Massagecursus met stevige technieken

In deze cursus krijg je:

Stevige technieken, vooral op de rug en schouders
Masseren van de armen in buikligging (veel gehoorde wens)
Nieuwe technieken op de borstkas en buik
Nek-schoudermassage in buik- én rugligging, inclusief stevige technieken
Nieuwe technieken voor het gezicht
Handleiding van de lesstof
Certificaat van deelname

Dit alles vanaf 197 euro

  

Massage vervolgcursus 2

Op basis van feedback van cursisten en de vraag naar meer specifieke technieken en mogelijkheden, hebben we vervolgcursus 2 ontwikkeld. Hierin is er uiteraard nog wat ruimte om enkele technieken uit vervolgcursus 1 te herhalen. Het overgrote deel van deze cursus is nieuwe lesstof.

Vervolgcursus massageIn totaal leer je zestig nieuwe technieken die je kunt toevoegen aan je repertoire. Omdat je al vertrouwd bent met masseren en voldoende kennis hiervan hebt, start je elke oefenronde met zelfstandig inmasseren. Hierdoor kun je goed afstemmen op je klant en de huid en spieren alvast voorbereiden op de nieuwe technieken.

Vera uit Den Haag over deze vervolgcursus:
“Hoera ik heb het certificaat ontspanningsmassage vervolg 2 gehaald. Weer hele nieuwe grepen geleerd met diepgaande werking op je rug en buik. En een waanzinnig goede massage voor nek en hoofd waar je veel vastzittende spieren in de diepte mee bereikt. En buiten alles wat ik geleerd heb was het een fijne groep en prima trainer.”

Avondcursus of les overdag?

Deze cursus bieden we aan als avondcursus van vijf lessen van ± 3 uur en als cursus overdag op twee dagen van zeven uur. Bij de avondcursus kan je tussen de lessen door veel oefenen. Bij de cursus overdag kan je tussen de twee lesdagen in goed oefenen. Met het oefenen kom je wellicht vragen tegen, die je dan de volgende les kan stellen.

Je kan alleen aan vervolgcursus 2 meedoen, als je minimaal de beginnerscursus hebt gedaan en veel massage ervaring hebt. Je hoeft dus niet eerst Vervolgcursus 1 gedaan te hebben.

Je mag je alleen of samen met een ander inschrijven. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt onderling veel gewisseld, ook als je je met z’n tweeën inschrijft. De reden hiervoor is dat dit enorm leerzaam is.

 • Vereiste vooropleiding is minimaal de basiscursus en ervaring met masseren.
 • Het niveau van vervolgcursus 2 is MBO niveau.
 • Hoeveel uren krijg je les: ongeveer 14 uur.
 • Hoeveel oefentijd heb je zelf nodig tussen de lessen in?
  • Bij de avondcursus 1½ uur of meer.
  • Na de eerste lesdag van de cursus overdag 3 uur of meer.
 • Deze Nederlandstalige cursus kun je alleen volgen als je Nederlands goed is.
  You can only participate if you speak and understand Dutch well.
 • De les tijden overdag zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur en bij de avondcursus van 19.30 uur tot  22.30 uur.
 • De prijs van de cursus is 227 euro. Wanneer je inschrijving tot drie weken voor aanvang bij ons binnen zijn, krijg je een vroegboekkorting van 30 euro.
Kim uit Rijswijk over deze vervolgcursus:
“In vervolgcursus 2 leer je 60 nieuwe en leuke technieken. Deze geven je de mogelijkheid om afwisseling te kunnen bieden. Niet alleen voor je vaste klanten, maar ook voor jezelf is het leuk om elke keer verschillende massages te kunnen geven.
Wat voor mij een grote waarde heeft bij deze cursus is dat je technieken leert toepassen zonder dat de klant zich tijdens de massage hoeft om te draaien op de tafel.
Ook deze cursus wordt gegeven met zorgvuldigheid, warmte en humor. Echt een aanrader.”

Aanmelden voor vervolgcursus 2

Via Facebook kan je goed op de hoogte blijven van ons volledige cursus aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *