Massage Opleiding

Wil jij graag een massage opleiding doen waarin je opgeleid wordt tot professioneel  en gediplomeerd ontspanningsmasseur? Een opleiding waarmee je na afronding  een eigen massagepraktijk kunt beginnen of bij een bedrijf als masseur kunt gaan werken? Of gewoon omdat je je het masseren helemaal eigen wilt maken?

Dan is deze massage opleiding een goede keuze!

De opleiding bestaat uit 16 lesdagen en elke lesdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er zit een logische opbouw en structuur in de lesblokken. De dagen waarop je technieken leert, worden afgewisseld met lessen over bewustwording en andere onderwerpen die bij masseren van belang zijn. Uiteindelijk gaat massage in essentie niet om de technieken die je toepast, maar om de intentie waarmee je een ander aanraakt.

Recensie van Ans:

Wie kan er beter over de massage opleiding vertellen, dan een geslaagde student. Ans Langerak-Groenenberg van Massage*by*Ans vertelt wat de opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie:

Overzicht van alle lesdatums van de massage opleiding die is gestart op 22 september.

De datums van de volgende opleiding zijn op dit moment nog niet bekend.

 1. 22 september: Kennismaking en de essentie van masseren.
 2. 6 oktober: Massage technieken 1a.
 3. 20 oktober: Massage technieken 1b.
 4. 3 november: Bewustwording.
 5. 17 november: Tussentoets deel 1a + 1b.
 6. 1 december: Massage technieken 2a.
 7. 15 december: Massage technieken 2b.
  Verder in 2019:
 8. 12 januari: Praktijkvoering.
 9. 9 februari: Tussentoets deel 2a + 2b.
 10. 23 februari: Massage technieken 3a.
 11. 9 maart: Energetisch werken.
 12. 23 maart: Massage technieken 3b.
 13. 6 april: Ademhaling en massage.
 14. 4 mei: Tussentoets deel 3a + 3b.
 15. 18 mei: Body-reading.
 16. 15 juni: Examen.

Het thema van elke lesdag kan nog wisselen met een andere lesdag. Uitgebreide informatie over de inhoud van de lesdagen kun je lezen op deze pagina.

 

Massage opleiding
De les tijdens een themadag van de opleiding

Wat heb je nodig voor de massage opleiding?

 • Een massagetafel om thuis te oefenen. Deze dien je zelf aan te schaffen, waarbij wij je uiteraard goed kunnen adviseren. Tijdens de lessen zorgen wij voor massagetafels.
 • Een doekenpakket bestaande uit:
  • 1 éénpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
  • 1 grote doek waarmee je de gemasseerde volledig kunt afdekken.
  • 2 hoofdsteunhoesjes, deze kan je bij ons of ergens anders aanschaffen.
 • Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingsbroek, t-shirt, sweater, sokken. Sokken zijn verplicht bij de lesdelen waarbij de voeten gemasseerd worden.
 • Massageolie zonder etherische olie ofwel neutraal ruikende olie. Tijdens de lessen zorgen wij voor de massage olie. Voor het oefenen tussen de lessen in, kun je bij ons of elders massage olie kopen.
 • Een account op Facebook. De deelnemers en het team kunnen hierop onderling afspreken om te oefenen, informatie uitwisselen en vragen stellen. Het is een besloten groep waarop de berichten alleen zichtbaar zijn voor de leden. Op Facebook heet dit een geheime groep.
 • Je krijgt van ons een uitgebreide map met onder meer de handleidingen van de massagetechnieken, theorie over massage, inspiratiebronnen en massage tips.

Niveau en studiebelasting van de massage opleiding

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen. Deelname aan de Massage Start Up wordt nadrukkelijk aangeraden, zodat we wederzijds kunnen kennismaken. Eventueel is een persoonlijk gesprek ook een mogelijkheid.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Niveau van de opleiding: MBO.
 • Aantal docentcontacturen: minimaal 112 uur.
 • Zelfstudie minimaal 3,5 uur per week voor oefen-uren, het schrijven van een zelfreflectieverslag van elke lesdag en het lezen van theorie.
 • Handleidingen van de lesstof: Ja.
 • Diploma: Ja, na het volgen van alle lesdagen en het succesvol afleggen van het eindexamen.

Kosten van de massage opleiding

De prijs van de opleiding is 1597 euro en betaling in termijnen is mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Er zijn geen bijkomende kosten, naast de spullen die je aanschaft en je reis- en verblijfkosten. Voor eventuele bijlessen of het inhalen van gemiste lessen, zijn er wel bijkomende kosten. Hiervoor kun je de onderwijsovereenkomst aanvragen.

Kom kijken, ervaren en kennis maken!

Wil je zien waar en door wie er les gegeven wordt én wil je daarnaast de massagevorm en de manier van lesgeven ervaren? Meld je dan aan voor de Massage Start Up die we regelmatig aanbieden. Tijdens deze eendaagse massage cursus kan je niet alleen kennis maken, maar leer je ook meer dan twintig technieken uit de ontspanningsmassage. Je zult ook zelf een massage krijgen, zodat je goed kan ervaren hoe het is om op deze manier gemasseerd te worden. Meer info, de data en tijden vind je op de pagina over de Massage Start Up!

Als je bijna zeker bent dat je deel wilt nemen aan de opleiding, dan kun je een optie nemen op een plaats in de opleiding. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht ons beide tot niets. Een optie kan je nemen via deze pagina.

Aanmelden voor de massage opleiding?

Je gaat zeker meedoen aan de massage opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. We sturen je dan de onderwijsovereenkomst inclusief de algemene voorwaarden toe, waarmee je je officieel kunt inschrijven.

Ja, ik wil me aanmelden voor de massage opleiding!

Mijn naam:

Mijn e-mailadres:

Mijn bericht:

Wil je eerst nog overleggen of heb je vragen? Op de pagina FAQ staan vragen die we gekregen hebben, inclusief het antwoord. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen met Robin van Wees op nummer 06 45 44 45 69.

Recensie van Kim

Een andere geslaagde student, Kim Oosterveen uit Heikenszand (Zeeland) van massagepraktijk Ontspanningsmomentje vertelt wat de massage opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie: