Cursus handmassage

In deze cursus:

 Dertig massage technieken
Theorie over anatomie en contra-indicaties
Massage geven en ontvangen
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname
Les over werkhouding en hygiëne
Handreflexologie technieken

Dit alles voor 137 euro

  

Cursus handmassage

Een handmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te ontvangen. De handmassage geeft niet alleen ontspanning, je hebt ook gemakkelijk persoonlijke aandacht en sociaal contact. Een massage van de handen is bij verschillende doelgroepen en gelegenheden toe te passen. De cursus handmassage is dan ook een aanrader voor verschillende doelgroepen.

Je kunt zoal denken aan het aanbieden van handmassage in een verpleeghuis of aan ouderen in een zorgcentrum of aanleunwoningen. Ook patiënten in een ziekenhuis vinden het fijn om een rustgevend moment te beleven, tussen de behandelingen door. Denk ook aan de familie van patiënten die veel spanning ervaren tijdens een periode van ziekenhuisopname. Een handmassage kan ook prima tijdens de pauze op het werk of als activiteit tijdens een team-uitje. Kortom: een handmassage is altijd welkom en geeft een heerlijk ontspannen moment.

Wil je leren hoe je een handmassage geeft?

 • Werk je in de zorg en wil je mensen een ontspannen handmassage kunnen geven
  of
 • Ben jij nagelstyliste en wil je de handmassage als extra aanbieden aan je klanten?
  of
 • Masseer je al en wil je je mogelijkheden en je aanbod uitbreiden?
  of
 • Lijkt het je gewoon fijn om deze laagdrempelige manier van masseren te beheersen?

Dan is de cursus handmassage dé cursus voor jou!

De cursus vindt plaats op een zaterdag of zondag. Tijdens de cursus leer je 30 massagetechnieken, waarmee je een ontspannen handmassage kunt geven. Daarnaast leer je een aantal technieken uit de handreflexologie, waarmee je kennis maakt met handreflex massage.

Hennie uit Rotterdam over de cursus:
“De Cursus Handmassage is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de Reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een partner oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, tijdens de cursus zelf ook genoten van de massage 😀”

Cursus handmassageDe technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren. Uiteraard ontvang je ook een handleiding waarin de technieken uitgelegd staan met foto’s om de technieken te verduidelijken.

Omdat van iedere deelnemer de handen  worden gemasseerd, is het van belang dat ze een gezonde conditie hebben. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Meld je dan niet aan, maar bel eerst op om te overleggen! Dan kunnen we samen bespreken of je deel kunt nemen.

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Praktische info cursus handmassage:

 • De lestijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur, met een lunchpauze rond 12.30 uur. De deur is een half uur voor aanvang open.
 • Deze cursus handmassage geven we bij Wajid, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag.
 • Wat neem je mee? Twee normale handdoeken van ongeveer 90 x 50 cm. Masseren gaat het prettigst als je korte nagels hebt, schone handen hebt en geen sieraden draagt. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Denk ook aan je lunch.
 • Wij schenken koffie, thee en water tijdens de cursus.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.
Monique uit Leiden over de cursus handmassage:
“Deze cursus werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat was om alles echt goed over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het geleerde in praktijk te brengen. Aangezien je na afronding van de cursus een uitstekende handleiding krijgt kun je controleren of je nog goed weet hoe het precies gaat. Ik kan deze cursus warm aanbevelen.”

Datums, tijden en aanmelden voor de cursus hand massage

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

1 reactie op “Cursus handmassage

 1. Afgelopen zaterdag deze cursus gevolgd en ben er zeer tevreden over. De ruimte was prettig, de hele dag gratis thee, koffie en koekjes :). Het team Anneke, José en Yolanda begeleidde ons gedurende de dag professioneel en met passie voor hun vak! Er werden 30 massagetechnieken geleerd en tevens enkele technieken uit de reflexologie. Alle technieken pas je zelf toe en worden op jou toegepast zodat je ook weet hoe het voelt om te ontvangen. Er kwamen veel vragen uit de groep en die werden met alle geduld beantwoord. Ik vond de duur precies goed, en de groep was gezellig. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *