7 tips om te ontspannen

Stress is niet goed voor lichaam en geest. Best bijzonder dat we zo nu en dan toch stress nodig hebben om een bepaalde prestatie neer te zetten. Gelukkig zijn er dan wel weer veel mogelijkheden om te ontspannen en te ont-stressen. We geven je hierbij zeven tips om te ontspannen die heel gemakkelijk toepasbaar zijn. Probeer ze uit en ontspan! Bonus tip: lees dit artikel terwijl je ontspannen op een stoel of op de bank zit en begin voordat je gaat lezen met een diepe zucht.

De 1e van de 7 tips om te ontspannen: Vrienden

Bij vrienden mag je zijn wie je bent. Je kunt je verhaal bij hen kwijt en samen kunnen jullie om de meest rare dingen lachen; aan één woord heb je genoeg. Nodig je vrienden digitaal uit en kook en eet tegelijkertijd hetzelfde. Of bel ze op en ga spontaan een digitaal drankje doen. Geef je vrienden eens heel bewust een compliment en voel hoe dat voelt. Neem ook bewust een compliment aan als je er ééntje krijgt.

Tip 2 van de 7 tips om te ontspannen: Muziek

Luister je graag naar een bepaalde artiest of muziekgenre? Luister er nog eens naar maar nu alsof het de eerste keer is en je niet weet wat er komen gaat. Hoor je iets nieuws? Valt je iets anders op? Nog makkelijker is het om eens naar iets totaal anders te luisteren. Wanneer je oortjes in doet, sluit je de omgevingsgeluiden buiten, zodat je nog meer kan genieten van de muziek. Heb je zin om mee te zingen? Ga er volledig voor en zing uit volle borst mee. Wist je trouwens dat dit het meest ontspannen nummer is: Weightless van Marconi Union?

Tips om te ontspannenTip 3 om te ontspannen: Een warme douche

Neem er eens lekker de tijd voor! Lekker in bad of een lange douchebeurt. Zet je meest favoriete bad- of doucheschuim klaar en bereid je voor op een heerlijk ontspanningsmoment. Alleen al de ontspanning en de geur van je favoriete bad- of doucheschuim zorgen dat je in een paar versnellingen daalt. Verwen je lijf hierna met een heerlijke bodylotion of je meest favoriete verzorgingsproduct. Zet de ontspanning voort en trek je mooiste kleding aan of kies voor je pyjama.

De 4e van de 7 tips voor ontspanning: De sauna

Voor degene die er nog nooit is geweest: het is absoluut het proberen waard! Het is een mooie vorm van ontspanning en het zal je absoluut meevallen. Het hele concept staat juist in het teken van welzijn, ontspannen en genieten. Wil je liever niet alleen? Vraag een vriend of vriendin mee, pak je gelijk de eerste tip mee. Sauna kan nu eventjes niet helaas…

Tip 5 van de 7 tips om te ontspannen: Wandelen

Door te wandelen bevorder je niet alleen je bloedsomloop, het houdt ook je gewrichten en spieren soepel. Wanneer je een wandeling gaat maken in de natuur kan je ook genieten van al het moois dat je ziet, hoort en ruikt. Dwalen je gedachten af naar alledaagse zaken? Richt je aandacht dan weer bewust op het moois dat je kan zien, horen en ruiken. Je hoofd wordt hier ook rustiger van.

De 6e tip om te ontspannen: Zet je telefoon uit

Voor sommige mensen is dit haast een onmogelijke vraag, maar probeer het eens! Begin eens een half uurtje. Het is echt niet zo belangrijk om altijd maar bereikbaar te zijn en het is al helemaal niet zo interessant om te weten wat iedereen de hele dag aan het doen is. Je computer, telefoon, televisie en tablet geven je onbewust heel veel prikkels waardoor je stressniveau stijgt. Red je het niet om dit een half uur te proberen, omdat het toch te lang is? Ga dan eens serieus nadenken hierover.

En de laatste tip om te ontspannen: Ga masseren

Cursisten raken bij ons snel besmet met het zeer aanstekelijke massage-virus (overigens geheel ongevaarlijk). Een kenmerk hiervan is dat je ontdekt dat het geven van een massage heel ontspannen is. Het is natuurlijk wel handig als je weet hoe je moet masseren en waar je allemaal op moet letten. Met de kennis die je opdoet tijdens de lessen, kan je direct aan de slag en jouw ontspanningsmomentje creëren. Bij de Online Massage cursus voor beginners, leer je al écht wat fijne kneepjes voor een ontspannende massage.

Wat is voor jou een ultieme manier om te ont-stressen? Heb jij de kracht van het masseren daarin ook al in ontdekt? Heb jij een tip die we echt moeten weten? Deel het hieronder en laat anderen ontdekken hoe het voor jou werkt!

Wist je dat je ook een online massagecursus kan doen? Gewoon lekker thuis in je eigen tempo leren masseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *