Wat zijn de voordelen van stoelmassage?

Dat je stoelmassage meestal bij bedrijven gegeven ziet worden, is niet zonder reden. Maar weet je ook waarom dat is? En is stoelmassage alleen geschikt om bij bedrijven te geven? Zeker niet! Met dit artikel kom je erachter wat de zeven voordelen van stoelmassage zijn.

Voordelen van Stoelmassage

We hebben het eerder al eens gehad over de verschillen tussen tafelmassage en stoelmassage. Beide vormen hebben voordelen ten opzichte van elkaar. Bij stoelmassage zien we met name deze voordelen:

Het is laagdrempelig

Stoelmassage kan je op de kleding geven en vraagt weinig voorbereiding en weinig tijd om te geven. In een relatief korte tijd kan je al veel betekenen voor de ander.

Voordelen stoelmassage voor de klant

Stoelmassage zorgt voor ontspanning en vermindert stress. Daardoor verbetert het de weerstand en concentratie. Het kan blessures voorkomen en maakt de spieren losser. Het doorbreekt even de dagelijkse sleur, brengt je weer meer in contact met je lijf en het geeft je een energie boost.

Voordelen stoelmassage voor de werkgever

Stoelmassage bij bedrijven geeft deze voordelen voor het bedrijf: het verlaagt de kans op ziekteverzuim door overbelasting, burn-out enzovoort, omdat het de werkstress verlaagd en de werksfeer verhoogd. Hierdoor presteren werknemers ook beter en neemt de loyaliteit van de medewerker toe. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op het imago van het bedrijf.

Alternatief voor tafelmassage

Er zijn mensen die het niet prettig vinden om op een massagetafel te liggen. Het kan ook zijn dat mensen om medische redenen niet (ontspannen) op een massagetafel kunnen liggen. Dan is het een extra toevoeging als je als masseur ook kunt masseren met gebruik van een massagestoel in je eigen massagepraktijk.

Oliemassage kan ook

Zeker bij bedrijven zie je dat stoelmassage alleen op de kleding gegeven wordt. Logisch, want kleding uitdoen op kantoor is (in de meeste gevallen) ongewenst. Dat betekent niet dat je geen technieken met olie hebt bij stoelmassage. In de setting van een eigen praktijk past dit beter. Je kan dan in overleg met de klant kijken wat de wensen zijn. Je massage pas je hier vervolgens op aan.

Stoelmassage bij thuiswerkers

Nog een reden om de stoelmassage in je praktijk te kunnen aanbieden, is omdat veel mensen nog thuis werken en er minder stoelmassage wordt aangeboden via de werkgever. Door het thuiswerken hebben werknemers meer nek- en rugklachten en is er juist meer behoefte aan stoelmassages.

Stoelmassage in je eigen praktijk

De meeste mensen kennen alleen de stoelmassages voor op het werk. Maar niet iedereen heeft een baan of een baan waarbij stoelmassage gegeven (kunnen) worden. Het is onze ervaring dat velen erg blij zijn dat ze ook een individuele stoelmassages kunnen krijgen in de massagepraktijk van een professionele masseur.

Zo, dat zijn zeven voordelen van stoelmassage.

Er zijn er nog meer, maar daar kom je het beste achter door het zelf te gaan leren en ervaren. Wil jij stoelmassage leren waarbij de klant de kleding aanhoudt én technieken leren op de blote huid met massageolie? Dan is de cursus stoelmassage van de OMB Academie een mooie aanvulling en specialisatie. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om een voorbeeld te zien van een techniek uit de stoelmassage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *