Massage cursus voor Gevorderden

In de massage cursus gevorderden:

 • Praktijklessen door een professionele trainer
 • 55 nieuwe massage technieken
 • Stevige technieken op de rug
 • Nieuwe technieken op de benen
 • Handige overzichten van de technieken
 • Certificaat van deelname
 • Optioneel: instructie video’s

  

De massage cursus gevorderden is de logische volgende stap voor jou, als je de cursus voor beginners hebt afgerond. Het is raadzaam om tussen de cursussen genoeg tijd te nemen om veel te kunnen oefenen, zodat je de handgrepen uit de basiscursus echt in de vingers hebt. Als je echt fanatiek bent kan je er natuurlijk ook voor kiezen om meteen verder te gaan. Je zal zeker niet de eerste zijn.

Tijdens vervolgcursus 1 besteden we kort aandacht aan de technieken uit de basiscursus om een en ander wat op te frissen. Het grootste deel van de nieuwe cursus besteden we aan het zien, horen, voelen en geven van vijfenvijftig nieuwe massagetechnieken.

Met deze nieuwe grepen, kan je nog meer variëren als je aan het masseren bent. Omdat je al vertrouwd bent met het masseren op zich en al de kennis hebt van het geleerde uit de beginnerscursus, kunnen we snel beginnen met het leren van de nieuwe grepen.

Carleen uit Monster (Westland) over de massage cursus gevorderden:
“De cursus vind ik een aanrader als je meer technieken wil leren na de beginnerscursus. Stapsgewijs kun je meer variatie in je massage geven en de massage aanpassen aan wat bij je zelf goed voelt. Uiteraard geldt dat ook voor de klant bij wie je massage toepast.”

Avondcursus of weekendcursus masseren

De massage cursus gevorderden wordt, net zoals de beginnerscursus, op twee manieren aangeboden. Je kunt kiezen voor vijf lessen van circa drie uur in een avondcursus. Hierbij heb je tussen de lessen door voldoende tijd om te oefenen. Kan je doordeweeks niet, dan is een massage cursus in het weekend een goede keuze. In twee dagen van 10.00 tot 17.00 uur krijg je exact dezelfde lesstof. Deze twee lesdagen zijn meestal verdeeld over twee weekenden, zodat je tussendoor kunt oefenen. Een andere keer geven we de weekendcursus in één weekend.

Massage cursus gevorderden

Het spreekt wellicht voor zich, maar je kunt alleen aan deze massage cursus gevorderden meedoen, als je de beginnerscursus hebt gedaan. Als je bij een ander opleidingsinstituut een basiscursus of beginnerscursus hebt gedaan, neem dan contact met ons op om te kijken naar een passende oplossing. Onze ervaring is namelijk dat het vaak niet goed aansluit, met name op onze zorgvuldige manier van werken.

Je kan je in je eentje of samen met een ander inschrijven. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt veel gewisseld, ook wanneer je samen met iemand anders aanmeldt.

Jan Peter uit Zoetermeer over de avond-vervolgcursus:
“Een ontspannen manier om massage te leren. Na de basiscursus is het aan te bevelen niet lang te wachten voor het volgen van de vervolgcursus.”

Praktisch:

 • Heb ik een vooropleiding nodig? Ja, de massagecursus voor beginners.
 • Deze cursus is op MBO-niveau
 • Hoeveel lesuren zijn het? Ongeveer 14 uur.
 • Hoeveel oefentijd doe ik zelf, buiten de lessen om? Ons advies:
  • Tussen de lessen van de avondcursus minimaal 1½ uur.
  • Na elke lesdag van de weekendcursus minimaal 3 uur.
 • Na je aanmelding krijg je een link voor het openen van je account op www.leren-masseren.nl, waarin je informatie kunt lezen, de handleiding kunt downloaden als pdf en meer.
 • Optioneel: instructievideo’s van elke techniek.

Locatie massage cursus gevorderden

Deze cursus geven we bij ons vaste cursus locatie in Den Haag. Het adres is Prins Henrikplein 1, 2518 JA Den Haag. Dit is in het pand van Wajid Osho meditatie centrum. De lestijden in het weekend zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De lessen van de avondcursus zijn van 19.30 tot 22.30 uur. De toegangsdeur is altijd een half uur voor aanvang open.

Deze cursus is in het Nederlands en je kunt alleen meedoen als je Nederlands goed verstaat en spreekt.

Joke uit Hoofddorp over de vervolgcursus:
“In het weekend de vervolgcursus “ontspanningsmassage” gevolgd. Het was een ontzettend leerzaam weekend, met heel veel nieuwe technieken. Zeer goed uitgelegd en begeleid door de trainer en met hele leuke medecursisten. Het was een leerzaam en ontspannen weekend.”

Aanmelden voor de massage cursus gevorderden

Klik hieronder op een datum van jouw keuze. In het scherm dat hierna opent kan je bij “op voorraad” zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.

Tip: Kan je niet op deze datums? Je kan er ook voor kiezen om eerst Vervolgcursus 2 te doen.

Wanneer je de OMB Academie volgt op Facebook, blijf je vanzelf op de hoogte van ons les aanbod!

2 reacties op “Massage cursus voor Gevorderden

 1. Ik heb een hele fijne gevorderden cursus ontspanningsmassage ontvangen. Heb veel bijgeleerd op een hele ontspannen manier. Leuke groep, fijne begeleiders en docenten.
  Dit is zeker een aanrader! Ik kijk uit naar een vervolg hiervan.
  Dank!

Reacties zijn gesloten.