Cursus stoelmassage

Cursus stoelmassage op de kleding

In deze cursus stoelmassage:
Veertig verschillende massagetechnieken.
Stoelmassage geef je op de kleding.
Geschikt voor je eigen praktijk en op locatie bij bedrijven, beurzen, braderieën enz.
Praktijkles door een professionele en gediplomeerde trainer.
Online lesmateriaal: theorie, de technieken, overzichten, massage routines en meer.
Na de praktijk lesdag een certificaat van deelname.
Beschrijvingen en video’s van alle technieken.

De cursus stoelmassage op de kleding

In de cursus stoelmassage op de kleding leer je hoe je een afwisselende en ontspannende massage geeft, waarbij de klant op een massagestoel zit. Er komen veertig verschillende technieken aan bod, zodat je een ruime keuze hebt wanneer je gaat masseren.

Je leert technieken die je op de kleding geeft, wat deze massage laagdrempelig maakt. Daardoor kan je stoelmassage uitstekend geven bij bedrijven, tijdens beurzen, op festivals, braderieën enzovoort. Lees ook: de voordelen van stoelmassage.

Sylvana over de cursus stoelmassage:
“De uitleg over de verschillende stoelen vond ik leerzaam. Nooit gedacht dat daar zoveel verschillen in zijn. Ik ga nogmaals de video’s bekijken en dan een deze dagen bij mij gezinsleden oefenen. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!”

Cursus stoelmassage op de kleding

Als je de stoelmassage op de kleding geleerd hebt, dan kun je je vaardigheden uitbreiden met technieken waarbij je masseert met massageolie op de blote huid. Voor meer informatie hierover kijk je op de pagina: Online cursus stoelmassage met olie.

Inhoud van de cursus stoelmassage

Deze cursus bestaat uit het online lesmateriaal en een lesdag van 10.00 tot ± 17.00 uur. De praktijkles boek je bij een van de bij ons aangesloten trainers in Den Haag of Heinkenszand (Zeeland). Voor contactgegevens en overige informatie zie verderop op deze pagina.

Tijdens de lesdag worden de technieken verdeeld in diverse reeksen en elke reeks wordt eerst voorgedaan op een assistent(e). Daarna ga je oefenen op een andere deelnemer, waarbij je instructies krijgt van de technieken. Zodra je de reeks gedaan hebt, wissel je met je medecursist uit hoe je het ervaren hebt. Daarna worden de rollen omgedraaid, zodat jij ook ervaart hoe de technieken op je eigen lijf aanvoelen.

Het voordeel van de praktijk les is dat je feedback krijgt van de trainer op je technieken, terwijl je ze oefent. Ook ontvang je na afloop van de praktijkles een certificaat van deelname.

PaulPaul over de stoelmassage:
“Het was leerzaam om steeds af te stemmen met elkaar over de handelingen die je doet. Mooi om te ontdekken dat je via druk op het lichaam ook een ontspannen gevoel kan geven. De cursus was ontspannen, met respect en gezellig!”

Online account

De cursus stoelmassage is inclusief het online lesmateriaal. Hierin vind je de theorie en de uitgebreide handleiding met de massagetechnieken, van elke massagetechniek een instructievideo, praktische overzichten, voorbeelden van massage routines en meer.

Na je aanmelding kan je meteen je account aanmaken, zodat je direct de theorie kan gaan lezen. Dit vraagt een half tot een heel uur de tijd. Je hebt een half jaar toegang tot alle online informatie, dus je hebt alle tijd om het te lezen of op een later moment nog eens iets na te kijken. Dat geldt ook voor de instructievideo’s die ideaal zijn om te bekijken, wanneer je gaat oefenen ná de cursus.

Een voorbeeld van een instructievideo:

JoseJosé uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het waren leuke en leerzame lessen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je het niet meteen goed doet. Er werd goed op mijn houding gelet tijdens het masseren en indien nodig direct gecorrigeerd. Doordat je zelf ook de massage voelt, leer je hier ook weer van. Er is een fijne sfeer en er wordt zorgvuldig gewerkt. “

Stoelmassage wordt wel eens als te stevig en pijnlijk ervaren. Dit ga je in deze cursus niet meemaken, aangezien bij ons ontspanning het voornaamste doel is. Elke oefenronde heeft een opbouw in de hoeveelheid druk die gegeven wordt en we blijven altijd onder de grens van pijnlijk. Uiteraard leer je wel degelijk technieken met hoge druk en hoe je deze op de juiste, verantwoorde en ontspannen manier toepast.

Stoelmassage cursus

Praktijk lesdag stoelmassage

Wanneer je aan de lesdag gaat beginnen, dan heb je van tevoren de theorie alvast doorgenomen. Daardoor kunnen we de lesdag meteen starten met de technieken. Dat is ook het leukste onderdeel van de cursus stoelmassage.

