Cursus stoelmassage

Stoelmassage cursussen

 • Stoelmassage op de kleding en/of
 • Stoelmassage met olie op de huid
 • Online lesmateriaal: theorie, de handleiding, overzichten, massage routines en meer
 • Geschikt voor je eigen praktijk en op locatie bij bedrijven, beurzen, braderieën enz.
 • Praktijk lessen door een professionele en gediplomeerde trainer
 • Na de praktijk lesdag een certificaat van deelname
 • Video’s zijn inclusief bij de oliemassage optioneel bij stoelmassage op de kleding

De cursus stoelmassage op de kleding

In de cursus stoelmassage op de kleding leer je hoe je een afwisselende en ontspannende massage geeft, waarbij de klant op een massagestoel zit. Er komen veertig verschillende technieken aan bod, zodat je als masseur een ruime keuze hebt.

Je leert technieken die je op de kleding geeft, wat deze massage laagdrempelig maakt. Daardoor kan je stoelmassage uitstekend geven bij bedrijven, tijdens beurzen, op festivals, braderieën enzovoort. Lees ook: de voordelen van stoelmassage.

Natasja over de cursus stoelmassage:
“Beide cursussen stoelmassage gevolgd in één weekend. Vooral de technieken op de blote huid met olie vond ik erg goed. Het belangrijkste wat ik wel geleerd heb is dat je goed je lichaam kan gebruiken om druk te zetten. De cursus was ge-wel-dig!”

De cursus stoelmassage met olie

In deze online cursus stoelmassage met olie, leer je dertig technieken waarbij je op de blote huid werkt. Dit heeft echt een grote meerwaarde en kan je prima toepassen in je eigen praktijk. Deze cursus is geschikt voor mensen die al kunnen masseren. Als jij al stoelmassage op de kleding hebt geleerd, is dit een mooie aanvulling.

Het doel van beide vormen van stoelmassage is ontspanning: na afloop zijn mensen fysiek en mentaal tot rust gekomen en voelt hun lichaam lekkerder aan. Spierspanning krijgt uiteraard de nodige aandacht en dat is duidelijk voelbaar na de massage.

Stoelmassage cursus
Oefenen in tweetallen

Online account

Bij beide cursussen stoelmassage is de nodige theorie in een online leeromgeving inbegrepen. Hierin vind je ook de full-color handleiding, praktische overzichten van de technieken, voorbeelden van massage routines en meer.

Na je aanmelding kan je meteen je account aanmaken, zodat je direct de theorie kan lezen. Dit vraagt een half tot een heel uur de tijd. Je hebt een jaar toegang tot deze informatie, dus je kan het op een later moment nog eens nalezen.

Bij de Online cursus Stoelmassage met olie zijn instructievideo’s inbegrepen. Hiermee kan je alle technieken oefenen op iemand uit je directe omgeving.

Bij de cursus Stoelmassage op de kleding kan je instructievideo’s optioneel bijbestellen. Kijk daarvoor in de online leeromgeving, nadat je je account hebt aangemaakt. Wanneer je hiervoor kiest, dan heb je ook daar een heel jaar toegang toe.

JoseJosé uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het waren leuke en leerzame lessen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je het niet meteen goed doet. Er werd goed op mijn houding gelet tijdens het masseren en indien nodig direct gecorrigeerd. Doordat je zelf ook de massage voelt, leer je hier ook weer van. Er is een fijne sfeer en er wordt zorgvuldig gewerkt. “

Lesprogramma stoel massage cursus op de kleding

We geven de cursus stoelmassage op de kleding alleen als weekendcursus. Het is dan op een zaterdag of een zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur en rond lunchtijd is er een pauze.  Lesdatums vind je onderaan deze pagina.

De technieken zijn verdeeld in diverse reeksen en elke reeks wordt eerst voorgedaan op een assistent(e). Daarna ga je oefenen op een andere deelnemer, waarbij je duidelijke instructies krijgt van de handelingen. Zodra je de reeks gedaan hebt, wissel je met je medecursist uit hoe je het ervaren hebt. Daarna worden de rollen omgedraaid, zodat jij ook ervaart hoe de technieken voelen.

