Argan olie

Argan olie

Argan olie, ook wel Argania Spinosa Kernel Oil genoemd, is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de Argania spinosa boom, die groeit in Marokko. De olie wordt al eeuwenlang gebruikt door de lokale bevolking voor allerlei doeleinden, van het koken van voedsel tot het behandelen van huid- en haarproblemen en massage. In de afgelopen jaren is de populariteit van Arganolie echter ook buiten Marokko steeds verder toegenomen, mede dankzij de talrijke voordelen die het heeft.

Argan olie: de Argania spinosa boom

Een van de belangrijkste voordelen van Argan olie is dat het rijk is aan antioxidanten, waaronder vitamine E. Dit maakt het een uitstekende behandeling voor de huid, aangezien antioxidanten helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en het verouderingsproces vertragen. Arganolie is daarom bijzonder geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid, aangezien het de huid hydrateert en verzacht. Deze olie kan ook worden gebruikt als een bodyolie, om de huid van het hele lichaam te verzachten en te hydrateren.

Argan olieDaarnaast is Argan olie ook zeer effectief in het verminderen van littekens en striae, aangezien het de elasticiteit van de huid verbetert en de regeneratie van huidcellen bevordert. Het kan ook helpen om huidproblemen zoals eczeem en psoriasis te verminderen, aangezien het een ontstekingsremmende werking heeft.

Argan olie voor massage

Argan olie voor massageArgan olie is ook een hele fijne olie om mee te masseren. Nu is deze olie best prijzig, maar je kan er voor kiezen om een mix te maken met bijvoorbeeld amandelolie. Denk hierbij wel aan mensen die allergisch kunnen zijn voor amandelolie! Mijn ervaring met Arganolie is dat het aanvoelt als vloeibaar zijde, zo zacht als het is. De olie is net als andere oliën goed te verwarmen en goed uit te schenken in je handen. Het is echt de lekkerste en fijnste olie om mee te masseren, zowel voor de masseur als de klant.

Waar moet je op letten als je Argan olie koopt?

  1. Zorg ervoor dat de olie 100% puur is. Sommige producten bevatten Argan olie als een onderdeel van een mengsel van oliën en zijn dan niet puur.
  2. Let er ook op dat het zonder toegevoegde chemicaliën of parabenen is. Het kan de positieve eigenschappen van de olie tegenwerken.
  3. Kijk naar de herkomst van de olie. Argan olie wordt voornamelijk geproduceerd in Marokko, dus als het uit een ander land komt, is er een kans dat het niet echt is.
  4. Controleer of het product gecertificeerd is door een organisatie zoals Ecocert. Dit geeft aan dat het product aan hoge standaarden voldoet.
  5. Zoek naar producten die koudgeperst zijn. Dit betekent dat de olie op een manier is verkregen die de kwaliteit ervan behoudt.
  6. Olie in een glazen fles heeft de voorkeur boven eentje in een plastic fles, omdat het dan langer houdbaar is.
  7. Wanneer je meerdere flessen tegelijk besteld, ben je goedkoper uit. In ongeopende flessen blijft de olie lang houdbaar.

Waar kopen wij de Argan olie?

Tot een tijdje geleden kochten wij de deze olie bij dezelfde groothandel als de andere massage oliën, maar we waren toch niet helemaal tevreden. Tegenwoordig kopen we de olie naar volle tevredenheid bij De Arganwinkel. Via de advertentie onderaan deze pagina kan je naar hun website gaan.

Vragen over massage (olie)?

Heb jij al ervaring met Argan olie en zo ja, wat vond jij ervan? Laat het ons weten in een bericht hieronder. Daar kan je ook andere vragen stellen over massage of aanverwante onderwerpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *