Masseren zonder handen ©

In deze cursus:

Drie volledige lesdagen
Les over de ideale werkhouding
Technieken met je onderarm en elleboog
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname
Masseren en gemasseerd worden
Accreditatie door NGS , KTNO , BATC en NVST

Dit alles voor 357 euro

  

Masseren zonder handen

Het is heel goed mogelijk om zonder gebruik te maken van je handen een complete lichaamsmassage te geven die redelijk stevig is, terwijl je niet veel kracht hoeft te zetten. Wanneer je kunt masseren met technieken waarbij je je handen niet gebruikt, belast je deze ook niet. Er zijn vele masseurs die pijnklachten hebben in hun handen, polsen, armen en/of rug tijdens of na het masseren. Er zijn ook verschillende voorbeelden van masseurs met artritis of artrose die hun praktijk konden behouden door wat ze geleerd hebben in de driedaagse cursus Masseren zonder Handen ©.

Werkhouding is essentieel

Tijdens elke massagecursus let het team op jouw werkhouding tijdens het oefenen van de massagetechnieken. Ook in deze cursus is hier veel aandacht voor. Je masseert vanuit een Tai-Chi houding en om kracht te zetten werk je vooral met je gewicht.

Klaas over de cursus Masseren zonder Handen©:
“Ik pas Masseren zonder Handen© nadrukkelijk toe en ik geloof dat het mijn manier van masseren meer “diepgang” heeft gegeven. Ik vind het ook heel prettig om te doen en het maakt het massage contact met de klant completer. Ik krijg en heb steeds vaker speciale gevallen op de tafel, zoals vrouwen met fibromyalgie en ook met lichamelijke en geestelijke geweldervaringen. Soms lijkt het wel therapeutisch en ze komen terug. Masseren vind ik nog steeds heerlijk om te doen.”

Massage met je onderarm en elleboog

Bij het Masseren zonder Handen © masseer je grotendeels met je onderarm in combinatie met diepte massage waarbij je gebruik maakt van je elleboog. Door de grote oppervlakte van je onderarm ervaart de klant de massage als vol en compleet. Bij het masseren met de elleboog worden vast zittende spieren behandeld.

On-hand-ig

Masseren zonder handen

Onze ervaring is dat voor de deelnemers de nieuwe technieken erg anders zijn dan wat bekend is voor hen. Zeker als je bij de OMB Academie eerder ontspanningsmassage hebt geleerd, is de intensiteit van deze cursus een stuk groter. Zowel fysiek als emotioneel kan dit een grotere impact hebben dan je gewend bent.

De vraag om veel te kunnen oefenen onder begeleiding is groot, wat de reden is dat de cursus Masseren zonder Handen © uit drie lesdagen bestaat.

We beginnen de cursus met het leren masseren met een goede werkhouding, wat je ook kunt inzetten bij je andere massagevormen. We besteden aandacht aan het “gereedschap” waarmee je werkt, zoals je onderarm, elleboog en bovenarm. Het werkgebied bestaat uit de rug, schouders en nek. Doordat er veel nieuw is voor je, zul je merken dat je nog niet veel uit je gevoel kunt masseren, maar meer vanuit je hoofd.

Wilma over deze cursus:
“Door reuma zag ik de toekomst van mijn massagepraktijk steeds somberder in. Cliënten moesten steeds vaker afgezegd worden vanwege pijn in mijn handen. De cursus Masseren zonder Handen heeft er voor gezorgd dat ik weer op mijn oude niveau terug aan het komen ben. Mijn praktijk heeft weer een echte toekomst. Mijn dank is niet in woorden te omschrijven!”

Voelen met je onderarm en elleboog

De tweede lesdag gaan we eerst de technieken van de eerste lesdag herhalen. Daarna leer je nieuwe massagetechnieken op de benen. Deze dag ligt de nadruk al meer op het leren aanvoelen met je gereedschap en leer je hoe je de massage tot één vloeiend geheel kan maken.

Complete lichaamsmassage

De derde lesdag komen de technieken op de armen en de romp aan de orde en gaan we uiteraard weer herhalen. Ook krijg je supervisie van de trainer tijdens het geven van een langere massage, zodat je gerichte feedback kunt krijgen. Aan het einde van deze dag heb je de kennis en kunde om een volledige Massage zonder Handen © van ongeveer vijftig minuten te geven. Uiteraard kun je deze nieuwe technieken ook toevoegen aan de massages die je al geeft.

Angelique over de cursus:
“Dank je wel voor een bijzonder waardevolle, leerzame, mooie dag! Je bent GOED!!! De kennisoverdracht…de zorgvuldige aandacht…het neerzetten van een veilige, liefdevolle sfeer…de rust in de veelheid van technieken…Whow. Ik ga oefenen! Deze massagevorm voelt voor mij als heel natuurlijk, lekker en vol.”

Accreditatie Masseren zonder Handen ©

Deze driedaagse massagecursus is geaccrediteerd door de NGS en door de KTNO (K5364) en daarmee voor BATC en NVST en mogelijk ook LVNG (vraag dit na bij je beroepsvereniging).

Let wel: om voor de accreditatie in aanmerking te komen, moet je als deelnemer tussen de lesdagen in ten minste twee keer drie massages van ongeveer één uur laten aftekenen!

Praktische info:

 • Deze cursus is alleen geschikt voor jou als je ruime ervaring hebt met masseren.
 • Lestijden: drie dagen van 10.30 tot 17.00 uur (de deur is een half uur voor aanvang open).
 • Na je aanmelding graag het lesgeld overmaken op IBAN: NL66 KNAB 0256 9445 39 t.n.v. OMB Academie o.v.v. de cursusdatum en je volledige naam.
 • De lessen zijn bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
  De lesruimte is op de derde etage en er is geen lift. Meer info over het cursuscentrum en de bereikbaarheid per auto en het openbaar vervoer vind je hier.
 • Wat neem je mee naar de cursus?
  • Een éénpersoons hoeslaken voor om de massagetafel.
  • Een doek om mee toegedekt te worden waar je volledig onder past.
  • Een normale handdoek van ongeveer 90 x 50 cm.
  • Makkelijk zittende kleding, waarin je vrij kan bewegen.
  • Laat je sieraden thuis en zorg voor korte nagels en schone handen.
  • Neem eventueel sloffen, slippers of schoenen voor binnen mee.
  • Neem ook je eigen lunch mee.
 • Je kunt je alleen (dus individueel) of samen met iemand anders inschrijven. Alle deelnemers werken in tweetallen, ook wanneer je met z’n tweeën inschrijft!
 • De cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.
  This massage lesson is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well.

Carola uit Den Haag over de cursus:
“De cursus Masseren zonder Handen heeft helemaal aan mijn verwachtingen voldaan.  Goede cursus, fijne sfeer. Technieken worden duidelijk uitgelegd, er heerst rust en geduld. De Trainer heeft geduld om je de technieken ( en houding!) goed te leren. En ik vond de ontvangst en contacten met jullie ook heel fijn!”

Datums en tijden van de cursus Masseren zonder Handen ©

We willen deze cursus graag weer inplannen, maar op dit moment zijn er nog geen nieuwe datums bekend. Heb je interesse om mee te doen? Laat het ons weten!

Mis niets van ons aanbod en volg de OMB Academie op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *