Cursus handmassage

In de cursus handmassage

 • Praktijkles door een professionele trainer of
  volledig online te volgen
 • Ruim veertig massage technieken, inclusief handreflexologie
 • Een jaar lang toegang tot de online theorie
 • Full-color handleiding te downloaden als pdf
 • Certificaat van deelname na de praktijk lesdag
 • Optioneel: video’s van alle technieken
 • Vanaf 57 euro

  

Ondanks de huidige corona maatregelen gaan alle lessen door.
De lessen geven we volgens de richtlijnen van het RIVM, klik hier voor meer info.

Waarom handmassage leren?

Hand massage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te ontvangen. De kleding kan aanblijven, je hoeft alleen de mouwen omhoog te doen. Je masseert alleen de onderarmen en de handen, dus het neemt niet veel tijd in beslag. Met jouw handen, massageolie en een handdoek kan je al gaan masseren. Het is even een moment van ontspanning, waarbij je gemakkelijk persoonlijke aandacht en sociaal contact hebt.

Hennie uit Rotterdam over de cursus handmassage:
“De handmassage cursus is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een partner oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, heb ik zelf ook genoten van de massage!”

Doelgroep en mogelijkheden

Omdat het zo gemakkelijk is toe te passen, is het op vrijwel iedere locatie en aan diverse doelgroepen mogelijk om te geven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Handmassage bij ouderen in een verpleeghuis of zorgcentrum
 • Als extra service aan klanten van een nagelstyliste of manicure
 • Mensen die in het ziekenhuis liggen of aan de familie van een patiënt
 • Als toevoeging van technieken voor een masseur
 • Werknemers op kantoor
 • Als teambuilding-uitje
 • Kinderen op een basisschool
 • … en nog vele andere mogelijkheden om handen te masseren

Kortom: een handmassage is altijd welkom en geeft een heerlijk ontspannen moment.

Cursus handmassage

Je kan de cursus handen masseren op drie manieren doen:

 1. De online cursus handmassage: theorie en de instructievideo’s volledig online. Ideaal om thuis in je eigen tempo aan de slag te gaan.
 2. Eerst online de theorie leren over handmassage en daarna een praktijk lesdag met alle technieken handmassage onder begeleiding van een professionele trainer.
 3. De theorie eerst online bestuderen, dan de praktijk lesdag handen massage en vervolgens oefenen met behulp van instructie video’s. Deze optie kan je zien als een opleiding handmassage.

Het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je past. Het zal je niet verbazen dat je het meeste kan halen uit de derde optie, maar met de andere twee kom je er natuurlijk ook. Het voordeel van de praktijkles is dat je feedback krijgt van de trainer op je technieken.

De video’s die je bij optie 1 en 3 krijgt, zijn erg handig ter ondersteuning bij het oefenen. We geven je een voorbeeld van één van de technieken handmassage:

Je ziet perfect hoe de techniek gaat en hoort duidelijke instructies. Speel deze af op je tablet, telefoon of laptop, terwijl je de techniek oefent op je partner, een vriendin, collega of familielid.

Christel uit Haarlem over de cursus handmassage:
“Afgelopen zaterdag de cursus handmassage gevolgd en ben er zeer tevreden over. De ruimte was prettig, de hele dag gratis thee, koffie en koekjes :-). Het team begeleidde ons professioneel en met passie voor hun vak! Er werden veel technieken geleerd met enkele uit de reflexologie. Vragen uit de groep werden met alle geduld beantwoord. Ik vond de tijdsduur precies goed en de groep was gezellig.”

De theorie over handmassage

Na je bestelling krijg je direct toegang tot de online leeromgeving op leren-masseren.nl met alle theorie. Dit is geen droge materie waar je uren voor studeert, maar het komt overzichtelijk en beknopt per onderdeel aan bod. Het lezen hiervan vraagt ongeveer een uur. Je krijgt een jaar lang toegang tot deze online lesstof, dus je hebt alle tijd om het tot je te nemen en op een later moment nog een keer na te lezen.

De handleiding en praktische overzichten kan je bekijken en downloaden als pdf. In deze handleiding staan alle technieken beschreven met daarbij kleurenfoto’s ter verduidelijking.

Praktijk les handmassage

Wanneer je ervoor kiest om ook de praktijk lesdag bij te wonen, dan heb je al kennisgenomen van de theorie. Daardoor kunnen we de les vrij snel starten met de technieken handmassage.

Deze worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. De trainer geeft bij elke techniek een uitleg. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren. Dat is ontspannend en leerzaam!

Omdat van iedere deelnemer de handen worden gemasseerd, is het van belang dat ze in gezonde conditie zijn. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Bel op om te overleggen, zodat we samen kunnen bespreken of je deel kunt nemen.

Instructievideo’s van de handmassage

Wanneer je de cursus handmassage online volgt (zonder de praktijkles) dan is het uiteraard inclusief de instructievideo’s. Na het lezen van de theorie, kan je de technieken gaan oefenen op iemand uit je directe omgeving. Vragen kan je stellen onderaan elke les.
Doe je ook mee aan de praktijk lesdag, dan zijn de video’s het ideale hulpmiddel voor het oefenen na de praktijkles.

Praktische informatie cursus handmassage

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • De praktijkles is op een zaterdag of zondag van 10.30 tot 16.30 uur in Den Haag.
 • Na het volgen van deze lesdag ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt je alleen of samen met een ander aanmelden. Tijdens de praktijkles werken alle deelnemers in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren. Bij een oneven aantal doet een assistente mee. Deze cursus handen massage wordt in het Nederlands gegeven en je kunt alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

Monique uit Amsterdam over de cursus handmassage:
“Deze cursus handen masseren werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat is om alles goed over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het in de praktijk te brengen.”

Voor de cursus handenmassage in Heinkenszand (Zeeland), klik je hier.

Aanmelden voor de cursus handmassage Den Haag

Wil je het volledig online doen?
Klik onder optie 1 op Bestellen en je kan binnen 5 minuten beginnen.

Doe je ook mee aan de praktijk lesdag?
Kies dan de lesdatum waarop je mee wilt doen, onder optie 2 of 3.
Na je aanmelding krijg je direct toegang tot de online theorie over handen massage.

Optie 1Optie 2Optie 3
Theorie online
Video’s van de technieken
Vragen online stellen
Theorie online
Praktijk lesdag
Feedback op je technieken
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Theorie online
Praktijk lesdag
Feedback op je technieken
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Video’s van de technieken
57 euro117 euro147 euro
Bestellenzaterdag 29 januarizaterdag 29 januari
zondag 10 aprilzondag 10 april

De online cursus handmassage staat op www.leren-masseren.nl.