De ideale omstandigheden voor massage

Bij massage denk je misschien dat de uitvoering van je massage technieken het belangrijkste zijn. Uiteraard is het essentieel dat je op de juiste manier masseert, maar wist je dat de omstandigheden waaronder je een massage geeft minstens net zo belangrijk zijn? En wat zijn dan de ideale omstandigheden voor massage? In dit artikel lees je het.

Als trainer heb ik tijdens het les geven wel eens gekscherend gezegd: wanneer alle omstandigheden rond de massage helemaal goed zijn, dan hoef je alleen maar wat te strijken en te kneden en je klant slaapt al. Natuurlijk is dit wat overdreven, maar het geeft wel aan hoe belangrijk de juiste omstandigheden zijn.

Als je het hebt over “omstandigheden” dan gaat het met name om het comfort van de massage klant. Dat geldt uiteraard ook als je hobbymatig je partner of een vriendin masseert. Wanneer zij het helemaal naar de zin heeft, dan geeft dit meteen al een stuk rust en ontspanning. Zorg er dus voor dat alles rond de massage helemaal in orde is, voordat je gaat masseren. Neem maar van mij aan: zorgen voor de perfecte setting is de helft van het werk.

In deze video leer jij wat de ideale omstandigheden voor massage zijn.

De ideale omstandigheden voor massage

We zijn erg nieuwsgierig wat jij van deze video vindt. Wil je dat aan ons laten weten onder de video? Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nog vragen hebt over dit onderwerp of iets anders wilt weten over massage. Stel al je vragen onder de video en we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.

Je vragen of je reactie op de video kan je kwijt wanneer je deze video op YouTube bekijkt. Klik je daar nu toch heen? Abonneer je dan meteen op ons video-kanaal.
Abonneer je op ons YouTube kanaal

Wist je dat je ook massage kan leren met behulp van instructievideo’s?
Kijk welke online cursus je het meeste aanspreekt en begin vandaag nog.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.