We geven de praktijkles aan minimaal twee mensen en de groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Hiermee is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. Je kunt individueel of samen met iemand anders deelnemen, maar meld je wel allebei aan. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

Anieck over de cursus stoelmassage:
“Het afwisselend op elkaar oefenen, vond ik het beste onderdeel. Constante, gestructureerde omwisseling met je massagepartner is fijn. Ik ga thuis zo snel mogelijk oefenen op vriendinnen en familieleden. Deze cursus is heel veilig en relaxed. Geen haast of prestatiedruk. Ik heb veel geleerd op een leuke manier.”

Praktische informatie van de cursus stoelmassage op de kleding

Vereiste vooropleiding: geen.
Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
Lestijden: van 10.00 tot ± 17.00 uur.
De cursus is Nederlandstalig.
Ook te volgen als beginnend masseur!
Boek bij één van de bij ons aangesloten trainers.

Cursus Stoelmassage Den Haag

In Den Haag bieden we deze cursus aan op vaste datums, ongeveer één keer in de twee maanden. De trainer maakt hiervoor gebruik van een cursusruimte in een verpleeghuis.

Het adres is Hofzichtlaan 115 in Den Haag. Dit is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer, want bus, tram en trein stoppen in de buurt. Parkeren kan in de directe omgeving en is gratis.

Bij uitzondering wordt de les gegeven op het Isabellaland 319 te Den Haag, vlakbij bovengenoemde locatie. Ook hier geldt gratis parkeren.

Aanmelden voor de
cursus stoelmassage in Den Haag?
Klik dan hier voor de website van
Anneke Slijfer.

Cursus Stoelmassage in Zeeland

In Zeeland geven we tijdelijk geen cursussen.

De cursus stoelmassage geven we ook in Zeeland, om precies te zijn in Heinkenszand. Op deze locatie is de les altijd aan tweetallen. Kan je zelf niet iemand anders vinden om de praktijkles mee te doen? Dan noteren we je op een wachtlijst, zodat we jou kunnen koppelen zodra een ander zich meldt.

Het adres is Zwake 7 in Heinkenszand en parkeren kan gratis voor de deur. De lesdag wordt verzorgd door Kim Oosterveen van Massagepraktijk Ontspanningsmomentje. We werken hier niet met vaste data, want de les wordt in overleg afgesproken met beide deelnemers.

Aanmelden voor de
cursus stoelmassage in Zeeland?
Klik dan hier voor de website van
Kim Oosterveen in Heikenszand.

Wat anderen zeiden over de cursus Stoelmassage

VeraVera uit Den Haag:
“Het fijnste vond ik de technieken van hoofd, nek en rug op de kleding. De instructies tijdens het oefenen werkt heel prettig. Top dat ik gecorrigeerd werd in mijn houding. Het maakt je meer bewust om daar op te letten. Ik ga na de cursus meteen oefenen met een vriendin.”
Christine uit Den Haag:
“Ik vond de cursus goed in elkaar steken. Het was erg leerzaam om nieuwe technieken te ontdekken, zelf na zoveel jaar massage-ervaring. Altijd leuk! Ik ga de cursus eerst laten bezinken en voor daarna heb ik al veel oefencliënten opgetrommeld. Deze cursus kan ook een hele leuke instapcursus zijn om met massage kennis te maken.”
Wim uit Voorburg:
“De stevige technieken op de rug vond ik geweldig. Het was ook erg leerzaam hoe je moet staan als lange masseur. Ik ga veel oefenen en het dan aanbieden in mijn praktijk.”
Anita uit Rijswijk:
“De trainers zijn enthousiast en kunnen hun kennis en de technieken goed overbrengen. Goed dat ik er steeds bewust van gemaakt werd op mijn eigen houding te letten. De stoelmassage is heerlijk om te ondergaan én om te geven. Ik ga de het zo snel mogelijk op de website van mijn praktijk zetten.”
Nicolien uit Heinkenszand:
“Vond de hele cursus erg leerzaam, maar ook leuk dat het direct toe te passen is in de praktijk. Van het masseren merk ik hoe ontspannen, maar toch ook energiek ik ervan word. Ik weet nu hoe “pijnpunten” aangepakt kunnen worden op een laagdrempelige manier.”
Petra uit Leiden:
“Vond het heel verrassend wat je allemaal kan doen. De armen vond ik het meest ontspannend. Iedereen moet dit gewoon een keertje ondergaan. Top gedaan Kim, heel leuk, leerzaam en respectvol!”
Jolanda uit Leidschendam:
“Het leukste van deze cursus vond ik het zelf uitvoeren van de technieken. Fijn om eerst van de trainer te zien hoe het moet en daarna zelf aan de slag te gaan en ook het ervaren als “klant” is fijn! Ik ga thuis meteen oefenen.”