Cursus Holistic Pulsing

In de cursus Holistic Pulsing

 • Zelf pulsen en gepulst worden
 • De polariteitsmassage
 • Les van een professionele en gediplomeerde trainer
 • Account in de online leeromgeving met theorie en meer
 • Uitgebreide handleiding in kleur
 • Certificaat van deelname
 • Optioneel: instructievideo’s

In de cursus Holistic pulsing leer je de wiegende, verende, vloeiende vorm van masseren. Het doel van pulsen, ook wel dynamische massage genoemd, is om (onbewuste) spierspanning los te laten. Daarmee geeft pulsing een diepe ontspanning van de ontvanger, wat niet alleen fysiek werkt, maar ook geestelijk. Het nodigt het lijf uit om een nieuwe balans aan te nemen.

Cursus Holistic PulsingDoordat je lijf voor zo’n 70% uit water bestaat, kan de pulser op een subtiele en ritmische wijze een golfbeweging in gang zetten en in stand houden.

De pulsen zijn subtiel zacht en altijd ritmisch en vloeiend met elkaar verbonden. De (im)pulsen werken door van top tot teen,  maar ook in dieperliggende spieren, gewrichten en organen.

Bewustwording

Pulsen werkt niet alleen op je fysieke lichaam, maar kan ook de psyche en je emoties beïnvloeden. Het komt dan ook wel voor dat er emoties vrijkomen tijdens het pulsen. Je kan door het ontvangen van pulsen bewust worden van wat er bij jou leeft. Elke pulsing-massage is een soort ontdekkingstocht. Het is het mooiste als je het met een ontvankelijke en open blik het vanuit nieuwsgierigheid kunt ervaren.
Lees ook het artikel over Pulsing.

Ronald uit Zoetermeer over deze cursus:
“Omdat je zelf veel oefent, leer je het al snel in de vingers te krijgen. Je krijgt ook steeds feedback en uitleg van de trainer. Het is een goede cursus en het was zeer de moeite waard om te volgen!”

In de cursus leer je Holistic Pulsing zowel in buikligging als in rugligging.  Er wordt veel gewisseld met andere deelnemers, omdat het onze ervaring is dat dit erg leerzaam is. Elk lijf pulst anders en met veel oefenen leer je het snelst.

Energetische massage cursus

Polariteitzones

Een onderdeel van de cursus pulsen is de polariteitsmassage. Dit is het levenswerk van Dr. Randolph Stone, die ontdekte dat elk lichaam een energetisch systeem heeft. Dit kun je door middel van het verbinden van verschillende punten beïnvloeden. Je werkt hierbij energetisch en uiteraard krijg je de nodige theorie over polariteitsmassage.

Holistic Pulsing kan op de kleding gegeven worden

Massage cursus PulsingDe cursus Holistic pulsing is geschikt voor iedereen die deze golvende en diepwerkende manier van massage wilt leren. Het is prettig als je ervaring hebt met masseren. Ben je masseur, dan is deze cursus een mooie aanvulling.

Bij de cursus Holistic Pulsing ontvang je een uitgebreide handleiding als pdf met theorie en de lesstof die aan bod zal komen. Als je de volledige cursus volgt, ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt je zowel alleen als samen met een ander inschrijven. Holistic Pulsing is een techniek die je alleen kunt leren door veel te oefenen op verschillende mensen.

 • Vooropleiding : ervaring met massage heeft de voorkeur, maar is niet verplicht.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van de Cursus Holistic Pulsing: MBO-niveau.
 • Aantal deelnemers: minimaal zes, maximaal tien.
 • Aantal docentcontacturen: ± 14 uur.
 • Video’s kan je optioneel bij bestellen.
 • Zelfstudie: het is belangrijk om na de cursus veel te oefenen op verschillende mensen om de techniek goed in de vingers te krijgen.
FabieneFabiene over Holistic Pulsing:
“De cursus als geheel vond ik erg leerzaam en het gedeelte over de chakra’s vond ik het beste onderdeel. Ik ga veel oefenen en me nog meer verdiepen in de chakra’s. Anneke is een fantastische leerkracht en ik beveel deze cursus dan ook van harte aan!”

Holistic Pulsing, een impressie:

Praktische informatie over de cursus Holistic Pulsing

 • Lestijden van een weekendcursus zijn van 10.00 tot ± 17.00 uur.
 • De cursussen geven we bij Wajid, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag.
 • Na je aanmelding voor deze cursus, maak je direct een account aan in de online leeromgeving van de cursus Holistic Pulsing. Hierin vind je onder meer informatie en de handleiding als pdf.
 • Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt in de groep veel gewisseld, ook wanneer je je met z’n tweeën aanmeldt.

Video’s Holistic Pulsing

Het oefenen kan je doen met behulp van de handleiding en praktische overzichten. Beide vind je in de online leeromgeving die inbegrepen is. Als je wilt, kan je ook instructievideo’s mee bestellen. Het oefenen is met deze video’s nog makkelijker. Houd een scherm van je telefoon, tablet of laptop in de buurt en je kan meedoen terwijl je de video bekijkt. Wanneer je de video’s direct mee bestelt bij je aanmelding voor de cursus, dan krijg je daar korting op. Deze korting wordt automatisch toegepast, wanneer je zowel de cursus als de video’s in je aanmelding hebt staan.

Joost over deze cursus:
“Pulsing is in mijn persoonlijke beleving meer een vorm van lichaamswerk dan massage en de trainer weet de verschillen tussen deze twee vormen erg goed met elkaar te verbinden tijdens de cursus. Het pulsen wordt stap voor stap uitgelegd en je krijgt alle tijd om de technieken te oefenen. De sfeer tijdens de cursus is gezellig, de trainer geeft op alle vragen steeds geduldig antwoord en je krijgt ook als beginneling al snel vertrouwen dat je goed bezig bent. “

Aanmelden voor de cursus Holistic Pulsing

Klik hieronder op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daarna zie je hoeveel vrije plaatsen er nog zijn. Ook staat daar de actuele prijs van de cursus.

Kan je niet op deze datum? Stuur ons dan een e-mail en we informeren je zodra we een nieuwe cursus gepland hebben.

Marie-Lene uit Den Haag over deze cursus:
“Ik heb de cursus pulsing gevolgd als uitbreiding van mijn kennis van massage technieken. Je kunt hem ontvangen met je kleding aan. Bovendien kan pulsing goed worden gecombineerd met de klassieke massage. Heerlijk om te ontvangen en een uitdaging om te geven. Elk lijf reageert weer anders. Hoe krijg je het lichaam in de juiste ‘trilling’. Heb je zin in iets nieuws, iets leuks, wil je meer met je lichaam bezig zijn en anderen op een liefdevolle manier aanraken en lijkt masseren je wat, maar wil je dan wél je kleding aanhouden, probeer dan Holistic Pulsing.”
Sylvana uit Den Haag zegt:
“Het was allemaal erg interessant en vooral heel erg leerzaam dat een klein gebaar zo’n groot effect kan hebben. In vergelijking met oliemassages is het een andere intense manier van ontspannen. Ik vond het een goede docente en leuke manier van lesgeven!”