Olievlek verwijderen en tips om je massage doeken schoon te houden

Bij onze cursussen zijn veel gehoorde vragen:

“Hoe houd ik mijn massage doeken schoon en fris?”
“Hoe kan ik die olievlek verwijderen uit mijn massagedoeken of kleding?”
“Hoe houd ik mijn handdoeken voor massage zacht en olie-vrij?”

Olievlek verwijderen en andere tips om je massage doeken schoon te houdenTheorieën hierover zijn er genoeg, maar hoe pak je het simpel en doeltreffend in de praktijk aan?
Wij helpen je er graag mee!

We horen wel eens van mensen dat ze al van alles hebben geprobeerd om hun massage doeken schoon te krijgen of de penetrante olie lucht uit de doeken te krijgen. Na allerlei pogingen van heet wassen tot het gebruik van nare chemische producten, geven ze het na verloop van tijd op. De massage doeken verdwijnen in de prullenbak en er worden nieuwe (hand)doeken aangeschaft. Erg zonde! Zowel voor het milieu als voor je portemonnee, want weggooien om olievlekken of geur is echt niet nodig!

Geen last van olievlekken, maar wil je je doeken wel zachter krijgen? Ook daar zijn handige en eenvoudige oplossingen voor.

Lees dus snel verder en zie hoe je met een paar simpele stappen een geweldig resultaat kunt bereiken, waarbij vieze geurtjes en vlekken voorgoed tot het verleden behoren.

Was op maximaal 60 graden

Wanneer je doeken gaat wassen waar nog olieresten inzitten en je wast ze op een kookprogramma, dan “brandt” de olie in de stof. Een van de oorzaken waardoor je een penetrante oliegeur aan je doeken krijgt.

Gebruik baking soda

Baking soda zorgt ervoor dat je massagedoeken worden ontvet en ze lekker fris blijven ruiken. Andere benamingen zijn natriumbicarbonaat of zuiveringszout en het is niet chemisch. Doordat het basisch is (tegenovergestelde van zuur) heeft het ook een sterk antibacteriële werking. Een half kopje baking soda bij de hoofdwas is voldoende.

Gebruik witte azijn

Het voordeel van witte azijn is dat je doeken er heerlijk zacht van worden. Voeg één kopje bij aan de hoofdwas en je hebt geen wasverzachter meer nodig voor frisse massage doeken en handdoeken. Het werkt overigens ook goed tegen bacteriën die zweetluchtjes veroorzaken, door de lage pH-waarde ofwel hoge zuurgraad.

Niet combineren

Het is niet verstandig om baking soda en witte azijn in één hoofdwas te combineren. De ene heeft een hoge pH-waarde (basisch) en de andere een hoge (zuur) en daarmee heffen ze elkaars werking op. Zouden je doeken het wel kunnen gebruiken? Check dan direct ‘de gouden tip’.

Olievlek verwijderen

Je wilt die hardnekkige olievlek verwijderen, maar je krijgt het steeds niet uit je massage doeken gewassen? Breng vloeibare Ossengalzeep aan op de vlek. Na het wassen zijn de vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon.

Drogen door lucht

Laat je doeken drogen aan de lucht. Door een wasdroger slijten doeken sneller en gaat de kwaliteit van de stof vele malen sneller achteruit. Drogen aan de waslijn is ook nog eens beter voor het milieu!

De Gouden Tip olievlek verwijderen

Denk je er over om je doeken te vervangen, omdat je de olie lucht niet uit je doeken krijgt? Na het lezen van deze tip kan je direct aan de slag!
Laat je doeken 12 uur weken in gelijke delen water en azijn. Was ze hierna op 60 graden met een kopje azijn en je favoriete wasmiddel en ze zijn weer een hele tijd fris te gebruiken voor je massages.

Heb jij nog andere tips over je massage doeken?

We zijn erg benieuwd wat je van dit blog-artikel vindt. Misschien heb je nog vragen hierover of heeft dit artikel je die antwoorden gegeven die je juist zocht.
Heb jij nog andere tips? Laat ze hieronder achter, zodat iedereen er van kan leren!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je blijft vanzelf op de hoogte van nieuwe blog-artikelen over massage en aanverwante onderwerpen!

P.S.: weet je wat de allerbeste massageolie is? Je leest het in dit artikel.

4 reacties op “Olievlek verwijderen en tips om je massage doeken schoon te houden

  1. Een paar druppels manukaolie (of andere eo) bij vloeibaar wasmiddel. Is puur voor de frisse geur. Ik doe dit af en toe.

  2. Hoe krijg ik vlekken van massage olie uit een matras? De matrashoes is afneembaar en heb ik in de wasmachine gewassen, maar het gaat het er totaal iet uit.

    1. Hallo Willem,
      Je zou kunnen proberen om de vlekken met ossegalzeep in te smeren en dan nog een keer wassen.
      Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *