Themadag Contact

Tijdens de themadag Contact

 Oefeningen om te gronden
Bewuster worden van contact met anderen
Oefeningen om energie te voelen
Online account over de themadag contact
Theorie om te gronden
Contact oefeningen
Hulpmiddelen om energie van een ander kwijt te raken

Dit alles voor 147 euro

  

De kern van massage is in contact zijn. Masseren is zoveel meer dan alleen maar wat olie aanbrengen en een paar technieken doen. De intentie waarmee en de manier waarop je iemand aanraakt, is het allerbelangrijkste. Als je in contact bent met iemand anders dan gebeurt daarin van alles. Bij de ene persoon ervaar je echt verbinding en kan je zelfs in je eigen lijf gaan voelen waar de ander last van heeft. Bij een ander krijg je het idee dat je helemaal niet op één lijn zit en ontstaat er verwarring. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken wat er gebeurt als je in contact bent met iemand. Het doel van de Themadag Contact is om je meer bewust te worden hiervan.

Themadag Contact

Energie van een ander?

Van studenten in de opleiding en van deelnemers in de cursussen krijgen we vaak de vraag: “Hoe ga ik om met de energie van de mensen die ik masseer?” of “Hoe kan ik meer gegrond blijven als ik massage geef?” Vooral mensen die hoog gevoelig zijn (die ook wel hsp-ers genoemd worden) pakken nogal eens symptomen over van een ander. Ze voelen dan in hun eigen lichaam, precies datgene waar de ander last van heeft. Als je dit fenomeen niet kent bij jezelf, zie het dan als een soort versterkte intuïtie. Op zich is dit aanvoelen een mooie kwaliteit en dit kan je heel goed op een positieve manier inzetten bij energetisch werken. Het is echter niet fijn als het ten koste gaat van jezelf. Meer “bij jezelf blijven” is een oplossing, maar hoe doe je dat?

Werken met energie

Of je er nou wel in gelooft of niet, vele mensen ervaren iets wat niet zichtbaar is, maar wel invloed heeft. De een staat er ook meer voor open dan de ander en wetenschappelijk gezien staat onderzoek hiernaar nog in de kinderschoenen. Hoe het precies werkt, wat het is enzovoort maakt voor ons niet uit. We noemen dit het ervaren van de energie van een ander en willen daar op een positieve manier gebruik van maken. Zowel voor jou als behandelaar, als voor de mensen die bij jou komen voor een massage of een andere behandeling. Bewust bezig zijn hiermee is een mooie toevoeging!

Lichaamswerk

Tijdens de themadag Contact gaan we fysiek aan de slag. We gaan bewegen en doen diverse oefeningen uit de bio-energetica (ook wel bekend als Emotioneel lichaamswerk of Reichiaans lichaamswerk). Deze oefeningen zorgen voor een hoger lichaamsbewustzijn, voor meer doorstroming van energie in je eigen lijf en meer gronding. Het is een uitstekend hulpmiddel dat je kan inzetten voorafgaand aan een sessie met een cliënt, met name bij het masseren.

Oefeningen in contact

Op het programma staan diverse oefeningen waarbij je werkt in tweetallen of in de hele groep. Het doel hierbij is steeds om je meer bewust te worden van wat er bij jou gebeurt in contact met een ander of anderen. Je krijgt meer inzicht in wat van jou is qua gevoel en ervaring en wat bij de ander hoort. Met dat inzicht kan je ook bewuster keuzes maken in wat je wel wilt en wat niet. Dat geeft je dan weer meer controle en ontspanning in contact.

Hulpmiddelen

Om energie te beïnvloeden zijn er ook hulpmiddelen die je kan inzetten. Je kan je ruimte en jezelf ook energetisch reinigen met diverse natuurlijke middelen.
Voor je gronding en afscherming kan je ook gebruik maken van andere hulpmiddelen. Dit zijn zowel fysieke als energetische middelen. Er zijn er veel meer dan je denkt en we delen deze dan ook graag met je. Daarmee kan jij ervaren wat het beste bij jou past. Deze informatie krijg je van ons, zodat je hier je voordeel mee kan doen.

Praktische info over de themadag Contact:

  • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage.
  • De minimale leeftijd om mee te doen is 18 jaar.
  • Deze cursus is op MBO-niveau
  • Lestijden: één lesdag van 10.00 tot ± 16.30 uur (de deur is een half uur vooraf open).
  • Leslocatie: Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
    Meer informatie over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
  • Je kan je in je eentje of samen met iemand anders aanmelden. Alle cursisten werken in tweetallen en er wordt veel gewisseld, ook als je je met z’n tweeën aanmeldt.

Datums, tijden en aanmelden voor de themadag Contact

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

We zijn onze volledige cursusplanning opnieuw aan het maken. Zodra dit gereed is, worden de nieuwe lesdatums op de website geplaatst.

Onderstaande datums zijn onder voorbehoud.

  • Zondag 28 juni van 10.00 tot 16.30 uur
  • Zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.30 uur

Volg ons ook op Facebook en blijf op de hoogte van ons les aanbod!