Cursus handmassage

In de cursus handmassage:

 • Praktijklessen door een professionele trainer
 • Dertig massage technieken
 • Handreflexologie technieken
 • Theorie over anatomie en contra-indicaties
 • Uitgebreide handleiding
 • Certificaat van deelname
 • Online account met informatie

  

Leren masseren en corona, kan dat wel? Jazeker!
Klik hier voor informatie over onze maatregelen.


Een handmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te ontvangen. De handmassage geeft niet alleen ontspanning, je hebt ook gemakkelijk persoonlijke aandacht en sociaal contact. Een massage van de handen is bij verschillende doelgroepen en gelegenheden toe te passen. De cursus handmassage is dan ook een aanrader voor verschillende doelgroepen.

Je kunt zoal denken aan het aanbieden van handmassage in een verpleeghuis of aan ouderen in een zorgcentrum of aanleunwoningen. Ook patiënten in een ziekenhuis vinden het fijn om een rustgevend moment te beleven, tussen de behandelingen door. Denk ook aan de familie van patiënten die veel spanning ervaren tijdens een periode van ziekenhuisopname. Een handmassage kan ook prima tijdens de pauze op het werk of als activiteit tijdens een team-uitje. Kortom: een handmassage is altijd welkom en geeft een heerlijk ontspannen moment.

Christèl uit Vlissingen over de cursus handmassage:
“Afgelopen zaterdag deze cursus gevolgd en ben er zeer tevreden over. De ruimte was prettig, de hele dag gratis thee, koffie en koekjes :-). Het team begeleidde ons gedurende de dag professioneel en met passie voor hun vak! Er werden veel massagetechnieken geleerd en enkele technieken uit de reflexologie. Alle technieken pas je zelf toe en worden op jou toegepast, zodat je ook weet hoe het voelt. Er kwamen veel vragen uit de groep en die werden met alle geduld beantwoord. Ik vond de tijdsduur precies goed en de groep was gezellig. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!”

Wil je leren hoe je een handmassage geeft?

 • Werk je in de zorg en wil je mensen een ontspannen handmassage kunnen geven?
  of
 • Ben jij nagelstyliste en wil je de handmassage als extra aanbieden aan je klanten?
  of
 • Masseer je al en wil je je mogelijkheden en je aanbod uitbreiden?
  of
 • Lijkt het je gewoon fijn om deze laagdrempelige manier van masseren te beheersen?

Dan is de cursus handmassage dé cursus voor jou!

De cursus vindt plaats op een zaterdag of zondag. Tijdens de cursus leer je dertig massagetechnieken, waarmee je een ontspannen handmassage kunt geven. Daarnaast leer je een aantal technieken uit de handreflexologie, waarmee je kennis maakt met handreflex massage.

Hennie uit Rotterdam over de cursus:
“De handmassage is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een partner oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, heb ik zelf ook genoten van de massage!”

Cursus handmassageDe technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. De trainer geeft bij elke techniek een uitleg.
Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren.

Omdat van iedere deelnemer de handen  worden gemasseerd, is het van belang dat ze een gezonde conditie hebben. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Bel even op om te overleggen, zodat we samen kunnen bespreken of je deel kunt nemen.

Na je aanmelding voor deze cursus, kan je direct een account aanmaken in de online leeromgeving van de cursus handmassage. Hierin staat informatie over de handmassage en kan je de full color handleiding inzien en downloaden als pdf. In deze handleiding staan alle technieken uitgelegd met daarbij kleurenfoto’s om de technieken te verduidelijken.

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Praktische info cursus handmassage:

 • De handmassage geven we in Den Haag bij Centrum Wajid op het Prins Hendrikplein.
 • De lestijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur en de deur is een half voor aanvang open.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren. Bij een oneven aantal doet een assistente mee.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.
 • Prijs: 147 euro inclusief certificaat van deelname en online leeromgeving.
Monique uit Leiden over de cursus handmassage:
“Deze cursus werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat was om alles echt goed over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het geleerde in praktijk te brengen. Aangezien je een uitstekende handleiding krijgt kun je controleren of je nog goed weet hoe het precies gaat. Ik kan deze cursus warm aanbevelen.”

Aanmelden voor de cursus hand massage

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij ook aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn bij elke cursus.