Massagecursussen

Massagecursussen

Op dit moment geven we deze praktijk cursussen massage:

Een overzicht van deze cursussen en lesdata kan je bekijken op deze pagina.

De meeste praktijk cursussen geven we groepsgewijs op onze vaste cursuslocatie op het Prins Hendrikplein 1 in Den Haag.

Bij elke les staat zorgvuldigheid, aandacht en plezier voorop. We streven er naar dat een ieder op zijn eigen wijze de fijne kneepjes van het vak leert. Omdat masseren zo ontzettend plezierig is om te doen en we graag een luchtige noot geven aan de les, ontbreekt het ook niet aan wat humor. De ervaring leert dat lachen ook ontspanning geeft.

Lyn uit Poeldijk over de massagecursussen:
“Met heel veel plezier, energie en genot heb ik deelgenomen aan de basis- en vervolgcursus masseren bij Robin en zijn topteam. Naast ontzettend veel geleerd te hebben, was de ruimte waar de cursussen werd aangeboden zeer schoon en hygienisch. Alles wat nodig is, was er aanwezig. Het team legt de technieken op een zeer goede manier uit, en mede dankzij zijn gevoel voor humor hang je aan zijn lippen. Stukken die hij beloofd te mailen vindt je dezelfde avond al in je mailbox. Voorafgaande de cursus krijg je een duidelijke mail met alle informatie en een duidelijke route-parkeerbeschrijving. Mede hierdoor zal ik doorgaan met de cursus Pulsing. Een absolute aanrader voor iedereen die goed masseren wil leren.”

Avondcursus of een weekendcursus masseren

We bieden de massagecursussen onder meer aan als avondcursus. Dan zijn het meerdere lessen van circa drie uur op een vaste avond van de week. Meestal is dat op dinsdag, woensdag of donderdag en de dag van de week wisselt ongeveer eens per anderhalve maand.

 

Dezelfde massagecursussen kun je ook volgen als weekendcursus. De lessen zijn dan op zaterdag en/of zondag overdag van 10.00 uur  tot uiterlijk 17.00 uur. Soms geven we beide lesdagen in één weekend, maar ook verdeeld over twee zaterdagen of zondagen met een tussenperiode van enkele weken. Een cursus verdeeld over twee weekenden heeft ook een praktische kant, omdat je de technieken dan tussentijds kan oefenen.

Online account

Ter ondersteuning van de praktijklessen krijg je bij elke cursus toegang tot een account in onze online leeromgeving. Hierin staat de full-color handleiding van de cursus en meer. De combinatie van online informatie en live lessen zijn ideaal om het masseren te leren!

John uit Zoetermeer over de basiscursus:
“Wie ontspanning zoekt in z’n hoofd en lichaam Ga masseren, je kunt je hart en ziel geven aan de ontvanger een mooier cadeau is er niet vind ik. De cursus word op een professionele wijze gegeven. Ik ga zeker de gevorderde cursus doen, zo n fijn weekend is een cadeau aan mezelf.”
En over de vervolgcursus:
“Een mooi kado aan jezelf. In ongedwongen sfeer word er de nodige kennis overgebracht,er is ook ruimte voor gezelligheid en humor de sfeer is open en warm, het was een top weekend. bedankt!”

Massagecursussen voor twee

Naast de groepslessen kun je ook privélessen masseren voor twee personen volgen, in de massage praktijk van één van onze trainers in Den Haag of Heinkenszand. Dit is vooral handig als jullie wisselende werktijden hebben. Lees hiervoor verder op de pagina massagecursus voor 2.

Waar begin jij met leren masseren?

Wil je kennismaken met ons opleidingsinstituut, de manier van masseren, de wijze van lesgeven en het M-team, meld je dan aan voor de Online massage cursus of de Massagecursus voor Beginners. Na afronding daarvan kun je diverse cursussen voor Gevorderden doen.

Hester uit Den Haag over de basis en vervolgcursus:
“Tijdens de demonstraties en de oefeningen werd er getoond en dus aangeleerd hoe je zorgvuldig en met respect de massageontvanger behandeld. Ik vond dit een hele prettige bijkomstigheid.
In de vervolgcursus veel nieuwe technieken geleerd. Zorgvuldigheid in het omgaan met de massage-ontvanger stond ook deze cursus weer hoog in het vaandel. De manier van lesgeven zorgt ervoor dat je met heel veel plezier, heel veel leert.”

Massage opleiding

Wil je het echt meteen goed en met beide handen aanpakken, kies dan voor de massage opleiding. De basiscursus en de vervolgcursussen zijn hier een onderdeel van en daarnaast leer je in de opleiding heel veel meer. Meer informatie vind je op de desbetreffende pagina’s.

Lees ook: Welke cursus past het beste bij mij?