Cursus handmassage

In de cursus handmassage

 • Volledig online te volgen óf
 • Inclusief een praktijkles door een professionele trainer
 • Ruim dertig massage technieken, inclusief handreflex technieken
 • Een jaar lang toegang tot het online lesmateriaal
 • Full-color handleiding als download
 • Certificaat van deelname na de praktijk lesdag
 • Vanaf 67 euro

  

Waarom handmassage?

Handmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te krijgen. De kleding kan aanblijven, want de mouwen omhoog doen is voldoende. Je masseert alleen de onderarmen en de handen en het neemt niet veel tijd in beslag. Met jouw handen, wat massageolie en een handdoek kan je al gaan masseren. Het is even een moment van ontspanning, waarbij je gemakkelijk persoonlijke aandacht geeft.

Hennie uit Rotterdam over de cursus handmassage:
“De handmassage cursus is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een partner oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, heb ik zelf ook genoten van de massage.”

Doelgroep en mogelijkheden

Omdat hand massage zo makkelijk is toe te passen, is het op vrijwel iedere locatie én aan diverse doelgroepen mogelijk om te geven. Denk hierbij aan:

 • Handmassage aan ouderen in een verpleeghuis of een zorgcentrum.
 • Als extra service aan klanten van een nagelstyliste of manicure.
 • Mensen die in het ziekenhuis liggen en aan de familie van de patiënt.
 • Als toevoeging van het aanbod van een masseur of masseuse.
 • Werknemers op kantoor en andere bedrijven.
 • Als teambuilding activiteit.
 • Kinderen op een basisschool en leerlingen in het voortgezet onderwijs.
 • … en nog vele andere mogelijkheden om handen te masseren!

Een handmassage is altijd welkom, heeft vele voordelen en geeft een heerlijk moment van ontspanning en aandacht.

Cursus Handen massage

Je kan de cursus handmassage op twee manieren doen:

In de online cursus handmassage krijg je de theorie en de instructievideo’s volledig online. Dit is een ideale leervorm om thuis in je eigen tempo mee aan de slag te gaan. Je oefent op iemand uit je directe omgeving en stelt je vragen aan de trainers online.

Bij de tweede manier is er ook een praktijk lesdag. Je gaat dan eerst de theorie online doornemen en daarna volg je de praktijkles, waarin jouw handen ook gemasseerd worden. Na de les ga je oefenen met behulp van de online video’s. Deze manier kan je zien als een opleiding handmassage.

Het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je past. Het voordeel van de praktijkles is dat je feedback krijgt van de trainer op het uitvoeren van de technieken. Kies je ervoor om eerst de online cursus te doen, dan kan je eventueel op een later moment alsnog een praktijk lesdag bijboeken.

De instructievideo’s die inbegrepen zijn bij de cursus, zijn erg handig bij het oefenen. We geven je een voorbeeld van één van de technieken handmassage:

Je ziet perfect hoe de techniek gaat en hoort duidelijke instructies. Speel deze af op je telefoon, tablet of laptop terwijl je de techniek oefent op je partner, een vriendin, collega, familielid of iemand anders. Je kan elke video zo vaak herhalen als je wilt, dus alle tijd om elke techniek goed te leren.

Christel uit Haarlem over de cursus handmassage:
“Afgelopen zaterdag de cursus handmassage gevolgd en ben er zeer tevreden over. De ruimte was prettig, de hele dag gratis thee, koffie en koekjes :-). Het team begeleidde ons professioneel en met passie voor hun vak! Er werden veel technieken geleerd met enkele uit de reflexologie. Vragen uit de groep werden met alle geduld beantwoord. Ik vond de tijdsduur precies goed en de groep was gezellig.”

De theorie over handmassage

Na je bestelling krijg je direct toegang tot onze online leeromgeving op leren-masseren.nl met alle theorie. Dit is geen droge materie waar je uren voor moet studeren, maar het wordt overzichtelijk en beknopt per onderdeel behandeld. Je krijgt een jaar lang toegang, dus je hebt alle tijd om het tot je te nemen en op een later moment nog eens na te lezen.

De handleiding en praktische overzichten kan je bekijken en downloaden als pdf. In de handleiding staan alle technieken beschreven met daarbij kleurenfoto’s.

Praktijk les handmassage

Wanneer je ervoor kiest om ook aan de praktijk lesdag deel te nemen, dan heb je al kennis genomen van de theorie. Daardoor kunnen we de les vrij snel starten met de technieken handmassage. Die zijn immers het leukste om te doen!

