Massagecursussen

Bij de OMB Academie kun je verschillende massagecursussen volgen. De meeste cursussen geven we groepsgewijs op onze cursuslocatie op het Prins Hendrikplein in Den Haag.

Bij elke les staat aandacht, zorgvuldigheid en respect voorop. We streven er naar dat een ieder op zijn eigen wijze de fijne kneepjes van het vak leert. Omdat masseren zo ontzettend plezierig is om te doen en we graag een luchtige noot geven aan de les, ontbreekt het ook niet aan (gepaste) humor. De ervaring leert dat lachen ook ontspanning geeft.

Lynn uit Poeldijk over de cursussen:
“Met heel veel plezier, energie en genot heb ik deelgenomen aan de basis- en vervolgcursus masseren bij Robin van Wees en zijn topteam. Naast ontzettend veel geleerd te hebben, was de ruimte waar de cursussen werd aangeboden zeer schoon en hygienisch. Alles wat nodig is, was er aanwezig. Robin en team leggen de technieken op een zeer goede manier uit, en mede dankzij zijn gevoel voor humor hang je aan zijn lippen. Stukken die hij beloofd te mailen vindt je dezelfde avond al in je mailbox. Voorafgaande de cursus krijg je een duidelijke mail met alle informatie en een duidelijke route-parkeerbeschrijving. Mede hierdoor zal ik doorgaan met de cursus Pulsing bij Robin. Een absolute aanrader voor iedereen die goed masseren wil leren.”

Avondcursus, ochtendcursus of een weekendcursus masseren

We bieden de massagecursussen onder meer aan als avondcursus. Dan zijn het vijf lessen van circa drie uur op een vaste avond van de week. Meestal is dat op dinsdag, woensdag of donderdag en de dag van de week wisselt ongeveer eens per anderhalve maand. De ochtendcursus die ook bestaat uit vijf lessen van drie uur geven we regelmatig op vrijdagochtend en in het najaar van 2017 op de maandagochtend.

Dezelfde massage cursussen kun je ook volgen als weekendcursus. De lessen zijn dan op zaterdag en/of zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Soms geven we beide lesdagen in één weekend, maar vaker verdeeld over twee zaterdagen of zondagen met een tussenperiode van enkele weken. Dit heeft vooral een praktische kant, omdat je de technieken dan tussentijds veel kan oefenen om deze goed in de vingers te krijgen.

John uit Zoetermeer over de basiscursus:
“Wie ontspanning zoekt in z’n hoofd en lichaam Ga masseren, je kunt je hart en ziel geven aan de ontvanger een mooier cadeau is er niet vind ik. De cursus word op een professionele wijze gegeven. Ik ga zeker de gevorderde cursus doen, zo n fijn weekend is een cadeau aan mezelf.”
En over de vervolgcursus:
“Een mooi kado aan jezelf. In ongedwongen sfeer word er de nodige kennis overgebracht,er is ook ruimte voor gezelligheid en humor de sfeer is open en warm, het was een top weekend. bedankt Robin”

Massage cursus voor twee

Naast de groepslessen kun je ook privélessen masseren voor twee personen volgen, in de massage praktijk van één van onze trainers. Dit is vooral handig als jullie wisselende werktijden hebben. Deze privélessen geven we alleen aan twee personen tegelijkertijd.

Waar begin jij met leren masseren?

Wil je kennismaken met ons opleidingsinstituut, de manier van masseren, de wijze van lesgeven en het M-team, doe dan mee met een (gratis) Massage Start Up. Wil je direct starten met leren masseren, dan kun je je meteen aanmelden voor de Massagecursus voor Beginners. Na afronding daarvan kun je nog twee cursussen voor Gevorderden doen.

Hester uit Den Haag over de basis en vervolgcursus:
“Tijdens de demonstraties en de oefeningen werd er getoond en dus aangeleerd hoe je zorgvuldig en met respect de massageontvanger behandeld. Ik vond dit een hele prettige bijkomstigheid.
In de vervolgcursus veel nieuwe technieken geleerd. Zorgvuldigheid in het omgaan met de massage-ontvanger stond ook deze cursus weer hoog in het vaandel. De manier van lesgeven zorgt ervoor dat je met heel veel plezier, heel veel leert.”

Massage opleiding

Wil je het echt meteen goed en met beide handen aanpakken, kies dan voor de opleiding. De basiscursus en de vervolgcursussen zijn hier een onderdeel van, maar uiteraard leer je in de opleiding veel meer dan dat. Meer informatie hierover vind je op de desbetreffende pagina’s.

Specialisatie cursussen

We bieden ook specialisatie cursussen aan, zoals pulsing, voetmassage en handmassage. In 2018 starten we met de cursus Magneet massage, waarbij je masseert met magneten.