Cursus voetmassage

Voet massage cursus

In de cursus voetmassage krijg je het volgende:
– Twintig afwisselende massage technieken, inclusief voetreflex
– 365 dagen lang toegang tot het online les materiaal
– Les aan tweetallen, dus veel persoonlijke aandacht
– Instructie video’s van alle technieken voeten massage
– De praktijkles boek je direct bij de trainer
– Een certificaat van deelname na de praktijkles
– Vanaf 47 euro

Waarom voetmassage leren?

Je voeten dragen je de hele dag en krijgen daarmee best wat te verduren. Hoe fijn is het dan als ze een rustgevende en ontspannen massage krijgen? Met het masseren van de voeten beïnvloed je het volledige lichaam en geeft het een algehele ontspanning. Het neemt ook niet zoveel tijd in beslag, want je masseert alleen de onderbenen en de voeten. Daardoor is het een ideale manier om in een relatief korte tijd, iemand heel veel te geven.

Met de geleerde technieken in deze massage cursus kun je een op zichzelf staande voetmassage geven én je kan ze integreren in een algemene ontspanningsmassage.

Cursus Voetmassage - Voeten massage

Petra BohnckePetra Bohncke over de voet massage cursus:
“Vond het mooi om de verschillen te leren tussen reflextherapie en een gewone massage. Erg fijn om voetmassage te leren en ook te kunnen combineren.  Het is ook heerlijk wat het met je doet. Ik ben thuis meteen gaan oefenen bij mijn man.”

In de cursus leer je voeten masseren waarbij de klant in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Ideaal want op dezelfde manier kan je thuis op bed, in een luie stoel of op de bank een voetmassage geven.

Doelgroep voetmassage

Omdat voetmassage vrij eenvoudig is te doen, kan het op verschillende locaties en aan uiteenlopende doelgroepen gegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Als extra service aan klanten van een pedicure.
 • Voetmassage voor patiënten in een ziekenhuis of aan de familie van de patiënt.
 • Tijdens een wandelvierdaagse aan de deelnemers.
 • Als extra toevoeging van mogelijkheden in een bestaande massagepraktijk.
 • Bij (sport)evenementen waarbij veel met de benen en voeten gedaan wordt.
 • Tijdens beurzen, braderieën, evenementen enzovoort.
 • Je doet aan tenen lezen en je wilt tenen masseren toevoegen.
 • … en nog vele andere mogelijkheden om onderbenen en voeten te masseren.

Een voetmassage is altijd fijn en geeft een heerlijk moment van ontspanning!

Opbouw van de cursus voeten masseren:

Je start met de aanschaf van het online lesmateriaal voor 47 euro. Dit bestaat uit theorie en de instructievideo’s van alle technieken. Hiermee kan je al aan de slag gaan met het leren van de voetmassage. Met al het online les materiaal heb je in principe voldoende om de voetmassage volledig te leren.

Voeten massageNadat je het lesmateriaal hebt aangeschaft, kan je voor 75 euro per persoon een praktijkles boeken bij een van onze trainers in Den Haag of  Zeelend (Heinkenszand). Deze les is dus optioneel, maar heeft als voordeel dat je feedback krijgt van de trainer op je technieken, terwijl je ze oefent. Ook ontvang je na afloop van de praktijkles een certificaat van deelname.

De theorie over voetmassage

Nadat je besteld hebt, krijg je direct toegang tot de online lessen op leren-masseren.nl. Die theorie is geen droge lesstof waarop je uren moet studeren, maar het wordt overzichtelijk, beknopt en per onderdeel behandeld. Het doornemen vraagt circa een uurtje de tijd. Je hebt een jaar lang toegang tot deze online informatie, dus alle tijd om dit tot je te nemen. Ook kan je het dan op een later moment nog eens nakijken.

De full-color handleiding en de praktische overzichten van de technieken kun je meteen bekijken en downloaden. In de handleiding wordt elke techniek beschreven met daarbij kleurenfoto’s ter verduidelijking.

Instructievideo’s van de voetmassage

Het tweede gedeelte van de online leeromgeving zijn de video’s. Nadat je de theorie hebt doorgenomen, kun je daarmee meteen de technieken gaan oefenen op iemand uit je omgeving. Ga je ook de praktijkles doen, dan zijn de instructievideo’s een ideaal hulpmiddel om mee te oefenen na afronding van de lesdag.

Een voorbeeld van een techniek voetmassage uit het online lesmateriaal:

Je ziet uitstekend hoe de techniek gaat en je hoort daarbij instructies. Je kan de video’s  afspelen op je pc, tablet, telefoon of laptop, terwijl je het zelf oefent op je partner, een vriend, vriendin, collega of iemand anders.