Cursus handmassageZe worden eerst door de trainer voorgedaan bij een assistente, zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. De trainer geeft bij elke techniek een uitleg.
Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je opnieuw instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren.

Omdat van iedere deelnemer de handen worden gemasseerd, is het van belang dat ze in gezonde conditie zijn. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Bel op om te overleggen, zodat we samen kunnen bespreken of je op dit moment deel kunt nemen.

De video’s van de handmassage

Wanneer je de cursus online volgt (zonder de praktijkles), dan kun je na het lezen van de theorie de technieken oefenen op iemand uit je directe omgeving met behulp van de instructievideo’s. Vragen aan de trainers kan je  online stellen onderaan elk lesonderdeel.
Doe je ook mee aan de praktijk lesdag, dan zijn de video’s het ideale hulpmiddel voor het oefenen na de praktijk lesdag.

Praktische informatie cursus handmassage

 • Leslocaties van de praktijk lesdag:
  • Hofzichtlaan 115, 2594 XZ Den Haag
  • Zwake 7, 4451 HH Heinkenszand (Zeeland)
 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • De praktijkles is op een zaterdag of zondag van 10.30 tot 16.30 uur
 • Na het volgen van de praktijk lesdag ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt je alleen of samen met een ander aanmelden. Tijdens de praktijkles werken alle deelnemers in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren. Bij een oneven aantal doet een assistente mee. Deze cursus handen massage wordt in het Nederlands gegeven en je kunt alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

Monique uit Amsterdam over de hand massage cursus:
“Deze cursus handen masseren werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat is om alles goed over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het in de praktijk te brengen.”

Aanmelden voor de cursus handmassage

Je kan kiezen uit deze twee mogelijkheden:

Volledig onlineOnline + Praktijk lesdag
in Den Haag
67 euro147 euro
Theorie online
Vragen online stellen
Video’s van de technieken
Theorie online
Praktijk lesdag
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Video’s van de technieken
Ik bestel nu en
start meteen
Ik doe mee op
zaterdag 16 maart

Na zaterdag 16 maart geven we de praktijk lesdag in Den Haag op zaterdag 25 mei en later opnieuw. Aanmelden voor een nieuwe datum kan steeds nadat de eerstvolgende lesdag is gestart of vol zit.

Voor de cursus  in Heinkenszand (Zeeland), klik je hier.

De online cursus handmassage staat op www.leren-masseren.nl. Na je bestelling ontvang je een e-mail met een link waarmee je je account kunt aanmaken (of uitbreiden) in de online leeromgeving.

Rita uit Spijkenisse over de cursus handmassage:
“Ik heb genoten van een prettige, welkome sfeer tijdens de cursus en de gezellige groep cursisten. Een handmassage is veel effectiever dan je je kunt bedenken, het is de perfecte techniek om thuis, in de familiekring en zelfs in de zorg toe te passen. Met een handmassage pak je meer aan dan alleen de doorbloeding in de handen, dat komt door de drukpunten in de handen die je kunt stimuleren, hierdoor kan men ongemakken in het gehele lichaam verlichten. Dit is een fijne, leerzame en laagdrempelige cursus, gegeven onder de professionele begeleiding van een vakbekwame docente en haar assistente, die ik iedereen kan aanbevelen!”
Cindy van der Vliet uit Medemblik over de cursus handmassage:
“We kregen een goede en duidelijke uitleg en de docente was erg vriendelijk. De inhoud vind ik duidelijk, leerzaam en makkelijk toepasbaar. Thuis ging ik meteen oefenen op mijn gezin en mijn zus.”
Carla Lanen uit Den Haag over deze massage cursus:
“De drukpunten massage vond ik het leukste 🙂 Ook omdat je bepaalde “gebieden in je lichaam” aanpakt en het op jezelf kunt toepassen. Ik heb geleerd dat het observeren een hele belangrijke start is en dat je blijft kijken hoe mensen erop reageren (mn. bij dementerenden “meebewegen”). Het is een hele nuttige cursus voor jezelf, maar ook om andere mensen te laten ontspannen en aandacht te geven. “
Christina uit Zoetermeer over handmassage:
“Het is een fijne, zeer leerzame massage cursus. Heb er ontzettend van genoten. Bedankt voor de goede, duidelijke uitleg. En niet vergeten: voor het lachen!”