Massagecursus voor twee

Massagecursus voor twee personen

Willen jullie samen de volledige “Massagecursus voor beginners” volgen, maar niet in een groep? Gewoon met zijn tweeën op dagen en tijden wanneer het jullie goed uitkomt? Dan hebben we voor jullie de Massagecursus voor twee, die jullie volgen in de massagepraktijk van een van onze trainers.

Massagecursus voor tweeVaak kiezen stellen voor deze vorm van leren masseren, maar deze cursus kunnen jullie ook volgen als je vrienden/vriendinnen/collega’s of iets anders van elkaar bent. Het enige wat belangrijk is dat je allebei gemotiveerd bent om massage te leren én dat je vertrouwd genoeg bent met elkaar om de ander aan te raken.

In Zeeland geven we de massagecursus voor beginners altijd aan tweetallen. Voor meer informatie over deze leslocatie kijk je op de pagina Massagecursus in Zeeland.

Wat leren jullie?

De lesinhoud is hetzelfde als bij de groepscursus en dat houdt in dat jullie een volledige lichaamsmassage leren geven. In hoofdlijnen zien de lessen er zo uit:

  1. Rug en schouders
  2. Benen en voeten achterkant
  3. Borstkas, buik, nek en gezicht
  4. Benen en voeten voorkant, de armen en handen

De opzet van elke les is dat de trainer de technieken eerst voordoet op een van jullie. De ander kijkt en luistert mee, want de trainer legt tijdens het masseren uit hoe het gaat en waar je op moet letten. Nadat een aantal technieken voorgedaan zijn, mag degene die meekeek het zelf proberen. Ook nu vertelt de trainer welke technieken je doet, geeft aanwijzingen en corrigeert je als dat nodig is.

Na een korte pauze, waarin de gemasseerde even bij kan komen van twee massages, wisselen jullie van rol. Het voordoen en oefenen wordt nu herhaalt, maar dan voor en door de andere deelnemer. Op deze manier krijgt ieder van jullie twee massages, geef je ieder één massage en hoor je de instructies meerdere malen. Dit is de ideale manier om een nieuwe vaardigheid zoals massage te leren.

Els uit Voorhout over de massagecursus voor twee:
“Voor ons was deze cursus de perfecte oplossing, omdat we allebei wisselende werktijden hebben. Het was fijn om met z’n tweeën in een goed tempo de massages te leren. Tussen de lessen in gingen we thuis ook steeds aan de slag, want we waren super enthousiast. De trainer legt alles met geduld uit en geeft ook nog goede tips enzo. Al met al hebben we er echt van genoten! “

Online lesmateriaal over massage

Bij massage leren hoort theorie en van uiteenlopende onderwerpen hebben we lessen geschreven en in een online leeromgeving geplaatst. Dit is geen verplichte kennis die jullie moeten leren, maar het zijn wel interessante onderwerpen die jullie kunnen lezen als je dat wilt. Wat echt van belang is delen we nu al met jullie, want dan weten jullie ook meteen of deze cursus (op dit moment) geschikt is voor jullie.

Het minimale wat jullie moeten weten:

Voor de cursus gaan we ervan uit dat jullie helemaal die gezond zijn. Dat geldt ook voor de mensen die jullie gaan masseren na afloop van de cursus. Zijn er toch (medische) bijzonderheden, klik dan hier voor een artikel over Contra-indicaties. Let er op dat de eerste drie maanden van een zwangerschap hier ook onder valt!
Twijfelen jullie ergens over of zijn hier vragen over? Neem dan contact op met de trainer om te overleggen.

Wouter uit Den Haag over deze massage cursus voor 2:
“Mijn vriendin heb ik deze cursus cadeau gedaan voor haar verjaardag (ook al was het ook een beetje eigenbelang 😉 ). Het was erg fijn om zo samen bezig te zijn en elke les weer nieuwe dingen te leren. De docent stelt je echt op je gemak, dus het was ook een ontspannen manier van leren. We hebben een tweedehands massagetafel op de kop getikt zodat we thuis ook op een goede manier kunnen masseren.”

Video’s van de massagetechnieken

In de online leeromgeving vinden jullie naast de theorie ook van elke massagetechniek uit de cursus een instructievideo. Deze zijn ideaal om af te spelen tijdens het oefenen, want je ziet niet alleen hoe een techniek gaat, je hoort ook duidelijke instructies.
Jullie krijgen een half jaar toegang tot het online lesmateriaal, dus alle tijd om het goed in de vingers te krijgen! De online leeromgeving vinden jullie op: www.leren-masseren.nl.

Om een indruk te geven van een instructievideo, hierbij een voorbeeld:

Wat verzorgt de trainer?

