Massage cursus voor Beginners

In deze erkende massage cursus

 • Vijftig verschillende massage technieken
 • Praktijk lessen van een professionele trainer
 • Leer je een complete lichaamsmassage
 • Certificaat van deelname
 • Full color handleiding
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Een online account met theorie en meer

  

Massage cursus beginners

In de massage cursus beginners leer je hoe je een fijne ontspanningsmassage geeft. Je krijgt vijftig verschillende massagetechnieken, waardoor de ontvanger fysiek en mentaal ontspant. Doordat je veel handgrepen leert, kun je een afwisselende en complete lichaamsmassage geven.

In deze erkende massage cursus krijg je ook theorie, die de wijze van masseren een  goede onderbouwing geeft. Aandachtspunten, handige massage tips en slimme trucs zijn ook een belangrijk onderdeel van elke cursus.

Online lesmateriaal

Om voor jou het leren masseren zo makkelijk mogelijk te maken, krijg je na aanmelding direct toegang tot onze online leeromgeving. Hierin kan je de meteen de pdf van de full color handleiding en handige overzichten downloaden. Ook staat er waardevolle informatie in, die je al kan lezen voordat je aan de praktijk lessen begint. Het mooie hiervan is dat je gelijk na aanmelding al kan beginnen met het leren over massage.

Als je wilt kan je ook met korting de uitgebreide online leeromgeving bijbestellen. Hierin staat van elke techniek een video met gesproken instructies. Samen met de praktijklessen is dit de ideale combinatie om de massage snel en goed in de vingers te krijgen.

Chantal uit Zoetermeer over deze erkende massage cursus:
“De trainer is een goede docent die de technieken duidelijk uitlegt, meekijkt en corrigeert bij het uitvoeren. Ook zorgt zij ervoor dat iedereen in de les zich op z’n gemak voelt. De cursus is een aanrader voor iedereen die goed en kundig wil leren masseren!”

‘s Avonds of overdag lessen?

Deze erkende massage cursus wordt in twee vormen gegeven:

 • Je kunt kiezen voor een avondcursus van vijf lessen, steeds op dezelfde avond van de week van 19:30 tot 22:30 uur. Het voordeel hiervan is dat je tussen elke les de tijd hebt om te oefenen.
 • De andere keuze is twee lesdagen in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Deze vorm heeft als voordeel dat je in kortere tijd de lesstof tot je kunt nemen. Mensen die niet uit de buurt komen, kiezen vaak ook voor een weekendcursus.
 • Soms geven we ook een cursus op twee vrijdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Erkende Massage Cursus

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers van deze cursus is minimaal zes en maximaal tien. Om te waarborgen dat er voldoende begeleiding is, werken we met een trainer en één of meerdere assistenten. Je kunt je in je eentje of samen met een ander aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en je oefent op elkaar. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.

Rob uit Den Haag over de basiscursus:
“Bedankt voor het geven van deze avondcursus. Ik heb een hoop geleerd en heb de cursus met veel plezier gevolgd. Kom snel de vervolgcursus volgen.”

De Massagecursus voor beginners is erkend door de:

KTNO erkende massage cursusBATC erkende massage cursus

KTNO is de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen.
BATC is de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument.

Praktische informatie massage cursus

 • Leslocatie: Wajid, Prins Hendrikplein 1, 2518 JA Den Haag.
 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van deze cursus: MBO-niveau.
 • De prijs van deze cursus is 197 euro, inclusief handleiding (pdf) en certificaat.
 • De betaling gaat handig, veilig en snel via iDEAL of voor deelnemers uit België via Bancontact.
 • Deze cursus is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je goed Nederlands spreekt en verstaat.

Massage leren en corona, kan dat samen? Jazeker. Lees hier over onze maatregelen.

The massage course for beginners is also available in English! Click here for more information.

Ria over de cursus massage:
“Blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Goede locatie, fijn ontvangst met thee en koekje. Dat geeft direct een goed gevoel. Jullie zijn een vrolijk en hartelijk. Wat betreft de lessen: je krijgt hele duidelijke aanwijzingen vooraf, tijdens het voordoen van de massage én als wij zelf oefenen. Er is veel aandacht voor het gevoel van veiligheid voor de klant tijdens de massage.”

Aanmelden voor de erkende massage cursus voor beginners

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden.
Daar staat ook aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn. Na je aanmelding ontvang je direct een e-mail ter bevestiging en je inlogcode voor de online leeromgeving.

Heb je nog vragen?

Als je nog een vraag hebt over deze cursus, kijk dan op de pagina Veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Antara over deze massagecursus:
“Gisteren begonnen aan de basiscursus, superleuk en erg interessant. Ik heb al erg veel geleerd en dat in één les! Ik kan niet wachten op mijn volgende les!”