Cursus voetmassage

Cursus VoetmassageDe cursus voetmassage wordt gegeven aan een groep van maximaal twaalf deelnemers en duurt ongeveer zes uur. De lessen kunnen gevolgd worden op één dag in het weekend of op twee avonden van drie uur op een doordeweekse avond.

Tijdens deze cursus leer je ongeveer dertig verschillende massagetechnieken, waarmee je een fijne en rustgevende massage van de voeten kan geven. Bij deze technieken zijn er een aantal uit de voetreflexmassage, waar je ook wat theorie over krijgt. Het is daarmee dus ook een kennismaking met voetreflex.

De cursus bestaat uit twee gedeeltes, waarbij tijdens het eerste gedeelte de ontvanger in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Op deze manier kun je met deze technieken een op zichzelf staande voetmassage geven.

Bij het tweede deel van de cursus leer je technieken waarbij de ontvanger in buikligging op de massagetafel ligt en de masseur bij de tafel staat. Deze technieken kun je integreren in een algemene ontspanningsmassage.
Naast het leren van technieken, krijg je informatie over contra-indicaties, hygiëne, de anatomie van de voet en de werkhouding van de masseur.

De technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kan zien hoe deze gedaan worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. De technieken worden over twee oefenrondes verdeeld, zodat je de lesstof makkelijk in je op kan nemen.

Omdat de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kan helaas niet meedoen als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem hebt. Laat dit eerst goed en volledig behandelen.

De prijs van de cursus voetmassage is 97 euro per persoon, inclusief een uitgebreide handleiding van alle technieken, een certificaat en een flesje massageolie.

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Praktisch:

 • De lestijden van een weekendcursus zijn van 10.30 tot 16.30 uur en wordt op één dag gegeven. De avondcursus is van 19.30 tot 22.30 uur en bestaat uit twee avonden. De deur is altijd een half uur voor aanvang open.
 • De prijs van deze cursus is 97 euro, inclusief handleiding en certificaat.
 • Deze cursus geven we bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. De cursusruimte bevindt zich op de derde verdieping en er is geen lift aanwezig. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Wat neem je mee? Drie handdoeken (geen strandlakens) en een eenpersoons hoeslaken voor om de massagetafel. Sokken zijn belangrijk i.v.m. het voorkomen van uitglijden. Draag makkelijk zittende kleding. Laat sieraden thuis en zorg voor schone handen met korte nagels. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als jouw cursus overdag is, neem dan ook een lunch mee.
 • Je kan je individueel (dus in je eentje) of samen met iemand anders aanmelden voor de cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.

Datums en tijden van de volgende Cursus Voetmassage:

 • 26-08-2017 Zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur. Vol.
 • 29-11-2017 Avondcursus met de tweede les op 13-12. Nog 5 plaatsen vrij.
 • 03-02-2018 Zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur. Nog 11 plaatsen vrij.

Om je aan te melden voor de cursus voetmassage vul je onderstaand formulier in en druk je op aanmelden.

Vul de startdatum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj)

Mw.Dhr.

Voornaam

Tussenvoegsel

Achternaam

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum (dd-mm-jjjj)

Telefoonnr.

E-mailadres

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten?

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.

Ja, ik ontvang ook graag informatie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de rode knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de gegevens staan over de betaling. Let op: je aanmelding kan pas verwerkt worden als je betaling door ons ontvangen is.

Een gedachte over “Cursus voetmassage

 1. De cursus voet massage is me goed bevallen, ik heb een hoop geleerd en ga dit zeker in de praktijk brengen.
  Als pedicure kan ik ook uit de voeten met de technieken die ik in buikligging heb geleerd, ik ga gewoon proberen hoe ik enkele hiervan in rugligging kan toepassen.
  Ik werk als ambulant pedicure dus ik moet zo wie zo even kijken wat handig is voor mij.
  Het was een leerzame en zeer ontspannende cursus dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *