Stoelmassage cursus

Stoelmassage cursus

 • Praktijk lessen door een professionele trainer
 • Kan je geven in je eigen praktijk en op locatie bij bedrijven, beurzen, braderieën enz.
 • Je leert ruim 60 verschillende massage technieken
 • Technieken die je op de kleding geeft en technieken op de huid met massageolie
 • Inclusief een online account met alle theorie, de full-color handleiding, praktische overzichten, massage routines en meer
 • Certificaat van deelname
 • Optioneel: video’s van alle technieken

  

De cursus stoelmassage

In de cursus stoelmassage leer je hoe je een fijne, afwisselende en ontspannende massage geeft, waarbij de klant in een massagestoel zit. Er komen meer dan zestig verschillende technieken/handgrepen aan bod, zodat je een ruime keuze hebt. Elke keer hetzelfde programma doen is hiermee overbodig.

Je leert technieken die je op de kleding geeft, wat deze massage laagdrempelig maakt. Daardoor kan je stoelmassage uitstekend geven bij bedrijven, tijdens beurzen, festivals, braderieën enzovoort.

Je leert ook technieken waarbij je met massageolie op de blote huid masseert. Voor veel mensen heeft dat echt een meerwaarde en dit kan je prima toepassen in een eigen massagepraktijk.

Het doel van deze vorm van stoelmassage is ontspanning: na afloop zijn mensen fysiek en mentaal tot rust gekomen en voelt hun lichaam lekkerder aan. Spierspanning krijgt uiteraard ook de nodige aandacht en dat is voelbaar na de massage.

Stoelmassage cursus
Oefenen in tweetallen

Online account

Bij de cursus stoelmassage is de nodige theorie in een online leeromgeving inbegrepen. Hierin vind je ook de full-color handleiding als pdf, praktische overzichten van de technieken, voorbeelden van massage routines en meer.

Na je aanmelding kan je al meteen je persoonlijke account aanmaken, zodat je direct aan de slag kan gaan met de theorie. Het is belangrijk dat je dit doorgelezen hebt, voordat je aan de praktijk lessen begint. Dit vraagt een half tot een heel uur de tijd. Je hebt een half jaar toegang tot deze informatie, dus je kan het op een later moment nog een keertje nalezen.

Wil je de technieken nog beter en sneller leren, dan kan je ook instructievideo’s bij bestellen. Kijk daarvoor in de online leeromgeving, nadat je je account hebt aangemaakt. Wanneer je hiervoor kiest, dan heb je zelfs een heel jaar toegang tot zowel de theorie als de video’s.

JoseJosé uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het waren twee leuke en leerzame dagen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je het niet meteen goed doet. Er werd goed op mijn houding gelet tijdens het masseren en indien nodig direct gecorrigeerd. Doordat je zelf ook de massage voelt, leer je hier ook weer van. Er is een fijne sfeer en er wordt zorgvuldig gewerkt. “

Lesprogramma

We geven de cursus stoelmassage meestal als weekendcursus. Beide lesdagen beginnen we om 10.00 uur, hebben we rond lunchtijd een pauze en eindigen tussen 16.30 en 17.00 uur. Af en toe geven we de cursus ook als avondcursus op vijf avonden van 19.30 tot circa 22.30 uur. Lesdatums vind je onderaan deze pagina.

De technieken zijn verdeeld in reeksen en elke reeks wordt eerst voorgedaan door de trainer op een assistent. Daarna ga je oefenen op een andere deelnemer, waarbij je duidelijke instructies krijgt over de handelingen die je doet. Zodra je de reeks gedaan hebt, wissel je met je medecursist uit hoe je het beide ervaren hebt. Hier kan je erg veel van leren. Daarna worden de rollen omgedraaid zodat je ook ervaart hoe de technieken aanvoelen.

Stoelmassage wordt wel eens als te stevig en pijnlijk ervaren. Dit ga je in deze cursus niet meemaken, aangezien bij de OMB ontspanning het doel is. Elke oefenronde heeft een opbouw in de hoeveelheid druk die gegeven wordt en we blijven altijd onder de grens van pijnlijk. Uiteraard leer je wel degelijk technieken met hoge druk en hoe je deze op de juiste, verantwoorde en ontspannen manier toepast.

Leren masseren en corona, kan dat?
Lees hier over onze maatregelen.

Cursus Stoelmassage
Instructies door de trainer

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is minimaal zes en maximaal twaalf. Doordat er een trainer en een of meer assistenten zijn, krijg je veel persoonlijke aandacht. Je kunt je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

PaulPaul over de stoelmassage:
“Het was leerzaam om steeds af te stemmen met elkaar over de handelingen die je doet. Mooi om te ontdekken dat je via druk op het lichaam ook een ontspannen gevoel kan geven en dat het niet alleen strijkingen zijn. De cursus was ontspannen, met respect en gezellig!”

Praktische informatie stoelmassage

 • Leslocatie: Centrum Wajid, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: ± 12 uur.
 • De prijs van de cursus stoelmassage is 227 euro.
 • Je aanmelding en betaling gaan handig, veilig en snel via iDEAL of voor deelnemers uit België via Bancontact.

De cursus is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.

VeraVera uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het fijnste vond ik de technieken van hoofd, nek en rug op de kleding, maar de andere waren ook leuk om te leren. De instructies tijdens het oefenen werkt heel prettig en top dat ik gecorrigeerd werd in mijn houding als dat nodig was. Het maakt je meer bewust om daar op te letten. Ik ga na de cursus meteen oefenen met een vriendin. “

Aanmelden voor de cursus stoelmassage

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden via de webwinkel.
Daar staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn (op voorraad).
Na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail ter bevestiging, alle praktische informatie en de link om je account te activeren. Doe dat meteen, want de link is beperkt geldig. Ook is het belangrijk dat je alle theorie doorgenomen hebt, voordat je aan de lessen begint.