Workshop voetmassage

In de workshop voetmassage:

 • Praktijklessen door een professionele trainer
 • Twintig verschillende massage technieken
 • Theorie over anatomie en contra-indicaties
 • Voetmassage geven en krijgen
 • Een account in de online leeromgeving
 • Uitgebreide handleiding en certificaat van deelname
 • Reflexologie theorie en technieken

  

Workshop VoetmassageIn de workshop voetmassage leer je twintig verschillende massagetechnieken, waarmee je een fijne en rustgevende massage van de voeten kan geven. Bij deze technieken zijn er een aantal uit de voetreflexmassage, waar je ook theorie over krijgt. Het is daarmee een kennismaking met voetreflex.

In deze workshop leer je voeten masseren waarbij de ontvanger in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Ideaal want op dezelfde manier kan je thuis op bed of op de bank een massage geven.

Met de geleerde technieken kun je een op zichzelf staande voetmassage geven én je kan ze integreren in een algemene ontspanningsmassage.

De technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kan zien hoe deze gedaan worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. We werken in een ontspannen tempo, zodat je de lesstof makkelijk tot je kan nemen.

Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.

Inge uit Nootdorp over de voetmassage:
De voet massage is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen. Als pedicure kan ik goed uit de voeten met de technieken die ik heb geleerd. Ik werk als ambulant pedicure dus ik moet zo wie zo even kijken wat handig is voor mij. Het was een leerzame en zeer ontspannende lesdag.

Gezonde voeten

Omdat de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kan helaas niet meedoen als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem, kalknagels of wratten hebt. Twijfel je? Bel dan voordat je je aanmeldt om te overleggen! Samen kunnen we dan overleggen of je mee kunt doen.

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de workshop: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 3,5 uur.

Leren masseren en corona, kan dat?
Lees hier over onze maatregelen.

Praktische info workshop voetmassage

 • Leslocatie: Wajid, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
 • Deze workshop wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.
 • Na je aanmelding kan je direct een account aanmaken in de online leeromgeving. Hierin vind je informatie over voetmassage en kun je de full color handleiding downloaden als pdf. Hierin staat elke techniek uitgelegd met kleurenfoto’s.
 • Prijs: 87 euro inclusief certificaat van deelname.
Vivianne uit Heemstede over de workshop voetmassage:
Een super leuke en leerzame les was het! Veel technieken, prettige sfeer en natuurlijk zelf ook een heerlijke voetmassage gekregen.

Aanmelden voor de workshop voetmassage

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat ook aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

Lida uit Schiedam over de voetmassage:
“Na een korte introductie van deelnemers en trainer volgde de inleiding over voet massage en reflexpunten. Ook het hygiënisch te werk gaan en eigen houding kwamen aan bod. Duidelijke uitleg hierover. Welke olie of crème kan je wel of niet gebruiken bij het geven van massage werd eveneens goed uitgelegd. Aandachtspunten m.b.t. de klant: houding, comfort, communicatie. Goed om aan te halen! Het geven en ontvangen van de massage werd goed begeleid door de trainer. Samen doen en met de theorie was het mogelijk om aan het eind van de dag naar huis te gaan met het gevoel dat je in staat bent aan de gang te gaan met de voet-massage! Al met al een prima en leerzame les!”