Voordelen handmassage

Als je massage van het hele lichaam gewend bent, kan het zijn dat je denkt dat een handmassage niet zoveel doet. Het tegendeel is echter waar. Een handmassage van zo’n 20 minuten kan net zo’n fijne en ontspannende uitwerking geven. Uiteraard is het niet hetzelfde, maar handmassage heeft vele voordelen. Hieronder lees je ze allemaal!

Geen kleding uit voor een handmassage

Bij een handmassage masseer je de handen en de onderarmen. De mouwen opstropen is dus meer dan genoeg. Handen zijn altijd al bloot, dus het geeft ook geen ongemakkelijk gevoel die bij uitkleden wel een rol kan spelen.

Weinig spullen nodig

Bij een volledige massage heb je een massagetafel nodig, een hoofdsteun, de enkelrol, doeken, een geschikte ruimte enzovoort. Bij handmassage is één handdoek genoeg. Jij en de ontvanger zitten allebei op een gewone stoel en die zijn altijd wel voor handen ? De handdoek gebruik je om de kleding van de klant te beschermen tegen olievlekken.

Handmassage vraagt niet veel tijd

Met zo weinig benodigdheden kan je ook heel snel beginnen. Met je eigen handen, wat olie, samen zitten op een stoel en masseren maar! Het is fijn als het in een rustige omgeving kan, waarin je beide niet afgeleid wordt. De massage zelf is zo’n 20 minuten, maar korter kan ook. Veel tijd vraagt het dus niet, wat één van de grote voordelen handmassage is.

Eenvoudig toe te passen

Met de vorige punten zie je al dat je vrij snel en eenvoudig een fijne massage kan geven. Dat zijn al drie redenen dat het zo eenvoudig is om toe te passen. Je hoeft er ook niet veel over uit te leggen, je hoeft geen uitgebreide intake te doen en het gaat om relatief eenvoudige technieken. Dit alles maakt handmassage zo laagdrempelig om te geven.

Niet inspannend voor de masseur

Het geven van handmassage vraagt weinig inspanning van de masseur. Zittend masseren is al makkelijker dan staand en een handmassage duurt niet zo lang. Daarnaast maak je vooral kleine bewegingen en vraagt het weinig spierkracht. Je zal dus niet snel moe worden van een handmassage.

Makkelijk te leren

Aansluitend op het vorige punt: de technieken zijn relatief eenvoudig om te leren in een cursus handmassage. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat je doet, waar je rekening mee moet houden, wanneer je niet mag masseren en wat een fijne volgorde is van je technieken. Maar alles bij elkaar is het voor iedereen met twee handen en wat inlevingsvermogen heel goed en eenvoudig te leren.
Een voorbeeld van een techniek handmassage

Handmassage is ideaal voor ouderen

Massage op een massagetafel of stoelmassage is niet zo geschikt meer voor oudere mensen. Als je hen wel graag een fijne ervaring wilt geven, is handmassage ideaal. Denk alleen al aan de laagdrempeligheid. Veel ouderen en zorg behoevende mensen worden maar weinig liefdevol aangeraakt en een handmassage kan daarin zoveel geven! Even een momentje Wellness voor ouderen is helemaal super.
Een handmassage is ook een hele mooie manier van contact hebben, als woorden niet meer vanzelfsprekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie. Het is de ervaring dat tijdens een handmassage er vaak een reactie ontstaat in woorden, geluid, zang of op een andere manier.

Geschikt voor alle leeftijden

Handmassage aan ouderen is een hele specifieke doelgroep, net zoals handenmassage aan mensen in de zorg. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer doelgroepen. Zo is het een mooie toevoeging voor nagelstylisten of manicures. Je zou het ook kunnen geven wanneer je jouw massagepraktijk promoot op een beurs, braderie of een ander evenement. Handmassage is geschikt voor alle leeftijden!

Een moment van rust, aandacht en ontspanning

Omdat je snel kan starten en je eenvoudig een handmassage kan geven, bereik je ook snel ontspanning bij de ander. Handmassage is even een moment van rust en je geeft de ander echte aandacht. Door zorgvuldige massage met goed uitgekozen en afwisselende technieken, geef je een ieder die dat wil, echt een superfijn cadeautje!

Conclusie voordelen handmassage

Zoals je ziet heeft handmassage enorm veel voordelen. Als je de technieken goed beheerst heb je echt goud in handen: je kan altijd iemand snel en eenvoudig een heerlijke ervaring laten beleven.
Wil jij de handmassage ook leren? We hebben zowel een online cursus handmassage als een praktijk cursus. Kijk voor meer informatie op de pagina cursus handmassage.

Cursus Handmassage

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Schrijf je reactie hieronder en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *