Cursus voetmassage

In de cursus voetmassage

 • Twintig afwisselende massage technieken, inclusief voetreflex
 • Een jaar lang toegang tot de online theorie
 • Full-color handleiding (pdf)
 • Praktijkles van een professionele docent of volledig online te volgen
 • Certificaat van deelname na de praktijkles
 • Optioneel: video’s van alle technieken
 • Vanaf 57 euro

  

Ondanks de huidige corona maatregelen gaan alle lessen door.
De lessen geven we volgens de richtlijnen van het RIVM, klik hier voor meer info.

Waarom voetmassage leren?

Je voeten dragen je de hele dag en krijgen daarmee best wat te verduren. Hoe fijn is het dan als ze een rustgevende en ontspannen massage krijgen? Met het masseren van de voeten beïnvloed je het volledige lichaam en geeft het een algehele ontspanning. Het neemt ook niet zoveel tijd in beslag, want je masseert alleen de onderbenen en de voeten. Daardoor is het een ideale manier om in een relatief korte tijd, iemand heel veel te geven.

Met de geleerde technieken kun je een op zichzelf staande voetmassage geven én je kan ze integreren in een algemene ontspanningsmassage.

Cursus Voetmassage

Inge uit Nootdorp over de voet massage cursus:
“De cursus is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen. Als pedicure kan ik goed uit de voeten met de technieken die ik heb geleerd. Ik werk als ambulant pedicure dus ik ga kijken wat handig is voor mij. Het was een leerzame en zeer ontspannende voetmassage cursus.”

In de cursus leer je voeten masseren waarbij de klant in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Ideaal want op dezelfde manier kan je thuis op bed of op de bank een voetmassage geven.

Doelgroep voetmassage

Omdat voetmassage vrij eenvoudig is te doen, kan het op verschillende locaties en aan uiteenlopende doelgroepen gegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Als extra service aan klanten van een pedicure
 • Voetmassage voor patiënten in een ziekenhuis of aan de familie van de patiënt
 • Tijdens een wandelvierdaagse aan de deelnemers
 • Als extra toevoeging van mogelijkheden in een bestaande massagepraktijk
 • Bij (sport)evenementen waarbij veel met de benen en voeten gedaan wordt
 • Tijdens beurzen, braderieën, evenementen enzovoort
 • Je doet aan tenen lezen en je wilt tenen masseren toevoegen
 • … en nog vele andere mogelijkheden om onderbenen en voeten te masseren

Een voetmassage is altijd fijn en geeft een heerlijk moment van ontspanning!

Je kan de cursus voeten masseren op drie manieren doen:

 1. De online cursus voetmassage: theorie en de instructievideo’s volledig online.
 2. Eerst online de theorie over voetmassage leren en daarna de praktijkles met alle technieken voetmassage.
 3. De theorie eerst online doornemen, dan de praktijkles voeten massage en vervolgens oefenen met behulp van instructievideo’s.

Aan jou de keuze welke optie het beste bij jou past. Uiteraard haal je het meeste uit de derde optie, maar met de andere twee opties kom je er natuurlijk ook. De praktijkles heeft als voordeel dat je feedback kan krijgen van de docent op je technieken, terwijl je ze oefent.

De video’s die zijn inbegrepen bij de eerste en derde optie, zijn erg handig bij het oefenen. Een voorbeeld van een techniek voetmassage:

Je ziet uitstekend hoe de techniek gaat en je hoort daarbij instructies. Je kan de video’s  afspelen op je pc, tablet, telefoon of laptop, terwijl je het zelf oefent op je partner, een vriend, vriendin, collega of iemand anders.

Lida uit Schiedam over de voetmassage cursus:
“Na een korte introductie van deelnemers en trainer volgde de inleiding over voet massage en voetreflex. Aan bod kwam: hygiënisch te werk gaan, je houding, welke olie of crème kan je gebruiken en aandachtspunten m.b.t. de klant: houding, comfort, communicatie. Het geven en ontvangen van de massage werd goed begeleid. Samen doen en met de theorie was het mogelijk om na afloop het gevoel te hebben, dat je in staat bent voet-massage te geven! Al met al een prima en leerzame cursus!”

