Zoek de tien verschillen

Zoek de tien verschillen. Vervolgcursus 1 of 2
Van deelnemers van de Massagecursus voor beginners krijgen we regelmatig de vraag: “Welke cursus kan ik hierna doen?” Elke keer is het antwoord dan: “de vervolgcursus.” Nu zijn er twee vervolgcursussen en er wordt vaak gedacht dat je eerst 1 doet en daarna 2. Maar is dat wel zo? De vervolgcursussen: zoek de tien verschillen.

Het antwoord is simpel: het maakt niet uit in welke volgorde je de vervolgcursussen doet. Het enige wat van belang is, is dat je de basistechnieken goed in de vingers hebt. Je weet hoe je een massage opbouwt in druk en welke volgorde je aan kan houden. Je hebt al veel geoefend met de technieken uit de basiscursus en hebt dus al veel mensen gemasseerd.

Wat zijn dan de verschillen tussen beide cursussen?

Laten we eerst even de overeenkomsten benoemen. In beide cursussen bouw je voort op de basiscursus. Je leert nieuwe technieken, zodat je meer kan variëren als je aan het masseren bent. Dit is zowel voor de klant als voor de masseur leuker! Ook krijg je, doordat je meer technieken kent, meer mogelijkheden om te kiezen welke technieken je toepast. Je hoeft niet meer je rijtje af te gaan van grote strijking, cirkels zijkant, hand over hand, duim over duim enzovoort. De ene keer kies je het ene en de andere keer iets anders. Dat maakt je massages afwisselender en verrassender. Nog een overeenkomst is dat je in beide vervolgcursussen meer dan vijftig technieken leert. Dat is dus een verdubbeling in vergelijking met de basiscursus. Zoek de tien verschillen klopt dus helemaal niet, het zijn er minstens vijftig.

Vervolgcursus 1

In Vervolgcursus 1 leer je deze op de hele achterkant van het lijf. Dus nieuwe technieken op de rug, de schouders, de achterkant van de benen en de onderkant van de voeten. Deze delen van het lichaam worden ook het meest gevraagd: met stip op nummer één staan toch wel de schouders. Wie heeft daar nou niet (soms) wat spanningen zitten? Meer aandacht voor de rug is ook een veel gehoorde wens. Je kan natuurlijk veel meer doen dan de vier technieken uit de basiscursus. Wist je dat je bijvoorbeeld ook je onderarmen en je ellebogen kan inzetten? Massage van de benen is een verzoek die je nogal eens hoort van mensen die bij het sporten veel hun benen gebruiken. Hoe fijn is het als je daar ook meer tijd en aandacht aan kan besteden?

Vervolgcursus 2

Deze cursus besteed aandacht aan de bovenkant van het lichaam en dan zowel de voor- als de achterkant. Benen en voeten komen dus niet aan bod in vervolgcursus 2. Je gaat in deze cursus meer klachtgericht masseren. Een veel gehoorde wens van basiscursisten is: kan ik de armen en handen ook masseren als de klant op zijn buik blijft liggen? Het is zo’n onderbreking als ik de hele achterkant doe en vervolgens alleen voor de armen moet omdraaien. In deze cursus leer je onder andere hoe je dat doet. Omdat je in deze cursus ook technieken leert waarbij je met je knokkels werkt, heb je een goed alternatief als jij je duimen minder wilt belasten. Daarnaast leer je hoe je uitgebreider de borstkas, buik en de nek kan masseren. Voor veel masseurs is de nek een gebied wat lastiger lijkt. Meer mogelijkheden en vooral ook meer bezig zijn met de nek, helpt je hierin. Tot slot besteden we meer aandacht aan het masseren van het hoofd en het gezicht.

Welke cursus kies jij?

Het kan goed zijn dat je zelf een voorkeur hebt op basis van de onderdelen die in de vervolgcursussen aan bod komen. Jouw keuze kan natuurlijk ook voortkomen uit de wensen die de mensen die jij masseert aangeven. Heb je geen voorkeur en wil je toch al alles leren? Kies dan de cursus die we het eerst aanbieden en die in jouw agenda past. Denk er nog wel om, dat het belangrijk is dat je al vertrouwd bent met hetgeen je geleerd hebt in de basiscursus.

Lesdatums

Beide cursussen geven we als avond- en als weekendcursus. Omdat alleen basiscursisten kunnen meedoen aan deze cursussen, geven we beide zo’n vier keer per jaar.

Ook op onze Facebook pagina kun je zien wanneer we welke cursus als eerste geven.

NB: het enige verschil in de afbeeldingen bovenaan deze pagina is het cijfer (1 of 2).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *