Wat kan wel?

Wat kan wel? Deze vraag stel ik mezelf dagelijks, nu er in de huidige omstandigheden door corona vooral veel niet kan. De massagecursussen zijn allemaal uitgesteld en de massagepraktijk is dicht. Hoe lang dit gaat duren weet niemand, maar ik ben niet iemand die stil gaat zitten afwachten. Samen met het team hebben we gekeken naar wat wél kan. Er is ongetwijfeld meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Stel jij jezelf deze vraag ook:  “Wat kan nu wel?”

Online lessen

Mensen die in hetzelfde huis wonen kunnen elkaar gewoon masseren. Zeker nu contact ineens beladen is, wordt de behoefte naar fysiek contact alleen maar groter.
We hadden al de “Online massage cursus voor beginners”, die inhoudelijk gelijk is aan de uitgebreide massagecursus voor beginners. Daarnaast was de training “Start je eigen praktijk” net online gezet. Naast deze twee hebben we nu ook “Massage voor het hele gezin”. Met deze mogelijkheden om online massage te leren, hopen we deels in deze behoefte van écht contact te kunnen voorzien.

Wat heb jij nu nodig?

Als je globaal weet wat ons aanbod is, dan kan je misschien iets bedenken wat wij nu naast bovenstaande ook online zouden kunnen aanbieden. De OMB is meer dan alleen maar leren masseren. Zo zijn Bewustwording en Ontspanning ook belangrijke onderdelen.

Wat kan welWil je ons laten weten waar jij echt mee geholpen zou zijn als wij dat ontwikkelen? Denk bijvoorbeeld aan een cursus die we voorheen alleen als praktijkles gaven. Of wil je juist manieren leren om meer te ontspannen? Heb je misschien meer behoefte aan motivatie, focus of een positieve mindset? Of zou jij nu juist klachtgericht willen masseren of willen weten hoe je jezelf kan masseren? Kortom: er is van alles te bedenken, maar dit zijn onze ideeën. Spreekt een van deze jou aan of kan jij nog iets anders bedenken?

Waar heb jij behoefte aan?
Wat zouden wij kunnen doen om jou te helpen?

Wat wil jij?

Wil je hieronder als reactie laten weten wat jou nu het meeste zou helpen? Als dank krijg je van ons 10% korting op één van onze online lesprogramma’s. Dat is boven op de aanbiedingen die nu al lopen.

Om spam te voorkomen word je reactie eerst bekeken door een moderator. Daarna wordt deze toegevoegd hieronder. Via de e-mail sturen we je de code voor 10% korting.

16 reacties op “Wat kan wel?

  1. Dank je wel Anita, goed idee! We zijn deze cursus al aan het ontwikkelen. We onderzoeken de mogelijkheden om deze als online cursus te gaan geven.
   Groetjes, Robin

    1. Hallo Carola, de stoelmassage staat heel hoog op onze wensenlijst! Je mag er vanuit gaan dat we deze gaan maken.

 1. Hoe kun je iemand ontspannen op de buik lagen liggen voor een rug/nek massage als je geen massagetafel hebt?

 2. Ha Robin en het team,
  Ik herken me erg in de vraag “wat kan wel?” Ik stel ‘m mezelf ook dagelijks! Als alleenstaande heb ik “huidhonger”, al meer dan een maand heb ik geen aanraking gehad… Ik masseer mezelf zo nu en dan al en zou wel benieuwd zijn welke massages je jezelf kan geven, juist nu in deze tijd. Wens jullie veel gezondheid!

  1. Hi Willemijn, leuk van je te horen.
   Technieken om jezelf te masseren, is ook een goed idee! Het staat genoteerd.

 3. Een snel te leren, eenvoudige handmassage en een eenvoudige voet/onderbeen massage. Lijkt me in deze tijd heel waardevol.
  Voor een huisgenoot die (misschien langdurig) moet herstellen van het coronavirus, voor een ouder in het verpleeghuis als straks die huizen weer opengaan, voor een hardwerkende huisgenoot die een beetje bij moet komen, voor gezinsleden die kampen met langdurige ziekte, maar ook voor gezonde huisgenoten, gewoon omdat het fijn is…..

 4. Ja, wat kan wel. Ik vraag het me ook af. Ik heb al geëxperimenteerd met de massagegrepen van de voet in rugligging te doen als de klant op de buik ligt. Dit om een zo volledig mogelijke massage te geven in buikligging. Een soort van opstart als we weer mogen masseren. Kan me terughoudendheid voorstellen bij de klant… Hebben jullie daar nog ideeën over? Het ging nog wel wat stuntelig…
  Ook zou ik interesse hebben in de handmassage online.
  Groet, Joke

  1. Hallo Joke, denk er om dat je op dit moment geen klanten van buiten jouw huishouden mag masseren, hè?
   Handmassage online staat op de wensenlijst!

 5. Leuk dat je ons deze vraag stelt! Ik zou zelfmassage ook interessant vinden. Ik denk dan in eerste instantie aan aan mijn voeten en hoofd. Lijkt me heerlijk ter ontspanning en bij hoofdpijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *