan voedingssupplementen. Zo heb ik persoonlijk hele goede ervaringen met vitamine D uit een potje. Had ik jaren geleden elke winter last van de winterblues, sinds ik deze vitamine erbij neem is dat probleem helemaal over. Nu zijn vitamines niet mijn vakgebied, dus inhoudelijk ga ik hier niet verder op in, maar ik wilde deze als tip wel even benoemen.

Wat helpt bij een herfstdip

Wat ik wel onder je aandacht wil brengen is: massage. Een zorgvuldige aanraking van je lichaam beïnvloed zoveel meer dan alleen maar spieren. Ik benoem er een aantal.

Fysieke kwaaltjes

Van massageklanten hoor ik in de koude en natte maanden vaker over fysieke pijntjes en kwaaltjes. Het weer heeft duidelijk invloed op het lichaam. Een massage stimuleert de doorbloeding en ondersteund het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Nachtrust

Een klacht die ik ook vaker hoor is slecht slapen. Moeilijk in slaap komen of ’s nachts niet doorslapen (of beide) hoor ik het meeste. Door de ontspanning die je lichaam (en je hoofd) krijgt door een massage, bevordert je nachtrust.

Hormonen en neurotransmitters

Naast doorbloeding en ontspanning beïnvloed massage ook je hormoon huishouding en de neurotransmitters op een positieve manier. In onderstaande video vertel ik je alles over alle gezondheidseffecten van massage. Bovendien levert het geven van een massage ook veel op voor de masseur! Het zal je verbazen.

Wat helpt bij een herfstdip?

En? Wat heb je hiervan opgestoken? Heb je iets nieuws geleerd? Geeft het antwoord op je vraag: “Wat helpt bij een herfstdip?” Geef jouw reactie onder de video op YouTube.

Wil jij leren masseren en nu eindelijk eens weten hoe het écht moet? Klik hier voor een overzicht van onze praktijklessen en online cursussen.

PS: Wanneer je hieronder op Abonneren klikt, dan kom je op het YouTube kanaal terecht. Klik daar ook op Abonneren (of Subscribe) en je krijgt als eerste nieuwe video’s van ons te zien.

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Lees ook het artikel: “Hoe kun je optimaal genieten van massage?”

2 reacties op “Wat helpt bij een herfstdip?

  1. Duidelijke uitleg over de effecten van een massage en over wat een massage met je doet zowel voor de ontvanger als voor de gever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *