Massage Opleiding

Massage Opleiding

Wil jij graag een massage opleiding doen waarin je opgeleid wordt tot professioneel  en gediplomeerd ontspanningsmasseur? Een opleiding waarmee je na afronding een eigen massagepraktijk kunt beginnen of bij een bedrijf als masseur kan gaan werken? Of gewoon omdat je het masseren je helemaal eigen wilt maken?

Dan is deze massage opleiding een goede keuze!

De opleiding bestaat uit verschillende modules die je in je eigen tempo kunt volgen. Elk onderdeel met technieken rond je af met een tentamen, waarin je een certificaat van bekwaamheid kan krijgen. Heb je de drie deelcertificaten gehaald en heb je de aanvullende en ondersteunende lessen gevolgd, dan kan je eindexamen doen.

Er zijn lessen waarin je technieken leert en lessen voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Theoretische onderdelen en andere onderwerpen die bij masseren van belang zijn, worden deels digitaal en deels live gegeven. Uiteindelijk gaat massage in essentie niet om de technieken die je toepast, maar om de intentie waarmee je een ander op een bewuste manier aanraakt.

Opzet van de massage opleiding

OMB OpleidingsgidsWil je weten hoe we de vernieuwde massage opleiding hebben opgezet? We hebben het uitgebreid beschreven op de pagina Inhoud Massage Opleiding. Daarnaast kan je de Opleidingsgids downloaden om alles over de opleiding op je gemak te kunnen lezen.
In het kort: je kan elk onderdeel als losse module volgen. De basiscursus en de twee vervolgcursussen zijn drie van deze modules. Het grootste gedeelte bestaat uit praktijk lessen onder begeleiding van een trainer. Andere onderdelen kan je thuis achter je pc doen in online lessen. Deze online leeromgeving biedt je ondersteunende hulpmiddelen zoals instructievideo’s, praktische overzichten en theorie.

Wanneer kan je beginnen?

Wil jij dit nú starten met de massage opleiding? Meld je dan aan voor een massagecursus voor beginners en vermeld hierbij dat je de gehele opleiding wilt gaan doen. De basis van masseren is namelijk nog steeds het leren van massagetechnieken en hiermee kan je dus direct starten.

Op dit moment zijn 27 studenten bezig met deze massage opleiding.
(Peildatum: 9 oktober 2019)

In het kader van de opleiding zijn er themalessen:

Elke themadag bestaat uit een lesdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over de inhoud en de datums vind je op de pagina’s van elke themadag.

Massage opleiding
De les tijdens een themadag van de opleiding

Wat heb je nodig voor de massage opleiding?

 • Een massagetafel om thuis te oefenen is verplicht. Deze dien je zelf aan te schaffen, waarbij wij je uiteraard goed kunnen adviseren. Tijdens de lessen zorgen wij voor massagetafels. Je hoeft je eigen tafel dus niet mee te nemen naar de les.
 • Een doekenpakket bestaande uit:
  • 1 éénpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
  • 1 grote doek waarmee je de gemasseerde volledig kunt afdekken.
  • 2 hoofdsteunhoesjes, deze kan je bij ons of ergens anders aanschaffen.
 • Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingsbroek, t-shirt, sweater, sokken. Sokken zijn verplicht bij de lesdelen waarbij de voeten gemasseerd worden.
 • Natuurlijke massageolie zonder toevoegingen zoals etherische olie ofwel neutraal ruikende olie. Tijdens de lessen zorgen wij voor de massage olie. Voor het oefenen tussen de lessen in, kun je bij ons of ergens anders massage olie kopen.
 • Een account op Facebook heeft grote voorkeur. We maken namelijk gebruik van dit platform voor de oefengroep. Deelnemers kunnen hierop onderling afspreken om te oefenen en vragen te stellen. Het is een besloten groep waarop de berichten alleen zichtbaar zijn voor de leden. Op Facebook heet dit een geheime groep, dat betekent dat alleen leden de inhoud kunnen zien. Je kan ook op Facebook onder een schuilnaam, mocht je niet met je eigen naam hierop willen.
 • Je krijgt van ons uitgebreide informatie met onder meer de handleidingen van de massagetechnieken, theorie over massage, inspiratiebronnen en massage tips.

Niveau en studiebelasting van de massage opleiding

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen. Eventueel is een persoonlijk gesprek een mogelijkheid om samen te bekijken of de opleiding iets voor jou is.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Niveau van de opleiding: MBO.
 • Aantal docentcontacturen van de totale opleiding: minimaal 90 uur.
 • Zelfstudie minimaal 3,5 uur per week voor oefen-uren en het lezen van theorie.
 • Handleidingen van de lesstof: Ja, digitaal.
 • Diploma: Ja, na het behalen van alle tentamens, het volgende van de aanvullende lessen en het succesvol afleggen van het eindexamen.

Kosten van de massage opleiding

De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules, oefenlessen, tentamens en uiteraard het eindexamen. De ene deelnemer zal meer behoefte hebben aan een oefenles dan de ander. De theoretische informatie krijg je digitaal, onder andere in je eigen persoonlijke leer omgeving. Een overzicht van de kosten per onderdeel vind je op deze pagina.

Naast de kosten voor de lessen zijn er geen bijkomende kosten, naast de spullen die je aanschaft en je reis- en verblijfkosten. Voor bijlessen of het inhalen van gemiste lessen, zijn er wel bijkomende kosten.

Aanmelden voor de massage opleiding?

Meld je aan voor de massagecursus voor beginners en vermeld bij opmerkingen dat je de gehele opleiding wilt doen.

Wil je nog overleggen of heb je vragen? Op de pagina FAQ staan vragen die we gekregen hebben, inclusief het antwoord. Uiteraard kun je ook tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met Robin van Wees op nummer 06 45 44 45 69.

Recensie van Kim

Een geslaagde student, Kim Oosterveen uit Heikenszand (Zeeland) van massagepraktijk Ontspanningsmomentje vertelt wat de massage opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie:

In tussentijd heeft Kim zich verder geschoold en geeft zij inmiddels ook les in massage!