Wat kan wel?

Is het glas half vol of half leeg? Deze uitdrukking is je vast wel bekend. Het gaat erom waar jij in een bepaalde situatie je focus op legt. Kijk jij naar wat niet kan of denk jij: wat kan wel? Weet jij dit van jezelf? Ben je hiervan bewust en waarom is dit belangrijk?

Als iets niet lukt of iets lijkt niet te kunnen of je hebt een tegenvaller, wat doe je dan? Geef je het op, want het kan toch niet? Laat maar zitten 🙁 Of zet je de teleurstelling zo snel mogelijk aan de kant, overzie je de situatie en ga je vervolgens kijken wat er wel kan? 🙂

De laatste optie brengt je namelijk het meeste. Het is zo makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten, maar de situatie verandert echt niet uit zichzelf. Als jij iets wil, is het aan jou om dat voor elkaar te krijgen. Laat je vooral niet uit het veld slaan als het niet meteen lukt, maar blijf naar mogelijkheden zoeken! Weet je zelf niks meer, vraag dan een ander. Ook dat is zoeken naar mogelijkheden.
Persoonlijk heb ik met deze instelling al zoveel bereikt. Bijkomende voordelen zijn: van elke tegenslag leer je weer en van steeds opnieuw zoeken naar mogelijkheden leer je zelfs nog meer.

Hoe doe jij dit? Kies jij voor: “laat maar” of blijf je zoeken naar mogelijkheden?

Wat kan wel?

Wat kan wel?

Bij de OMB Academie kijken we altijd naar wat wél kan. Bijvoorbeeld in de tijden van de corona-maatregelen kwamen we nogal wat beperkingen tegen en mocht er van alles niet. En elke keer stelden we dezelfde vragen: wat kan wel en op welke manier?

Wat we het liefste doen is mensen leren masseren. Een praktijkcursus in het cursuscentrum is daarbij de beste (en leukste) manier om dat te doen. Maar het is niet de enige manier waarop dat kan.

Hoe ziet een praktijkles er in feite uit?

Wat we kort gezegd in de les doen, is eerst een aantal technieken laten zien op een assistente en daarna oefen je deze op iemand anders. Door het wisselen voel je vervolgens zelf ook hoe de technieken gaan. Dat is zowel leerzaam als ontspannend.

Massage video

Een andere manier om massage te leren is het aandachtig bekijken van een video van technieken. Ook dan kan je precies zien hoe een techniek gaat. Als je dit samen met je partner, een vriend of vriendin oefent, kun je allebei ervaren hoe de techniek voelt.

Tijdens de video’s hoor je precies de aanwijzingen die je nodig hebt om het goed na te doen. Een groot bijkomend voordeel van video’s is dat je deze zo vaak kan bekijken als jij wilt. Iets wat in een praktijkles niet zo vaak kan.

Online massage cursus

Van de meeste cursussen die we geven, hebben we ook een online versie. Welke technieken zou jij online willen leren?

Mocht je op een later moment alsnog een praktijk les willen doen (m.u.v. de laatste twee), dan kan je daar met korting aan deelnemen.

Heb je nog vragen over een online cursus?
Stel ze hieronder en je krijgt z.s.m. antwoord van ons.

Lees ook het artikel: Goede voornemens? Doelen stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *