Terugkomles vrij masseren

De oefenles hebben we aangepast. Vraag ernaar bij de trainer. De tekst op deze pagina wordt nog aangepast.

In de terugkom les massage kan je:

 • Masseren onder supervisie
 • Vragen stellen over specifieke technieken
 • Leren van gemasseerd worden
 • Andere masseurs leren kennen
 • Puntjes op de i zetten
 • Een mooie complete sfeermassage geven
 • Vragen stellen over aanvullende cursussen

  

Massage terugkom les

Regelmatig organiseren we een terugkom les massage op onze les locatie in Den Haag. Meestal is dit een avond, waarbij je vanaf een half uur voor aanvang welkom bent en alvast kunt bijpraten met het team en andere deelnemers. We bieden de terugkomles ook wel eens in het weekend aan vanaf 10.00 uur of vanaf 14.00 uur.

Een terugkom les sluit aan bij de basiscursus of vervolgcursus 1 of 2. Je kan dan specifiek de technieken oefenen uit die cursus, mits je die al gedaan hebt. Omdat je ook een massage krijgt met de technieken uit dezelfde cursus, ervaar je meteen hoe deze aanvoelen. Dit is zowel leerzaam als fijn om te ontvangen.

We starten de les met een korte ronde, waarin je jezelf kan voorstellen en als je wilt benoemen wat je graag wilt oefenen. Daarna worden er tweetallen gevormd en doe je een korte intake. Daarna kan je ongeveer een uur masseren, waarbij je ook nog feedback kan vragen van de trainer. Als jij de technieken die je wilde oefenen gedaan hebt (en uiteraard ook gewoon ontspannen gemasseerd hebt), is er een korte pauze en wisselen jullie van rol.

Tijdens de les is er een trainer aanwezig en assistentie. Je hebt dus genoeg mogelijkheid om al je vragen te stellen over massage in het algemeen en de technieken in het bijzonder. Het masseren houdt in dat je zelf de technieken toepast die jij wil oefenen. Je wordt tijdens de terugkom les dus niet door de trainer geïnstrueerd wat je gaat doen, zoals je het kent van de massage cursussen.

Terugkom les massage
Vragen stellen tijdens de terugkom les

Wat heb jij aan een terugkom les massage?

 • Je doet die massage technieken die jij specifiek wilt oefenen.
 • Je kan gewoon ontspannen masseren, zoals jij het fijn vindt.
 • Je krijgt een fijne massage en gaat dus relaxed naar huis.
 • Je kan al je vragen stellen over masseren en massagetechnieken.

De prijs van de terugkomles is 37 euro, inclusief drankjes en gebruik van de massagetafels en massageolie. Je krijgt hiervoor zelf ook een massage. Neem zelf je massage spullen mee zoals: doeken, je makkelijk zittende kleding, sokken en eventueel slippers of binnenschoenen. Het niveau is gelijk aan de bijbehorende cursus.

Je kunt deelnemen aan de oefenles als je minimaal de basiscursus hebt gedaan. Als je ook een of beide vervolgcursussen hebt gedaan, dan kun je uiteraard ook meedoen. Let er wel op dat je je voor de juiste terugkom les aanmeldt. Ze sluiten namelijk aan bij een cursus (basis of vervolg). Heb je alleen de online massagecursus gedaan, dan kan je niet deelnemen aan de terugkom les.

Peter uit Leiden over de oefen les:
“Ik vond het heel fijn dat ik gewoon lekker kon masseren. Ook had ik nog wat vragen over technieken die ik kon stellen. Als laatste werd ik ook gemasseerd, dus top avond gehad!”

Datums, tijden en aanmelden

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.

Ben je al lid van de oefengroep op Facebook? Hierop kan je een oproep doen om samen met iemand anders bij jou of de ander thuis te oefenen.