Stoelmassage cursus

Stoelmassage cursus

 • Praktijklessen door een professionele trainer
 • Laagdrempelige massagevorm
 • Kan in je eigen massagepraktijk en bij bedrijven
 • Je leert ruim 60 verschillende massage technieken
 • Technieken die je op de kleding geeft en technieken op de huid met massageolie
 • Massage van de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen
 • Inclusief een online account met theorie, de full-color handleiding, praktische overzichten en  massage routines
 • Certificaat van deelname

  

Leren masseren en corona, kan dat wel? Jazeker!
Klik hier voor informatie over onze maatregelen.

De cursus stoelmassage

In de cursus stoelmassage leer je hoe je een fijne, afwisselende en ontspannende massage geeft, waarbij de klant in een massagestoel zit. Er komen ruim 60 verschillende technieken/handgrepen aan bod, zodat je een ruime keuze hebt in de stoelmassages die je gaat geven. Elke keer hetzelfde programma doen is hiermee overbodig geworden.

Het doel van deze vorm van stoelmassage is ontspanning: na afloop zijn mensen fysiek en mentaal tot rust gekomen en voelt hun lichaam lekkerder aan. Je leert technieken die je op de kleding geeft, wat deze massage laagdrempelig maakt en uitstekend bij bedrijven gegeven kan worden. Daarnaast leer je technieken waarbij je met massageolie op de blote huid masseert. Voor veel mensen heeft dat echt een meerwaarde en dit kan je prima toepassen in een eigen massagepraktijk.

Stoelmassage cursus
Oefenen in tweetallen

Online account

Bij de cursus stoelmassage is een online leeromgeving inbegrepen. Hierin vind je onder meer de full-color handleiding als pdf, praktische overzichten van de technieken, voorbeelden van massage routines, uitleg over massagestoelen en nog veel meer.

Na je aanmelding kan je al meteen je persoonlijke account aanmaken, zodat je direct leert over stoelmassage. We adviseren je ook om dit te doen, want dan haal je meer uit de praktijk lessen.

JoseJosé uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het waren twee leuke en leerzame dagen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je het niet meteen goed doet. Er werd goed op mijn houding gelet tijdens het masseren en indien nodig direct gecorrigeerd. Doordat je zelf ook de massage voelt, leer je hier ook weer van. Er is een fijne sfeer en er wordt zorgvuldig gewerkt. “

Lesprogramma

We geven de cursus stoelmassage voorlopig alleen als weekendcursus en (nog) niet als avondcursus. Beide lesdagen beginnen we om 10.00 uur, hebben we rond lunchtijd een pauze en eindigen we tussen 16.00 en 17.00 uur.

De technieken zijn verdeeld in reeksen en elke reeks wordt eerst voorgedaan door de trainer op een van de assistenten. Daarna ga je oefenen op een andere deelnemer, waarbij je duidelijke instructies krijgt over de handelingen die je doet. Zodra je de reeks gedaan hebt, wissel je met je medecursist uit hoe je het beide ervaren hebt. Hier kan je erg veel van leren. Daarna worden de rollen omgedraaid zodat je allebei ook de andere rol ervaart.

Stoelmassage wordt wel eens als te stevig en pijnlijk ervaren. Dit ga je in deze cursus niet ervaren, aangezien bij de OMB ontspanning het doel is. Elke oefenronde heeft een opbouw in de hoeveelheid druk die gegeven wordt en we blijven altijd onder de grens van pijnlijk. Desondanks leer je wel degelijk technieken met hoge druk en hoe je deze op de juiste en ontspannen manier toepast.

Cursus Stoelmassage
Instructies door de trainer

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is minimaal zes en maximaal twaalf. Doordat er een trainer en een of meer assistenten zijn, krijg je veel persoonlijke aandacht. Je kunt je individueel (dus alleen) of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

PaulPaul over de stoelmassage:
“Het was leerzaam om steeds af te stemmen met elkaar over de handelingen die je doet. Mooi om te ontdekken dat je via druk op het lichaam ook een ontspannen gevoel kan geven en dat het niet alleen strijkingen zijn. De cursus was ontspannen, met respect en gezellig!”

Praktische informatie stoelmassage

 • Leslocatie: Centrum Wajid, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: ± 12 uur.
 • De prijs van de cursus stoelmassage is 227 euro.
 • Lestijden weekendcursus: 10.00 – 17.00 uur.
 • Je aanmelding en betaling gaan handig, veilig en snel via iDEAL of voor deelnemers uit België via Bancontact.
 • De cursus is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.
VeraVera uit Den Haag over de cursus stoelmassage:
“Het fijnste vond ik de technieken van hoofd, nek en rug op de kleding, maar de andere waren ook leuk om te leren. De instructies tijdens het oefenen werkt heel prettig en top dat ik gecorrigeerd werd in mijn houding als dat nodig was. Het maakt je meer bewust om daar op te letten. Ik ga na de cursus meteen oefenen met een vriendin. “

Aanmelden voor de cursus stoelmassage

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden via de webwinkel.
Daar staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn (op voorraad).
Na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail ter bevestiging, alle praktische informatie en de link om je account te activeren.