Terugkom les masseren

Tijdens terugkom les masseren kan je:

 • Masseren onder supervisie
 • Vragen stellen over specifieke technieken
 • Leren van gemasseerd worden
 • Andere masseurs leren kennen
 • Puntjes op de i zetten
 • Een mooie complete massage geven
 • Vragen stellen over andere cursussen

  

Massage terugkom les

Regelmatig organiseren we een terugkom les masseren op onze vaste les locatie in Den Haag. Meestal is dit een avond, waarbij je vanaf een half uur voor aanvang welkom bent en alvast kunt bijpraten met het team en andere deelnemers. We bieden de terugkom les ook wel eens in het weekend aan vanaf 10.00 of 14.00 uur.

De terugkom les masseren sluit aan bij de basiscursus of vervolgcursus 1 of 2. Je kan dan specifiek de technieken oefenen uit die cursus, mits je die al gedaan hebt. Omdat je ook een massage krijgt met de technieken uit dezelfde cursus, ervaar je meteen hoe deze aanvoelen. Dit is zowel leerzaam als fijn om te ontvangen.

We geven af en toe ook een terugkom les voor Stoelmassage en Handmassage. Voor datums kijk je onderaan deze pagina.

We starten de terugkom les met een korte ronde, waarin je jezelf kan voorstellen en kan benoemen wat je graag wilt oefenen. Daarna worden er tweetallen gevormd en doe je een korte intake. Daarna kan je ongeveer een uur masseren, waarbij je ook nog feedback kan vragen van de trainer. Als jij de technieken die je wilde oefenen gedaan hebt (en uiteraard ook gewoon ontspannen gemasseerd hebt), is er een korte pauze en wisselen jullie van rol.

Tijdens de terugkom les is er uiteraard een trainer aanwezig. Je hebt dus genoeg gelegenheid om al je vragen te stellen over massage in het algemeen en de technieken in het bijzonder. Het masseren houdt in dat je zelf de technieken toepast die jij wil oefenen. Je wordt tijdens de terugkom les masseren dus niet door de trainer geïnstrueerd wat je gaat doen, zoals je het kent van de massage cursussen.

Terugkom les massage
Vragen stellen tijdens de Oefen avond masseren

Wat heb je aan een terugkom les masseren?

 • Je doet die massage technieken die jij specifiek wilt oefenen.
 • Je kan gewoon ontspannen masseren, zoals jij het fijn vindt.
 • Je krijgt een fijne massage en gaat dus relaxed naar huis.
 • Je kan al je vragen stellen over masseren en massagetechnieken.

De prijs van de terugkom les houden we zo laag mogelijk en het is altijd inclusief drankjes en gebruik van de massagetafels en massageolie. Bedenk je ook dat je zelf ook een massage krijgt. Neem zelf je massage spullen mee zoals: doeken, je makkelijk zittende kleding, sokken en eventueel slippers of binnenschoenen. Het niveau van de les is gelijk aan de bijbehorende cursus.

Je kunt deelnemen aan de terugkom les masseren als je minimaal de basiscursus bij ons hebt gedaan. Als je ook een of beide vervolgcursussen hebt gedaan, dan kun je uiteraard ook meedoen. Ook voor de cursus stoelmassage en de handmassage geven we regelmatig een terugkom les.
Heb je uitsluitend een online massagecursus gedaan, dan kan je helaas niet deelnemen aan de terugkom les.

Peter uit Leiden over de terugkom les masseren:
“Ik vond het heel fijn dat ik gewoon lekker kon masseren. Ook had ik nog wat vragen over technieken die ik kon stellen. Als laatste werd ik ook gemasseerd, dus top avond gehad!”

Datums, tijden en aanmelden

Klik op de datum hieronder om je aan te melden via onze webwinkel. Let er op dat je je voor een les aanmeldt van een cursus die je ook al gedaan hebt!
De terugkom lessen op doordeweekse dagen zijn altijd van 19.30 tot 22.30 uur.