Cursus handmassage

Is een cursus handmassage iets voor jou?

Een handmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te ontvangen. De handmassage geeft niet alleen ontspanning, je hebt ook gemakkelijk persoonlijke aandacht en sociaal contact. Een massage van de handen is bij verschillende doelgroepen en gelegenheden toe te passen.

Je kunt denken aan het aanbieden van handmassage in een verpleeghuis of aan ouderen in een zorgcentrum of aanleunwoningen. Ook patiënten in een ziekenhuis vinden het fijn om een rustgevend moment te beleven, tussen de behandelingen door. Denk ook aan de familie van patiënten die veel spanning ervaren tijdens een periode van ziekenhuisopname. Een handmassage kan ook prima tijdens de pauze op het werk of als activiteit tijdens een team-uitje. Kortom: een handmassage is altijd welkom en geeft een heerlijk ontspannen moment.

Wil je leren hoe je een handmassage geeft?

 • Werk je in de zorg en wil je cliënten een ontspannen handmassage kunnen geven
  of
 • Ben jij nagelstyliste en wil je de handmassage als extra aanbieden aan je klanten?
  of
 • Masseer je al en wil je je mogelijkheden en je aanbod uitbreiden?
  of
 • Lijkt het je gewoon fijn om deze laagdrempelige manier van masseren te beheersen?

Dan is de cursus handmassage dé cursus voor jou!

Deze cursus wordt gegeven aan een groep van maximaal twaalf deelnemers en duurt ongeveer zes uur. De cursus vindt plaats op twee avonden door de weeks of op een dag in het weekend. Tijdens de cursus leer je 30 massagetechnieken, waarmee je een ontspannen handmassage kunt geven. Daarnaast leer je een aantal technieken uit de handreflexologie, waarmee je kennis maakt met handreflex massage.

Cursus handmassageNaast de technieken krijg je informatie over de anatomie van de hand, contra-indicaties (wanneer mag je niet masseren), hygiëne bij massage en je werkhouding als masseur.

De technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren. Uiteraard ontvang je ook een handleiding waarin de technieken uitgelegd staan met foto’s om de technieken te verduidelijken.

 • Prijs van deze cursus: 97 euro per persoon.
 • Certificaat: Ja.
 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Praktisch:

 • De lestijden van een weekendcursus zijn van 10.00 tot 16.00 uur en wordt op één dag gegeven. De avondcursus is van 19.30 tot 22.30 uur en bestaat uit twee avonden. De deur is altijd een half uur voor aanvang open.
 • Deze cursus geven we meestal bij Wajid op het Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. De cursusruimte bevindt zich op de 3e verdieping en er is geen lift aanwezig. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • De tweede locatie waar we deze cursus geven is bij het Namasté Cafe, op hetzelfde plein als Wajid, maar dan op huisnummer 18. De lesruimte is hier op de begane grond.
 • Wat neem je mee? Twee normale handdoeken van ongeveer 90 x 50 cm en drie washandjes of gastendoekjes. Masseren gaat het prettigst als je korte nagels hebt, schone handen hebt en geen sieraden draagt. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als de cursus overdag is, neem dan ook een lunch mee.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.

Datums en tijden van de volgende Cursus Handmassage:

 • 18-11-2017 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Namasté Cafe, Prins Hendrikplein 18. Volgeboekt.
 • 10-02-2018 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Namasté Cafe, Prins Hendrikplein 18. (Nog 9 plaatsen vrij.)

Om je aan te melden voor de cursus handmassage vul je het formulier in en druk je op aanmelden.

Vul de startdatum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj)

Mw.Dhr.

Voornaam

Tussenvoegsel

Achternaam

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum (dd-mm-jjjj)

Telefoonnr.

E-mailadres

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten?

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.

Ja, ik ontvang ook graag informatie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de rode knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de gegevens staan over de betaling. Let op: je aanmelding kan pas verwerkt worden als je betaling door ons ontvangen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *