Checklist intake massage

Wat vraag je en wat vertel je voordat je gaat masseren?

Voordat je een massage gaat geven, hou je een (kort) intakegesprek met je klant. Het is een belangrijk onderdeel van het geven van een zorgvuldige massage. Heb hier dan ook aandacht voor. Om je hierbij te helpen, hebben we een beknopte checklist intake massage voor je gemaakt. Deze checklist kan je gebruiken als geheugensteuntje.

Checklist intake massage

We hebben de checklist intake massage ook uitgebreider beschreven met extra aandachtspunten en een toelichting per punt. Wil je graag het volledige artikel lezen? Lees onderaan de checklist hoe je deze van ons kunt krijgen.

In het kort is het doel van een intake: informatie krijgen en geven. In de tijd die dit vraagt kan je klant ook even aankomen.

Checklist intake massage:

 • Bij binnenkomst: telefoon uitzetten.
 • Zorg voor een warme welkom.
 • Zet een glas water klaar.
 • Stel jezelf voor.
 • Stel open vragen aan je klant, bijvoorbeeld:
  • Hoe is het?
  • Ben je al eens eerder gemasseerd?
  • Zijn er medische bijzonderheden?
  • Wat wil je wel/niet gemasseerd hebben?
  • Heb je nog vragen?
 • Vertel over de massagevorm die je geeft.
 • Wat is je werkwijze.
 • Geef het aan als er iets is.
 • Vertel over bloot zijn en privacy bij uit- en aankleden.
 • Laatste punt voor je checklist intake massage: moet je nog naar de wc?

Dit is de beknopte checklist intake massage. We hebben voor deze en andere punten ook een uitgebreidere beschrijving en toelichting gemaakt voor je. Ook hebben we een template van een intake-formulier gemaakt, die je meteen kan gebruiken in je eigen praktijk. Wil je graag het volledige artikel én het intake-formulier ontvangen? Beantwoord dan deze vraag:

Welke theorie over massage vind jij belangrijk om te leren in een massage opleiding?

Schrijf in het veld hieronder jouw reactie en zet er ook bij waarom het voor jou belangrijk is. Wees dus alsjeblieft zo volledig mogelijk.

Je hoeft niet je hele naam in te vullen, je voornaam is voldoende. Als je een eigen praktijk hebt, dan kan je de website van je praktijk invullen. Het e-mailadres is alleen voor het sturen van een melding als je bericht geplaatst is. Deze wordt namelijk eerst gecontroleerd om spam te voorkomen. Zodra je reactie toegevoegd is, sturen we je de link naar het volledige artikel.

Like ook onze pagina op Facebook en blijf als eerste op de hoogte!

9 gedachten over “Checklist intake massage

 1. gaat niet over massage zelf , maar zou een toevoeging kunnen zijn : Hoe om te gaan met bij de klant loskomende emoties

 2. Ik vind het belangrijk dat masseurs leren wanneer en naar wie ze mensen kunnen doorverwijzen.

  Ondanks dat mensen een ontspanningsmassage boeken blijken ze regelmatig met (langlopende) klachten rond te lopen. Klachten waar de masseur niet altijd de aangewezen persoon is om die klacht te verhelpen.

  Een ‘rode vlag’? En wat dan? Hoe adviseer je je cliënt op de juiste manier? En vergeet vooral niet dat naast een doorverwijzing het nagenoeg altijd nog heel goed mogelijk is een (ontspannings)massage te geven. We jagen cliënten dus niet weg met een doorverwijzing, maar we kennen en bewaken als masseur onze eigen grenzen.

 3. Theorie over massage:
  de verhoudingen van druk geven aan huid, spieren en onderliggende weefsels. Waar kan je harder of moet je zachter masseren om het maximale resultaat te behalen.

 4. Diverse maar de contra dicties is een belangrijk iets wat in theorie zeker belangrijk is omteweten en dat je vantevoren alles goed voorbereid hebt en goed weet van tevoren zelf ook relax tezijn om de massage een succes telaten zijn zodat de klant maar jij als masseur een geweldig voldaan gevoel hebben

 5. Hoe ga ik om met weerstand die ik bij mijzelf ervaar tijdens het intakegesprek, om de cliënt niet te willen masseren.
  Hoe ga ik om met weerstand die ik bij de cliënt ervaar tijdens het masseren, bv. zich geconfronteerd voelen, toch niet gemasseerd willen worden, zich bloot voelen.
  Hoe handel ik in beide situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *