Alles over pulsen en pulsing

We zeggen wel eens: “Je kan het schudden! Als je het goed doet.” Een negatieve uitdrukking terwijl het positief bedoeld is. Denk je nu: “Ik wil alles over pulsen en pulsing weten?” Lees dan snel verder en laat je meenemen in de deinende wereld van het pulsen.

Wat is pulsen eigenlijk?

De mooiste vergelijking die wij kunnen geven, is dat je deze techniek het beste kan vergelijken met het wiegen van een baby of een klein kind. Wanneer een kind onrustig is en je gaat het wiegen, dan geeft dit een gevoel van koestering en geborgenheid en nodigt uit om te ontspannen. Het kindje wordt vanzelf rustiger en valt waarschijnlijk in slaap.

Door pulsing laten we het lichaam van de klant op een ritmische manier bewegen door wiegende, rollende en schuddende bewegingen te maken. Tijdens het pulsen maken we ook gebruik van stretchende technieken en openende (puls)technieken.

Pulsen is zoveel meer

Als je bij ons de Massage Start Up! hebt gedaan, heb je sowieso de pulsing gezien, maar het is zoveel meer dan wat je kan zien. Wanneer je deze techniek gaat doen, heb je een goede afstemming nodig met je klant. Als masseur let je er altijd goed op wat er bij de ander gebeurt. Bij pulsing is het noodzakelijk dat je tegelijkertijd verschillende bewegingen kan maken met je handen en armen.  Je beweegt je klant heen en weer en je verplaatst steeds je handen op het ritme van de pulsen.

Door je handen op het ritme van de pulsen te verplaatsen, ontstaat er een rustige constante beweging zonder dat er schokken en wisselingen in het pulsen ontstaan. Heb je een goed gevoel voor muziek en of een gevoel voor ritme? Dan zal het pulsen je makkelijker afgaan. Om het pulsen goed in je vingers te krijgen heb je geduld en oefening nodig. Naast geduld en oefening vraagt het pulsen zelf ook om tijd, het ontspannende effect is niet direct al na vier keer schudden ingetreden. Het motto is: neem de tijd en heb geduld.

Is het juiste ritme aanhouden dan de enige uitdaging van het pulsen? Nee absoluut niet. In de praktijk zal je merken dat de één makkelijker te pulsen is dan de andere; het kan per persoon zelfs per moment verschillen. Dit hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste is de onbewuste spierspanning van de ontvanger van de pulsing. Zo is iemand die de controle graag in handen heeft moeilijker te pulsen. Onmogelijk is het zeker niet en hier komt weer de oefening en het geduld om de hoek kijken.

De verdiepende laag van ontspanning

Wanneer je iemand pulst, nodig je het lijf van je klant uit om spanningen los te laten en zichzelf toe te staan om de ontspanning en rust in te gaan. Als je dit toepast voordat je met olie gaat masseren dan zal die massage dieper en langer doorwerken bij je klant. Een cursist van de cursus pulsing mailde ons: “Al mijn klanten geven aan dat de massage met olie veel lekkerder is geworden, sinds ik de massages start met pulsen. Ze willen nu niet meer anders en ik mag het pulsen zeker niet overslaan!” Wanneer het onbewust deel kan en mag ontspannen werkt het langer door in het lichaam en in je brein.

En wat nog meer…

Over pulsing en Holistic Pulsing valt nog zoveel te vertellen. De merkbare effecten zou je na het lezen van het artikel kunnen bedenken. Fijner en mooier is het om het een keer zelf te ondergaan en het effect hiervan te voelen. Het allerleukste is het zelf kunnen geven van deze verdiepende massagevorm.

De cursus pulsing

 Zoals je inmiddels weet leer je deze techniek het beste door het regelmatig en vaak te oefenen. Gedurende de hele cursus geven wij je uitleg en theorie over pulsen. Natuurlijk worden de diverse houdingen en bewegingen voorgedaan en uitgelegd tijdens de cursus. Zo weet je hoe, waar en in welke richting je pulst. Tijdens de cursus oefen je minimaal op twee andere cursisten deze nieuw geleerde technieken en zo ervaar je dat ieder lichaam anders reageert op de bewegingen. Je wordt tijdens de cursus ook zelf gepulst, zo voel je hoe het is om de techniek te ontvangen.

Pulsen

Gedurende de cursus raden wij aan zoveel mogelijk te oefenen. Tussen de lessen in is hier voldoende tijd voor. Want hoe meer je de technieken oefent, hoe eerder je dit in de vingers hebt. Wanneer je de avondcursus volgt zit er zeker een week tussen de lessen. Volg je de cursus in het weekend dan heb je circa vier weken de tijd tussen de lessen. Bij de eerste les raden wij aan om telefoonnummers uit te wisselen met je medecursisten, hierdoor kan je de lesstof samen oefenen en elkaar feedback geven.

Zin om met pulsen aan de slag te gaan? Op deze pagina vind je de lesdata, de waarde van de cursus en de beschikbare plaatsen.

Wij zijn benieuwd welke vragen jij nog hebt over pulsen/pulsing, na het lezen van dit artikel. Laat je vragen gerust achter onder dit artikel en je krijgt van ons een antwoord. Wil jij leren pulsen? Meld je dan direct aan voor de cursus onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *