Meditaties

Meditaties

De OMB Academie werkt al jarenlang naar volle tevredenheid in Wajid, waar we de cursusruimtes huren. Wajid is een Osho Meditatie Centrum op het Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. Hier bieden ze diverse meditaties aan die ontwikkeld zijn door Osho. Het zijn vooral actieve meditaties, dus lange tijd stil zitten in dezelfde houding is er niet bij.

Meditaties bij Wajid Osho Meditatie CentrumWajid Osho Meditatie Centrum
Prins Hendrikplein 1

2518 JA Den Haag

Algemene informatie over het cursuscentrum en de bereikbaarheid per auto en met het openbaar vervoer vind je op de pagina: Cursuscentrum Den Haag.

Je kan op loopafstand gratis parkeren en we zijn uitstekend bereikbaar met het OV. De tram rijdt zelfs voor de deur.

Aan het gezellige plein liggen diverse eetgelegenheden!

Diverse meditaties

De meditatie wordt begeleid en uitgelegd door een begeleider. Elke meditatie heeft zijn eigen unieke inhoud en uitwerking:

    • Dynamic. Deze dynamische meditatie bestaat uit vijf fases en duurt ongeveer 60 minuten. Het heeft de voorkeur om met lege maag de Dynamic te starten. Er wordt veel bewogen en daarvoor is makkelijk zittende kleding het prettigste. Dit is een van de meest actieve meditaties, dus na afloop kan je douchen als je wilt.
    • Kundalini. De Kundalini Meditatie heeft vier fases en neemt een uur in beslag. De muziek begeleidt je zodat je weet wanneer je van de ene fase naar de volgende fase gaat. Makkelijk zittende kleding is het fijnste.
    • Dansmeditatie op zaterdagavond. Zoals Osho zei: “Forget the dancer, the center of the ego. Become the dance. That is the meditation. Dance so deeply that you forget completely that you are dancing and begin to feel that you are the dance.” Na afloop van de dansmeditatie is twee keer in de maand Blissco Dance Celebration. De tweede zaterdag van de maand is er Ecstatic Buddha Dance.
    • Bhakti Yoga. Bij de term yoga denken veel mensen alleen maar aan fysieke houdingen aannemen, het is echter veel maar dan dat! De Bhakti Yoga is in een groep “devotional” liedjes zingen die uit verschillende culturen komen. Het zingen wordt begeleid door instrumenten en het wordt afgewisseld met stiltes. Ervaring is niet nodig en het maakt niet uit of je wel of niet kan zingen. Volg vooral ook je gevoel: wil je je ogen open of dicht, wil je liggen, zitten of misschien dansen?
    • De No-Mind meditatie wordt begeleid door Joëlle Bogaert, neemt een uur in beslag en bestaat uit drie fases. In de eerste fase ga je wartaal uitslaan, bewust onzingeluiden maken. Dit wordt ook wel Gibberisch genoemd en het helpt om het constante verbaliseren van je denken te doorbreken. In de tweede fase zit je stil en neem je waar wat er is. In de derde face ga je liggen en ben je alleen getuige van wat er is. Je bent niet je denken en je bent niet je lichaam… 


Kijk voor datums, tijden en andere meditaties op de website van Wajid.