Anieck over de cursus stoelmassage:
“Het afwisselend op elkaar oefenen, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om de verschillende technieken op jezelf te voelen, vond ik het beste onderdeel in de cursus. Maar daarnaast ook de technieken op een ander oefenen. Constante, gestructureerde omwisseling met je massagepartner is fijn. Ik ga thuis zo snel mogelijk oefenen op vriendinnen en familieleden. Deze cursus is heel veilig en relaxed. Geen haast of prestatiedruk. Ik heb veel geleerd op een leuke manier.”

Stoelmassage wordt wel eens als te stevig en pijnlijk ervaren. Dit ga je in deze cursus niet meemaken, aangezien bij de OMB ontspanning het voornaamste doel is. Elke oefenronde heeft een opbouw in de hoeveelheid druk die gegeven wordt en we blijven altijd onder de grens van pijnlijk. Uiteraard leer je wel degelijk technieken met hoge druk en hoe je deze op de juiste, verantwoorde en ontspannen manier toepast.

Cursus Stoelmassage
Instructies door de trainer

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is maximaal acht dus je krijgt veel persoonlijke aandacht. Je kunt je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

PaulPaul over de stoelmassage:
“Het was leerzaam om steeds af te stemmen met elkaar over de handelingen die je doet. Mooi om te ontdekken dat je via druk op het lichaam ook een ontspannen gevoel kan geven en dat het niet alleen strijkingen zijn. De cursus was ontspannen, met respect en gezellig!”

Praktische informatie van de cursus stoelmassage op de kleding

 • Leslocaties stoelmassage cursus:
  • Hofzichtlaan 115, 2594 XZ Den Haag
  • Isabellaland 319, 2591 SH Den Haag
 • Lestijden: van 10.00 tot 17.00 uur
 • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage is een pré, maar niet verplicht.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • De prijs van de cursus stoelmassage is 177 euro.
 • Je betaling gaat handig, veilig en snel via iDEAL of Bancontact (voor België).
 • De cursus is Nederlandstalig en je kunt alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

Informatie van de cursus stoelmassage met olie

 • Leslocatie: Online, dus thuis.
 • Een praktijkles kan je optioneel bijboeken. Deze is in Den Haag of Heinkenszand.
 • Een jaar toegang tot alle theorie en de instructievideo’s
 • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage is belangrijk.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • Je betaling gaat handig, veilig en snel via iDEAL of Bancontact (voor België).
 • De cursus is Nederlandstalig.

Aanmelden voor de cursus stoelmassage in Den Haag

Klik voor Stoelmassage op de kleding op de datum van keuze om je aan te melden.
Daar staat ook aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.
Wil je de Stoelmassage met olie leren? Klik dan linksonder op Bestellen.

Stoelmassage met olieStoelmassage op de kleding
Theorie online
Video’s van alle technieken
Vragen online stellen
Optioneel: praktijk lesdag
Theorie online
Praktijk lesdag
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Optioneel: video’s van de technieken
97 euro177 euro
Bestellenzaterdag 7 oktober

Na 7 oktober geven we deze cursus op zaterdag 2 december, zaterdag 3 februari, zondag 21 april, zaterdag 15 juni en dan na de zomer weer. Aanmelden kan steeds nadat de vorige plaatsvindt of vol zit.

Wil je op een andere datum aan deze cursus meedoen, stuur ons dan een bericht

Na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail ter bevestiging, alle praktische informatie en de link om je account te activeren. Doe dat meteen, want de link is beperkt geldig. Ook is het belangrijk dat je alle theorie doorgenomen hebt, voordat je aan de praktijklessen begint.

VeraVera uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het fijnste vond ik de technieken van hoofd, nek en rug op de kleding, maar de andere waren ook leuk om te leren. De instructies tijdens het oefenen werkt heel prettig. Top dat ik gecorrigeerd werd in mijn houding als dat nodig was. Het maakt je meer bewust om daar op te letten. Ik ga na de cursus meteen oefenen met een vriendin.”
Christine uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Ik vond de cursus goed in elkaar steken. Het was erg leerzaam om weer nieuwe technieken te ontdekken, zelf na zoveel jaar massage-ervaring. Altijd leuk! Ik ga de cursus nu eerst laten bezinken en voor daarna heb ik al veel oefencliënten opgetrommeld. Deze cursus kan ook een hele leuke instapcursus zijn om met massage kennis te maken.”