Cursus voetmassage

In de cursus voetmassage krijg je:

Dertig verschillende massage technieken
Theorie over anatomie en contra-indicaties
Voetmassage geven en krijgen
Een uitgebreide handleiding
Reflexologie theorie en technieken
Certificaat van deelname
Les over werkhouding en hygiëne

Dit alles voor 147 euro

  

Cursus VoetmassageTijdens de cursus voetmassage leer je dertig verschillende massagetechnieken, waarmee je een fijne en rustgevende massage van de voeten kan geven. Bij deze technieken zijn er een aantal uit de voetreflexmassage, waar je ook theorie over krijgt. Het is daarmee een kennismaking met voetreflex.

De cursus voetmassage bestaat uit twee gedeeltes, waarbij tijdens het eerste gedeelte de ontvanger in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Op deze manier kun je met deze technieken een op zichzelf staande voetmassage geven.

Bij het tweede deel van de cursus leer je technieken waarbij de ontvanger in buikligging op de massagetafel ligt en de masseur bij de tafel staat. Deze technieken kun je integreren in een algemene ontspanningsmassage.

De technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kan zien hoe deze gedaan worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. De technieken worden over twee oefenrondes verdeeld, zodat je de lesstof makkelijk tot je kan nemen.

Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.

Inge uit Nootdorp over de cursus voetmassage:
De cursus voet massage is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen. Als pedicure kan ik ook uit de voeten met de technieken die ik in buikligging heb geleerd, ik ga gewoon proberen hoe ik enkele hiervan in rugligging kan toepassen. Ik werk als ambulant pedicure dus ik moet zo wie zo even kijken wat handig is voor mij. Het was een leerzame en zeer ontspannende cursus dag.

Gezonde voeten

Omdat de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kan helaas niet meedoen als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem, kalknagels of wratten hebt. Twijfel je? Bel dan voordat je je aanmeldt om te overleggen! Samen kunnen we dan overleggen of je mee kunt doen.

  • Vereiste vooropleiding: geen.
  • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
  • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Wist je dat je ook een workshop voetmassage voor twee kan doen? In een les van drie uur leer je samen met je partner of een vriend(in) de voetmassage.

Locaties cursus voetmassage

Plaats
Massagecursus
Naam
Cursus centrum
Adres
Cursus centrum
Lestijden
Den HaagWajidPrins Hendrikplein 110.30 tot 16.30 uur
HeinkenszandZwake 710.00 tot 16.00 uur

Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.

Vivianne uit Heemstede over de cursus voetmassage:
Een super leuke en leerzame dag was het! Veel technieken, prettige sfeer en natuurlijk zelf ook een heerlijke voetmassage gekregen.

Aanmelden voor de cursus voetmassage

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

We zijn onze volledige cursusplanning opnieuw aan het maken. Zodra dit gereed is, worden de nieuwe lesdatums op de website geplaatst.

2 reacties op “Cursus voetmassage

  1. Ik heb de basiscursus Massage van Kim Oosterveen in Middelburg gevolgd, hier heel veel geleerd, de sfeer was heel prettig en ontspannen en het oefenen op elkaar was heerlijk. Echt een aanrader.

  2. Mijn reactie gaat over de ” VOET” massage, die ik één dag heb gevolgd in Heinkenszand en werd gegeven door Kim.
    Na een korte introductie van deelnemers en trainer volgde de inleiding over voet massage en reflexpunten. Ook het hygienisch te werk gaan en eigen houding kwamen aan bod. Duidelijke uitleg hierover . Welk materiaal(olie/creme) kan je wel of niet gebruiken bij het geven van massage werd eveneens goed uitgelegd. Aandachtspunten m.b.t. klant ; houding,comfort,communicatie. Goed om aan te halen !! Het geven en ontvangen van de massage werd goed begeleid door Kim.
    Samen doen en met de theorie was het mogelijk om aan het eind van de dag naar huis te gaan met het gevoel dat je in staat bent aan de gang te gaan met de voet-massage ! en het ontvangen certificaat droeg daar ook aan bij . Al met al een prima en leerzame dag !!

Reacties zijn gesloten.