De theorie over voetmassage

Nadat je besteld hebt, krijg je direct toegang tot de online lessen op leren-masseren.nl met alle theorie. Dit is geen droge lesstof waarop je uren moet studeren, maar het wordt overzichtelijk, beknopt en per onderdeel behandeld. Het doornemen vraagt circa een uurtje de tijd. Je hebt een jaar lang toegang tot deze online  lessen, dus ook alle tijd om de dit tot je te nemen. Ook kan je het dan op een later moment nog eens nakijken.

De full-color handleiding en de praktische overzichten van de technieken kun je meteen bekijken en downloaden. In de handleiding wordt elke techniek beschreven met daarbij ter verduidelijking kleurenfoto’s.

Praktijk les voetmassage

Wanneer je ervoor gekozen hebt om ook aan de praktijkles mee te doen, dan heb je alle theorie al tot je genomen. Daardoor kunnen we deze les vrijwel meteen starten met de technieken. Dat is immers ook waar het om gaat.

Elke techniek wordt eerst voorgedaan bij een assistente, waardoor jij goed kunt zien hoe deze uitgevoerd moet worden. De docent geeft daarbij ook een uitleg. Hierna gaan de cursisten in tweetallen op elkaar oefenen. Hierbij krijg je opnieuw instructies van de docent. Je geeft zodoende niet alleen een massage, je kunt de voetmassage ook zelf ervaren.

Gezonde voeten

Een van de eerste theorielessen gaat over contra-indicaties (dit zijn redenen om niet te kunnen masseren). Deze zijn ook van toepassing voor de praktijkles. Omdat daarbij de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden, is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kunt helaas niet meedoen aan de praktijkles als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem, kalknagels of wratten hebt. Twijfel je ergens over? Bel dan voordat je je aanmeldt om te overleggen. Samen kunnen we dan bekijken of je mee kunt doen.

Instructievideo’s van de voetmassage

Als je deze cursus voetmassage volledig online volgt (zonder de praktijkles) dan is het natuurlijk inclusief de video’s. Nadat je de theorie hebt doorgenomen, kun je meteen de technieken gaan oefenen op iemand uit je omgeving. Wanneer je vragen hebt, dan kun je die onder elke les stellen. Ga je ook meedoen aan de praktijkles, dan zijn de instructievideo’s een ideaal hulpmiddel om mee te oefenen na afronding van de lesdag.

Praktische informatie cursus voetmassage

 • Vereiste vooropleiding: geen. Ervaring met massage is handig, maar niet verplicht.
 • Aantal docentcontacturen van de praktijkles: circa 3,5 uur.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • De praktijkles is altijd op een dag in het weekend.
 • Lestijden: van 9.30 tot 13.00 uur.
 • Leslocatie Wajid, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
 • Na afronding van de praktijkles, krijg je een certificaat van deelname.

Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Tijdens de praktijkles werken alle cursisten in tweetallen. Kom je samen, dan mag je met elkaar masseren. Bij een oneven aantal doet een assistent mee. Deze cursus voeten massage is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.

Vivianne uit Heemstede over de cursus voetmassage:
Een super leuke en leerzame les was het! Veel technieken, prettige sfeer en natuurlijk zelf ook een heerlijke voetmassage gekregen.

Aanmelden voor de cursus voetmassage Den Haag

Voordelig en volledig online voetmassage leren?
Kies voor optie 1 en je kunt binnen vijf minuten beginnen.

Doe je ook mee aan de praktijkles?
Klik dan onder optie 2 of 3 op de datum waarop je mee wilt doen. Na afronding van je inschrijving, krijg je direct toegang tot de online theorie over voeten massage.

 

Optie 1Optie 2Optie 3
Theorie online
Video’s van de technieken
Vragen online stellen
Theorie online
Praktijk lesdag
Feedback op je technieken
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Theorie online
Praktijk lesdag
Feedback op je technieken
Vragen live beantwoord
Certificaat van deelname
Video’s van de technieken
57 euro87 euro117 euro
Bestellenzondag 30 januarizondag 30 januari
zondag 20 maartzondag 20 maart

De online cursus voetmassage staat op www.leren-masseren.nl.