Cursus stoelmassage

Stoelmassage cursus

 • Je leert ruim zestig afwisselende massage technieken
 • Massage op de kleding en technieken met massageolie op de huid
 • Online lesmateriaal: theorie, de handleiding, overzichten, massage routines en meer
 • Praktijk lessen door een professionele en gediplomeerde trainer
 • Geschikt voor je eigen praktijk en op locatie bij bedrijven, beurzen, braderieën enz.
 • Inclusief certificaat van deelname
 • Optioneel: instructievideo’s van de technieken

De cursus stoelmassage

In de cursus stoelmassage leer je hoe je een afwisselende en ontspannende massage geeft, waarbij de klant in een massagestoel zit. Er komen meer dan zestig verschillende technieken aan bod, zodat je als masseur een ruime keuze hebt.

Je leert technieken die je op de kleding geeft, wat deze massage laagdrempelig maakt. Daardoor kan je stoelmassage uitstekend geven bij bedrijven, tijdens beurzen, op festivals, braderieën enzovoort. Lees ook: de voordelen van stoelmassage.

Je leert ook technieken waarbij je met massageolie op de blote huid masseert. Dit heeft echt een grote meerwaarde en dit kan je prima toepassen in je eigen praktijk.

Het doel van deze vorm van stoelmassage is ontspanning: na afloop zijn mensen fysiek en mentaal tot rust gekomen en voelt hun lichaam lekkerder aan. Spierspanning krijgt uiteraard de nodige aandacht en dat is duidelijk voelbaar na de massage.

Stoelmassage cursus
Oefenen in tweetallen

Online account

Bij de cursus stoelmassage is de nodige theorie in een online leeromgeving inbegrepen. Hierin vind je ook de full-color handleiding, praktische overzichten van de technieken, voorbeelden van massage routines en meer.

Na je aanmelding kan je meteen je account aanmaken, zodat je direct de theorie kan lezen. Het is belangrijk dat je dit doorgelezen hebt, voordat je aan de praktijk lessen begint. Dit vraagt een half tot een heel uur de tijd. Je hebt een half jaar toegang tot deze informatie, dus je kan het op een later moment nog eens nalezen.

Wil je de technieken nog beter en sneller leren, dan kan je instructievideo’s bijbestellen. Kijk daarvoor in de online leeromgeving, nadat je je account hebt aangemaakt. Wanneer je hiervoor kiest, dan heb je zelfs een heel jaar toegang tot zowel de theorie als de video’s.

JoseJosé uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het waren leuke en leerzame dagen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je het niet meteen goed doet. Er werd goed op mijn houding gelet tijdens het masseren en indien nodig direct gecorrigeerd. Doordat je zelf ook de massage voelt, leer je hier ook weer van. Er is een fijne sfeer en er wordt zorgvuldig gewerkt. “

Lesprogramma stoel massage cursus

We geven de cursus stoelmassage als weekendcursus en als avondcursus. Bij een weekendcursus zijn het twee lesdagen in hetzelfde weekend vanaf 10.00 uur. Rond lunchtijd is er een pauze en we eindigen tussen 16.30 en 17.00 uur. Bij de avondcursus  zijn het vijf avonden en dan steeds op dezelfde avond van de week (bijvoorbeeld 5x op maandagavond). We beginnen om 19:30 uur en elke les is tegen 22:30 uur afgelopen.  Lesdatums vind je onderaan deze pagina.

De technieken zijn verdeeld in diverse reeksen en elke reeks wordt eerst voorgedaan op een assistent(e). Daarna ga je oefenen op een andere deelnemer, waarbij je duidelijke instructies krijgt van de handelingen. Zodra je de reeks gedaan hebt, wissel je met je medecursist uit hoe je het ervaren hebt. Daarna worden de rollen omgedraaid, zodat jij ook ervaart hoe de technieken voelen.

Stoelmassage wordt wel eens als te stevig en pijnlijk ervaren. Dit ga je in deze cursus niet meemaken, aangezien bij de OMB ontspanning het voornaamste doel is. Elke oefenronde heeft een opbouw in de hoeveelheid druk die gegeven wordt en we blijven altijd onder de grens van pijnlijk. Uiteraard leer je wel degelijk technieken met hoge druk en hoe je deze op de juiste, verantwoorde en ontspannen manier toepast.

Cursus Stoelmassage
Instructies door de trainer

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is maximaal vier dus je krijgt veel persoonlijke aandacht. Je kunt je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

PaulPaul over de stoelmassage:
“Het was leerzaam om steeds af te stemmen met elkaar over de handelingen die je doet. Mooi om te ontdekken dat je via druk op het lichaam ook een ontspannen gevoel kan geven en dat het niet alleen strijkingen zijn. De cursus was ontspannen, met respect en gezellig!”

Praktische informatie stoelmassage

 • Leslocatie massage cursus: Den Haag
 • Lestijden: weekendcursus van 10.00 tot 17.00 uur
 • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage is een pré, maar niet verplicht.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • De prijs van de cursus stoelmassage is 197 euro.
 • Je betaling gaat handig, veilig en snel via iDEAL of Bancontact (voor België).

Deze massage cursus is Nederlandstalig en je kunt alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

Aanmelden voor de cursus stoelmassage

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden.
Daarna staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

Stuur ons een berichtje als je een andere keer mee wilt doen.
We houden je dan als eerste op de hoogte van nieuwe lesdatums.

Na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail ter bevestiging, alle praktische informatie en de link om je account te activeren. Doe dat meteen, want de link is beperkt geldig. Ook is het belangrijk dat je alle theorie doorgenomen hebt, voordat je aan de praktijklessen begint.

VeraVera uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het fijnste vond ik de technieken van hoofd, nek en rug op de kleding, maar de andere waren ook leuk om te leren. De instructies tijdens het oefenen werkt heel prettig. Top dat ik gecorrigeerd werd in mijn houding als dat nodig was. Het maakt je meer bewust om daar op te letten. Ik ga na de cursus meteen oefenen met een vriendin. “