Lida uit Schiedam over de voetmassage cursus:
“Na een korte introductie van deelnemers en trainer volgde de inleiding over voet massage en voetreflex. Aan bod kwam: hygiënisch te werk gaan, je houding, welke olie of crème kan je gebruiken en aandachtspunten m.b.t. de klant: houding, comfort, communicatie. Het geven en ontvangen van de massage werd goed begeleid. Samen doen en met de theorie was het mogelijk om na afloop het gevoel te hebben, dat je in staat bent voet-massage te geven! Al met al een prima en leerzame cursus!”

Praktijk cursus voetmassage

Wanneer je ervoor kiest om ook de praktijkles te doen, dan heb je daarvoor alle theorie al tot je genomen. Daardoor kunnen we deze les vrijwel meteen starten met de technieken. Dat is immers ook waar het om gaat.

We geven de praktijkles altijd aan tweetallen, in de massagepraktijk van de trainer. Hiermee is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. De technieken worden door de trainer eerst voorgedaan op de ene voet van een deelnemer met uitleg erbij. Daarna oefen je als cursist op de andere voet. Uiteraard onder begeleiding van de trainer. Je geeft zodoende niet alleen een massage, je kunt de voetmassage ook zelf ervaren. Uiteraard wisselen jullie hierna van rol.
Kan je zelf niet iemand anders vinden om de praktijk les mee te doen? Dan zetten we je op een lijst, zodat we jou kunnen koppelen met iemand anders die de les ook wilt volgen. De praktijkles kost 75 euro per persoon.

Gezonde voeten

Een van de eerste theorielessen gaat over contra-indicaties (dit zijn redenen om niet te kunnen masseren). Deze zijn ook van toepassing voor de praktijkles. Omdat daarbij de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden, is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kunt helaas niet meedoen aan de praktijkles als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem, kalknagels of wratten hebt. Twijfel je ergens over? Bel dan voordat je je aanmeldt om te overleggen. Samen kunnen we dan bekijken of je mee kunt doen.
Realiseer je ook dat wanneer je zwanger bent, je voeten niet gemasseerd mogen worden.

Praktische informatie cursus voetmassage

 • Vereiste vooropleiding: geen. Ervaring met massage is handig, maar niet verplicht.
 • Aantal docentcontacturen van de praktijkles: maximaal 3 uur.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Het volledige lesmateriaal (online) voor 47 euro.
 • Praktijk les (optioneel) voor 75 euro per persoon.
 • De datum en tijd van de praktijkles worden in overleg met de trainer afgesproken.
 • Leslocatie Den Haag: Isabellaland 319 in Den Haag. Gratis parkeren en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Leslocatie Heinkenszand: Zwake 7, gratis parkeren voor de deur.
  Op de begane grond, tussen het woonhuis en de bloemisterij in.
 • Alleen na afronding van de praktijkles krijg je een certificaat van deelname. Doe je uitsluitend de online cursus, dan zit er geen certificaat bij.
 • Deze cursus voeten massage is in het Nederlands en je kan alleen meedoen als je dit goed spreekt en verstaat.
VivianneVivianne uit Heemstede over de voet massage cursus:
Een super leuke en leerzame les was het!
Veel technieken, prettige sfeer en natuurlijk zelf ook een heerlijke voetmassage gekregen.

Klik hier om de online cursus voetmassage aan te schaffen.

Bestel eerst het online lesmateriaal, voordat je de praktijkles gaat aanvragen!

Na afronding van je bestelling, krijg je een e-mail om je account aan te maken op www.leren-masseren.nl. Wil je meteen een afspraak maken met één van onze trainers voor de praktijk lesdag, vul dan onderstaand formulier in. Zij neemt dan z.s.m. contact met je op.


Aanvraag praktijk les voetmassage

  In welke stad wil je de praktijkles volgen?

  Weet je al iemand om de les samen mee te volgen?

  Wanneer ben je telefonisch het beste bereikbaar?

  (Bijvoorbeeld: overdag / 's avonds / rond een bepaalde tijd):

  Je voor- en achternaam:

  Heb je (medische) bijzonderheden die voor de trainer belangrijk zijn om te weten?

  We vragen er nu al om, zodat we indien nodig hierover kunnen overleggen als we bellen.

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanvraag goed verzonden is. Eén van onze trainers neemt z.s.m. contact met je op om een datum en tijd af te spreken.

  Nico van DoorenNico uit Sittard over deze massage cursus:
  “Het is een goede en fijne cursus. Ik ga wat ik geleerd heb meteen toepassen in de praktijk, ook in combinatie met andere toepassingen bijv. hotstone.”
  Inge uit Nootdorp over de voet massage cursus:
  “De cursus is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen. Als pedicure kan ik goed uit de voeten met de technieken die ik heb geleerd. Ik werk als ambulant pedicure dus ik ga kijken wat handig is voor mij. Het was een leerzame en zeer ontspannende voetmassage cursus.”