Massage Opleiding

Wie kan er beter over de massage opleiding vertellen, dan een geslaagde student. Lianne de Hoog van Ontspanning en balans vertelt wat de opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie:

Wil jij graag een massage opleiding doen waarin je opgeleid wordt tot professioneel  en gediplomeerd ontspanningsmasseur? Een opleiding waarmee je na afronding  een eigen massagepraktijk kunt beginnen of bij een bedrijf als masseur kunt gaan werken?

Dan is deze massage opleiding een goede keuze!

De opleiding bestaat uit 16 lesdagen en elke lesdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Op 23 september is er een groep gestart op zaterdagen. Op 9 maart 2018 start er een groep op vrijdagen. We onderzoeken nog de mogelijkheden om een opleiding op maandagen te geven.

Er zit een logische opbouw en structuur in de lesblokken. De dagen waarop je technieken leert, worden afgewisseld met lessen over bewustwording en aanverwante onderwerpen die bij masseren van belang zijn. Uiteindelijk gaat massage niet om de technieken die je toepast, maar om de intentie waarmee je een ander aanraakt.

De volgende opleiding begint op vrijdag 9 maart 2018. 

Overzicht van alle lesdatums:

 1. 9 maart: Kennismaken, contact maken en de intentie van massage.
 2. 23 maart: Massagetechnieken deel 1a.
 3. 6 april: Massagetechnieken deel 1b.
 4. 4 mei: Bewustwording.
 5. 18 mei: Tentamen technieken deel 1a en 1b.
 6. 1 juni: Massagetechnieken deel 2a.
 7. 15 juni: Massagetechnieken deel 2b.
 8. 29 juni: Praktijkvoering.
 9. 13 juli: Tentamen technieken deel 2a en 2b.
 10. 24 augustus: Massagetechnieken deel 3a.
 11. 7 september: Energetisch werken.
 12. 21 september: Massagetechnieken deel 3b.
 13. 5 oktober: Ademhaling.
 14. 19 oktober: Tentamen 3a en 3b.
 15. 2 november: Bodyreading.
 16. 30 november: Eindexamen.

Het thema van elke lesdag kan nog wisselen met een andere lesdag. Uitgebreide informatie over de inhoud van de lesdagen kun je lezen op deze pagina.

Wat heb je nodig voor de massage opleiding?

 • Een massagetafel om thuis te oefenen. Deze dien je zelf aan te schaffen, waarbij wij je uiteraard kunnen adviseren. Tijdens de lessen zorgen wij voor massagetafels.
 • Een doekenpakket bestaande uit:
  • 1 éénpersoons hoeslaken, bij voorkeur wit van kleur.
  • 1 grote doek waarmee je de gemasseerde volledig kunt afdekken. Hiervoor kan je prima een éénpersoons dekbedovertrek gebruiken, maar deze mag geen drukke afbeeldingen of erg felle kleuren hebben.
  • 2 hoofdsteunhoesjes, deze krijg je van ons bij de eerste les.
 • Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingsbroek, t-shirt, sweater, sokken. Sokken zijn verplicht bij de lesdelen waarbij de voeten gemasseerd worden.
 • Massageolie zonder etherische olie ofwel neutraal ruikende olie. Tijdens de lessen zorgen wij voor de olie. Voor het oefenen tussen de lessen in, kun je bij ons of ergens anders olie kopen.
 • Een account op Facebook. De deelnemers en het team kunnen hierop onderling afspreken om te oefenen, informatie uitwisselen en vragen stellen. Het is een besloten groep waarop de berichten alleen zichtbaar zijn voor de leden. Op Facebook heet dit een geheime groep.
 • Je krijgt van ons een uitgebreide map met onder meer de handleidingen van de massagetechnieken, theorie over massage, inspiratiebronnen en massage tips.

Niveau en studiebelasting van de massage opleiding

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen. Deelname aan de Massage Start Up! en/of een introductie les van de opleiding is verplicht. Eventueel is een persoonlijk gesprek om kennis te maken ook mogelijk.
 • Niveau van de opleiding: MBO.
 • Aantal docentcontacturen: minimaal 112 uur.
 • Zelfstudie minimaal 3,5 uur per week voor oefen-uren en het schrijven van een zelfreflectieverslag van elke lesdag.
 • Handleiding van de lesstof: Ja.
 • Diploma: Ja, na het succesvol afleggen van het eindexamen.

Kosten van de massage opleiding

De prijs van de opleiding is 1597 euro en betaling in termijnen is mogelijk. Als je al hebt deelgenomen aan de basiscursus en/of de vervolgcursus bij de OMB Academie (of vóór 2016 bij Robin van Wees), dan kun je vrijstelling krijgen voor deze les onderdelen. Je krijg dan korting op de prijs, namelijk 120 euro korting per cursus die je al gedaan hebt, met een maximum van 240 euro. We adviseren je ondanks de vrijstelling, wel deel te nemen aan deze lesdagen. De korting krijg je evengoed.

Er zijn geen bijkomende kosten, naast de spullen die je aan moet schaffen en je reis- en verblijfkosten. Voor eventuele bijlessen of het inhalen van gemiste lessen, zijn er wel bijkomende kosten. Hiervoor kun je de onderwijsovereenkomst aanvragen.

Kom kijken, ervaren en kennis maken!

We geven je twee verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

1. De Massage Start Up!
Wil je zien waar en door wie er les gegeven wordt én wil je daarnaast de massagevorm en de manier van lesgeven ervaren? Meld je dan aan voor de Massage Start Up! die we regelmatig aanbieden op een ochtend, middag of avond. Tijdens een workshop van drie uur kan je niet alleen kennis maken, maar leer je ook wat technieken uit de ontspanningsmassage. Je zult ook een massage krijgen, zodat je goed kan ervaren hoe het is om op deze manier gemasseerd te worden. Meer info, de data en tijden vind je op de pagina over de Massage Start Up!

2. De introductie les
Tijdens deze introductie krijg je informatie over de inhoud van de opleiding en kun je zien waar en door wie er les gegeven wordt. Daarnaast krijg je enkele ervaringsgerichte oefeningen, die met name gaan over de lesblokken met een thema. Je kunt hierdoor heel goed proeven aan de sfeer van de massage opleiding. Uiteraard is er ook ruimte voor al je vragen. Voor de opleiding die start op 9 maart 2018 worden binnenkort nieuwe intro lessen gepland.

Als je bijna zeker bent dat je deel wilt nemen aan de opleiding, dan kun je een optie nemen op een plaats in de opleiding. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht ons beide tot niets. Een optie kan je nemen via deze pagina.

Aanmelden voor de opleiding?

Je gaat zeker meedoen aan de massage opleiding? Vul dan dit formulier in. We sturen je dan de onderwijsovereenkomst inclusief de algemene voorwaarden toe, waarmee je je officieel kunt inschrijven.

Ja, ik wil me aanmelden voor de massage opleiding!

Mijn naam:

Mijn e-mailadres:

Mijn bericht:

Wil je eerst nog overleggen of heb je vragen? Op de pagina FAQ staan al enkele vragen die we gekregen hebben, inclusief het antwoord. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen met Robin van Wees op nummer 06 45 44 45 69.

Recensie van Kim

Een andere geslaagde student, Kim Oosterveen uit Heikenszand (Zeeland) van massagepraktijk Ontspanningsmomentje vertelt wat de massage opleiding haar heeft gebracht in deze videorecensie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *