Zoek de tien verschillen

Van deelnemers van de Massagecursus voor beginners krijgen we regelmatig de enthousiaste vraag: “Welke massagecursus kan ik hierna gaan doen?” Het antwoord is dan steeds: “een van de vervolgcursussen”, want er zijn er namelijk twee.
Er wordt dan vaak gedacht dat je eerst Vervolgcursus 1 moet doen en dat je daarna pas Vervolgcursus 2 kan doen, maar is dat wel zo?
De vervolgcursussen massage: zoek de tien verschillen.

Zoek de tien verschillen. Vervolgcursus 1 of 2

Het korte antwoord is simpel: het maakt niet uit in welke volgorde je beide vervolg cursussen doet. Het enige wat van belang is, is dat je de technieken uit de basiscursus goed in de vingers hebt. Je weet hoe je een massage opbouwt in druk en welke volgorde je aan kan houden. Je hebt al geoefend met de basistechnieken en hebt dus al een aantal mensen gemasseerd.

Wat zijn dan de verschillen tussen beide massage vervolg cursussen?

Laten we eerst de overeenkomsten benoemen. In beide cursussen bouw je voort op de basiscursus. Je leert nieuwe massagetechnieken, zodat je meer kan variëren als je aan het masseren bent. Dit is zowel voor de klant als voor de masseur zoveel leuker!

Ook krijg je, doordat je meer technieken kent, meer mogelijkheden om te kiezen welke technieken je toepast. Je hoeft niet meer je rijtje af te gaan van grote strijking, cirkels, hand over hand, duim over duim enzovoort. De ene keer kies je het ene en de andere keer iets anders.

Dat maakt je massages afwisselender en verrassender. Nog een overeenkomst is dat je in beide vervolgcursussen meer dan vijftig nieuwe massage-technieken leert. Dat is dus een verdubbeling in vergelijking met de basiscursus. “Zoek de tien verschillen” klopt dus helemaal niet, het zijn er minstens vijftig 😉

Vervolgcursus 1

In Vervolgcursus 1, ook wel de Massage cursus voor Gevorderden, leer je nieuwe technieken op de hele achterkant van het lijf. Dus op de rug, de schouders, de achterkant van de benen en de onderkant van de voeten.

Masseren met je elleboogDeze onderdelen van het lichaam worden ook het meest gevraagd om te masseren: met stip op nummer één staan toch wel de schouders. Wie heeft daar nou geen spierspanning zitten?
Meer aandacht voor de rug is ook een veel gehoorde wens. Er is hier natuurlijk veel meer mogelijk  dan de vier technieken uit de basiscursus.
Wist je dat je bijvoorbeeld ook met je onderarmen en met je elleboog kan werken?

Massage van de benen is een vraag die je nogal eens hoort van mensen die bij het sporten veel hun benen gebruiken. Hoe fijn is het als je daar meer tijd en aandacht aan kan besteden? Ook voor andere mensen is een uitgebreide beenmassage heerlijk.

Vervolgcursus 2

In deze cursus, die we ook wel “Massagecursus met stevige technieken” noemen, besteden we aandacht aan de bovenkant van het lichaam en dan zowel de voor- als de achterkant. De benen en de voeten komen dus niet aan bod in vervolgcursus 2.

Massage vervolgcursus 2Een veel gehoorde wens van basis-cursisten is: “Kan ik de armen ook masseren als de klant op zijn buik ligt? Het is zo’n onderbreking als ik de hele achterkant doe en vervolgens alleen voor de armen moet omdraaien”.
In deze vervolgcursus leer je hoe je dat aanpakt.
Omdat je in deze cursus ook technieken leert waarbij je met je knokkels werkt, heb je een goed alternatief als jij je duimen minder wilt belasten.

Daarnaast leer je hoe je uitgebreider de borstkas, buik en de nek kan masseren. Voor veel masseurs is de nek een gebied wat lastig lijkt. Meer mogelijkheden en vooral ook meer bezig zijn met de nek, helpt je hierin. Tot slot besteden we meer aandacht aan het masseren van het hoofd en het gezicht.

Welke massage vervolg cursus kies jij?

Het kan zijn dat je zelf een voorkeur hebt, op basis van de onderdelen die in elke vervolgcursus aan bod komen. Jouw keuze kan natuurlijk ook voortkomen uit de verzoeken van de mensen die jij masseert. Heb je geen voorkeur en wil je sowieso alle technieken leren? Kies dan de cursus die we het eerst aanbieden en die in jouw agenda past. Denk er nog wel aan dat het belangrijk is, dat je vertrouwd bent met hetgeen je geleerd hebt in de basiscursus.

Lesdatums massage vervolg cursussen

Beide cursussen geven we als avond- en als weekendcursus. Omdat alleen basiscursisten kunnen meedoen aan deze cursussen, geven we beide cursussen zo’n vier keer per jaar.

Heb je nog vragen over de vervolgcursussen? Je kan deze hieronder als reactie neerzetten.

Ook op onze Facebook pagina kun je zien wanneer we welke cursus als eerste geven.

O ja, voordat je uren gaat turen met “Zoek de tien verschillen” in de afbeeldingen bovenaan dit artikel: het enige verschil is het cijfer 1 of 2.

Dit artikel van 24 januari 2020 is geüpdate op 14 februari 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *