Massage cursus voor Gevorderden

In deze cursus krijg je:

 55 nieuwe massage technieken
Stevige technieken op de rug
Technieken op de benen
Uitgebreide handleiding
Handige overzichten van de technieken
Certificaat van deelname
Optioneel: instructie video’s

Dit alles voor 227 euro

  

Massage vervolgcursus 1

De massage cursus gevorderden is de logische volgende stap voor jou, als je de cursus voor beginners hebt afgerond. Het is raadzaam om tussen de cursussen genoeg tijd te nemen om veel te kunnen oefenen, zodat je de handgrepen uit de eerste cursus echt in de vingers hebt. Als je echt fanatiek bent kan je er natuurlijk ook voor kiezen om meteen verder te gaan. Je zal zeker niet de eerste zijn!

Tijdens de vervolgcursus besteden we aandacht aan de technieken uit de basiscursus om een en ander wat op te frissen. Het grootste deel van de nieuwe cursus besteden we aan het zien, horen, voelen en geven van ruim vijftig nieuwe massagetechnieken.

Met deze nieuwe grepen, kan je nog meer variëren als je aan het masseren bent. Omdat je al vertrouwd bent met het masseren op zich en al de kennis hebt van het geleerde uit de beginnerscursus, kunnen we snel beginnen met het leren van de nieuwe grepen.

Carleen uit Monster (Westland) over de vervolgcursus:
“De cursus vind ik een aanrader als je meer technieken wil leren na de beginnerscursus. Stapsgewijs kun je meer variatie in je massage geven en de massage aanpassen aan wat bij je zelf goed voelt. Uiteraard geldt dat ook voor de klant bij wie je massage toepast.”

Avondcursus of weekendcursus masseren

De massage cursus gevorderden wordt, net zoals de beginnerscursus, op twee manieren aangeboden. Je kunt kiezen voor vijf lessen van circa 3 uur in een avondcursus. Hierbij heb je tussen de lessen door voldoende tijd om te oefenen. Kan je doordeweeks niet, dan is een massage cursus in het weekend een goede keuze. In twee dagen van 10.00 tot 17.00 uur krijg je exact dezelfde lesstof. Deze twee lesdagen zijn meestal verdeeld over twee weekenden, zodat je tussendoor kunt oefenen.

Massage cursus gevorderden

Het spreekt wellicht voor zich, maar je kunt alleen aan deze massage cursus gevorderden meedoen, als je de beginnerscursus hebt gedaan. Als je bij een ander opleidingsinstituut een basiscursus of beginnerscursus hebt gedaan, neem dan contact met ons op om te kijken naar een passende oplossing. Onze ervaring is namelijk dat het meestal niet goed aansluit, met name op onze manier van werken.

Je kan je in je eentje of samen met een ander inschrijven. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt veel gewisseld.

Jan Peter uit Zoetermeer over de avond-vervolgcursus:
“Een ontspannen manier om massage te leren. Na de basiscursus is het aan te bevelen niet lang te wachten voor het volgen van de vervolgcursus.”
 • Heb ik een vooropleiding nodig? Ja, de massagecursus voor beginners.
 • Deze cursus is op MBO-niveau
 • Hoeveel lesuren zijn het? Ongeveer 14 uur.
 • Hoeveel oefentijd doe ik zelf, buiten de lessen om? Ons advies:
  • Tussen de lessen van de avondcursus minimaal 1½ uur.
  • Na elke lesdag van de weekendcursus minimaal 3 uur.

Cursus locaties:

Plaats
Massagecursus
Naam
Cursus centrum
Adres
Cursus centrum
Lestijden
Den HaagWajidPrins Hendrikplein 110.00 tot 17.00 uur
19.30 tot 22.30 uur
MiddelburgPadmaVerwerijstraat 51a10.00 tot 17.00 uur
19.00 tot 22.00 uur
HeinkenszandZwake 710.00 tot 17.00 uur

Als er in Middelburg een kleine groep is, kan deze verplaatst worden naar Heinkenszand. Deze cursus is in het Nederlands en je kunt alleen meedoen als je Nederlands goed verstaat en spreekt.

Joke uit Hoofddorp over de vervolgcursus:
“In het weekend de vervolgcursus “ontspanningsmassage” gevolgd. Het was een ontzettend leerzaam weekend, met heel veel nieuwe technieken. Zeer goed uitgelegd en begeleid door de trainer en met hele leuke medecursisten. Het was een leerzaam en ontspannen weekend.”

Aanmelden voor vervolgcursus 1

Na bovengenoemde datums geven we vervolgcursus 1 opnieuw na de zomervakantie.

Wanneer je de OMB Academie volgt op Facebook, blijf je vanzelf op de hoogte van ons les aanbod!

2 reacties op “Massage cursus voor Gevorderden

 1. Ik heb een hele fijne gevorderden cursus ontspanningsmassage ontvangen. Heb veel bijgeleerd op een hele ontspannen manier. Leuke groep, fijne begeleiders en docenten.
  Dit is zeker een aanrader! Ik kijk uit naar een vervolg hiervan.
  Dank!

Reacties zijn gesloten.