Massage workshop voor tweeDe geschikte massage ruimte.
Massage workshop voor tweeEen massagetafel met hoofdsteun en enkelrol.
Massage workshop voor tweeMassageolie, inclusief een alternatief bij allergieën.
Massage workshop voor tweeWat te drinken.
Massage workshop voor tweeHet volledige lesprogramma.
Massage workshop voor tweeDe bestelling van jullie online lesmateriaal.

Sharon uit Alphen aan den Rijn over de massagecursus voor twee:
“Samen met een collega heb ik de cursus voor twee gedaan. We wilden allebei al een hele tijd leren masseren en nu hebben de stap eindelijk genomen. Hadden we dit maar eerder gedaan, want het was echt heel leuk om dit stap voor stap te leren. Het thuisfront is er ook blij mee ;-)”

Wat nemen jullie mee?

Massage workshop voor tweeEen leergierige en nieuwsgierige instelling!
Massage workshop voor tweeMakkelijk zittende kleding bijv. een joggingbroek en T-shirt.
Massage workshop voor tweeSokken, slippers of schoenen voor binnen.
Massage workshop voor tweeEen éénpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
Massage workshop voor tweeEen groot badlaken waarmee je helemaal toegedekt kan worden.
Massage workshop voor tweeVoor lange haren, neem een elastiekje, haarclip o.i.d. mee.
Massage workshop voor tweeSieraden zijn erg onhandig bij het masseren, laat deze dus thuis.
Massage workshop voor tweeDraag je lenzen? Dan kan het prettig zijn om deze uit te doen.

Data en tijden voor de massagecursus voor twee

Deze massagecursus kan in principe elke dag van de week en op alle tijden gegeven worden. Alle trainers hebben een praktijk voor massage en hebben uiteraard ook andere werkzaamheden en afspraken. Daarom worden de data en tijden in onderling overleg afgesproken. Hierbij geldt ook: hoe meer mogelijkheden jullie hebben in jullie agenda’s, hoe makkelijker de lessen ingepland kunnen worden. De lessen van deze cursus duren ongeveer drie uur: de ene keer is het wat langer en de andere keer weer wat korter, houd daarom ook rekening met speling.

De trainers en de les locaties

De OMB Academie werkt samen met meerdere trainers en op verschillende locaties. Ze hebben allemaal een professionele massage opleiding gedaan. De praktijklessen boek je direct bij de trainer van jouw keuze en hij/zij verzorgd ook het lesmateriaal voor jullie. De adviesprijs is 597 euro per tweetal inclusief al het lesmateriaal en een certificaat van deelname, maar iedere trainer bepaalt zelf de exacte prijs en lesvoorwaarden.

Jullie maken eerst minimaal de afspraak voor de eerste les (maar mag ook meteen voor alle lessen). Daarna stuurt de trainer de factuur voor de lessen en het online lesmateriaal. Dit gaat dus niet via ons, maar direct bij de trainer. Alle andere info ontvang je daarna ook van de trainer, zoals de link om jullie account aan te maken voor het online lesmateriaal.

Maak nu een afspraak bij de trainer van jullie keuze

Wanneer je hieronder op een trainer klikt, ga je naar de website van die trainer. Je kunt daar het beste een bericht sturen via de contactpagina waarin je aangeeft de volledige massagecursus voor twee personen wilt doen (en niet de workshop van één les).

Christel Leegstra Massagedocent
Christel Leegstra
Abrikozenstraat 178
2564 VX Den Haag
lekkerrelaxed.nl
Anneke Slijfer Massagedocent
Anneke Slijfer
Isabellaland 319
2591 SH Den Haag
annekeslijfer-massage.nl
Samir Rawas Sarayji Massagedocent
Samir Rawas Sarayji
van Schellingerhoutstraat 16
2481 XC Woubrugge
Vlakbij Leiden
chiworks.nl

Massagecursus voor twee

Massage workshop voor tweeEr is geen vereiste vooropleiding of kennis nodig.
Massage workshop voor tweeHet niveau van deze cursus voor 2 personen is MBO-niveau.
Massage workshop voor tweeHet aantal docent contacturen is tien á twaalf uur.
Massage workshop voor tweeDe adviesprijs is 597 euro, maar wordt bepaald door de trainer.
Massage workshop voor tweeInclusief online lesmateriaal.
Massage workshop voor tweeInclusief certificaat van deelname.
Massage workshop voor tweeHet is belangrijk dat je allebei in goede gezondheid bent.
Massage workshop voor tweeHeb je medische bijzonderheden? Overleg dan bij het maken van de afspraak.