Massage Opleiding

Massage Opleiding

Wil jij graag een massage opleiding doen waarin je opgeleid wordt tot professioneel, zelfbewust en gediplomeerd ontspanningsmasseur? Een opleiding waarmee je na afronding een eigen massagepraktijk kunt beginnen of bij een bedrijf als masseur kan gaan werken? Of gewoon omdat je het masseren je helemaal eigen wilt maken?

Dan is deze massage opleiding een goede keuze!

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo kunt volgen. Elk onderdeel met technieken rond je af met een supervisie. Heb je deze alle vier gehaald en heb je de aanvullende lessen gevolgd, dan kan je eindexamen doen.

Er zijn met name praktijklessen op onze vaste leslocatie in Den Haag, waarin je massagetechnieken leert. Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling krijgen hierbij ook aandacht. Theoretische onderdelen en andere onderwerpen die bij masseren van belang zijn, worden deels digitaal en deels live gegeven.

Uiteindelijk gaat massage in essentie niet om de technieken die je toepast, maar om de intentie waarmee je een ander op een bewuste manier aanraakt.

Opzet van de massage opleiding

OMB OpleidingsgidsWil je weten hoe we de massage opleiding hebben opgezet? We hebben het uitgebreid beschreven op de pagina Inhoud Massage Opleiding.

Daarnaast kan je de Opleidingsgids downloaden om alles over de opleiding op je gemak te kunnen lezen.

In het kort:
Je kan elk onderdeel als losse module volgen. Dit zijn de basiscursus, twee vervolgcursussen en de cursus Holistic Pulsing óf Stoelmassage. Het grootste gedeelte bestaat uit praktijk lessen onder begeleiding van een  professionele en gediplomeerde trainer.
Andere onderdelen kan je thuis achter je pc doen in online lessen. Onze online leeromgeving biedt je ondersteunende hulpmiddelen zoals instructievideo’s, praktische overzichten en theorie.

Wanneer kan je beginnen?

Wil jij nú starten met de massage opleiding? Meld je dan aan voor een massagecursus voor beginners en vermeld hierbij dat je de gehele opleiding wilt gaan doen. De basis van masseren is namelijk nog steeds het leren van massagetechnieken en hiermee kan je direct starten.

André over de massage opleiding:
“De opleiding tot masseur zit goed in elkaar. Duidelijke instructies en feedback van de instructeurs. Veel geleerd!”

Wanneer jij je eigen massagepraktijk wil starten is het belangrijk om te weten wat daar allemaal bij komt kijken. Wat is de regelgeving? Welke spullen heb je nodig? Hoe vind je massageklanten die ook terug komen?

Al deze kennis kan je leren in de Online training “Start je eigen praktijk”. Je kan al beginnen met deze online training aan het begin van de opleiding. Zodoende kan je, na het behalen van je diploma, meteen een vliegende start maken.

Massage opleiding
De les tijdens een themadag van de opleiding

Wat heb je nodig voor de massage opleiding?

 • Een massagetafel om thuis te oefenen is verplicht. Deze dien je zelf aan te schaffen, waarbij wij je uiteraard goed kunnen adviseren. Tijdens de lessen zorgen wij voor massagetafels. Je hoeft je eigen tafel dus niet mee te nemen naar de les.
 • Een doekenpakket bestaande uit:
  • 1 eenpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
  • 1 grote doek waarmee je de gemasseerde volledig kunt afdekken.
  • 2 hoofdsteunhoesjes, deze kan je bij ons of ergens anders kopen.
 • Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingsbroek, T-shirt, sweater, sokken. Sokken zijn verplicht bij de lesdelen waarbij de voeten gemasseerd worden.
 • Natuurlijke massageolie zonder toevoegingen zoals etherische olie ofwel neutraal ruikende olie. Tijdens de lessen zorgen wij voor de massage olie. Voor het oefenen tussen de lessen in, kun je bij ons of ergens anders massage olie kopen.
 • Je krijgt van ons toegang tot een online account met daarin uitgebreide informatie, de handleidingen van de massagetechnieken, theorie over massage, inspiratiebronnen en massage tips.
Madelon over de massage opleiding:
Door een samenloop van omstandigheden werd de opleiding mij zo in de schoot geworpen. Het ging als vanzelf en daardoor voelde het direct ook goed. Mijn zusje schreef zich spontaan in en samen hebben wij het hele traject in een mum van tijd doorlopen. Het was de meest relaxte opleiding die ik ooit gedaan heb. Genoten heb ik van alle cursusdagen en eigenlijk vond ik het jammer dat het, na het behalen van het examen, was afgelopen.

Niveau en studiebelasting van de massage opleiding

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen. Eventueel is een persoonlijk gesprek een mogelijkheid om samen te bekijken of de opleiding ook iets voor jou is.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Niveau van de opleiding: MBO.
 • Aantal docentcontacturen van de totale opleiding: minimaal 68 uur.
 • Zelfstudie minimaal drie uur per week voor oefenen en het lezen van de theorie.
 • Handleidingen van de lesstof: Ja, digitaal.
 • Diploma: Ja, na het behalen van alle supervisies, het volgende van de aanvullende lessen en het succesvol afleggen van het eindexamen.

Kosten van de massage opleiding

De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules, terugkom lessen, supervisies en uiteraard het eindexamen.  De theoretische informatie krijg je digitaal, onder andere in je eigen persoonlijke leer omgeving. Een overzicht van de kosten vind je op deze pagina.

Naast de kosten voor de lessen zijn er geen bijkomende kosten, naast de spullen die je aanschaft en je reis- en verblijfkosten. Voor bijlessen, hertentamens of het inhalen van gemiste lessen, zijn er bijkomende kosten.

Eric over de massage opleiding:
“Op zoek naar een cursus om mijn amateuristische thuismassages te professionaliseren, kwam ik terecht bij de OMB. Inmiddels intensief bezig met de opleiding tot ontspanningsmasseur en dat voelt goed. Wie weet gaat die eigen praktijk er wel komen. En anders bied ik als zzp-er graag mijn vaardigheden aan bij sauna’s en andere wellness bedrijven.”

Aanmelden voor de massage opleiding?

Meld je aan voor de massagecursus voor beginners en vermeld bij opmerkingen dat je de volledige opleiding wilt doen. Daarnaast kan je al direct starten met de online training Start je eigen praktijk.

Wil je nog overleggen of heb je vragen? Op de pagina FAQ staan vragen die we gekregen hebben, inclusief het antwoord. Uiteraard kun je ook tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de OMB Academie.

Recensie van Kim

Een geslaagde student, Kim Oosterveen uit Heikenszand (Zeeland) van massagepraktijk Ontspanningsmomentje vertelt wat de massage opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie:

In tussentijd heeft Kim zich verder geschoold en geeft zij inmiddels ook les in massage.