Cursus Magneet Massage

In deze cursus krijg je:

Theorie over de magneten
Demonstratie van de mogelijkheden
Diverse massage technieken
Massage geven en ontvangen
Mogelijkheid aanschaf magneten
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname

Dit alles voor 117 euro

  

Cursus magneetmassage

Wanneer je magneetmassage doet, heb je én de positieve effecten van massage én maak je gebruik van de positieve eigenschappen van de magneet. De ontvanger van de massage heeft dus dubbel profijt, omdat de behandeling tweeledig is. Zelfs in de medische wereld wordt gebruik gemaakt van magneten en worden er opvallende resultaten mee bereikt. Mensen die magneetsieraden dragen geven aan dat ze een duidelijk verschil ervaren, dan wanneer ze deze niet dragen. Tegenwoordig is er om ons heen veel onzichtbare straling, denk bijvoorbeeld maar aan WiFi en zendmasten voor je telefoon. Het bij je dragen van een magneet kan je (deels) afschermen van de beïnvloeding van deze straling op je lichaam.

Magneetmassage cursus
Een Massage magneet (MagnetPebble)

Masseren met één of meerdere magneten heeft nog meer voordelen. Zo kan je het op de blote huid geven in combinatie met massage olie, maar ook over de kleding heen. Het is voor veel mensen drempel verlagend wanneer zij wel graag gemasseerd willen worden en daarbij gekleed kunnen blijven. Omdat het op de kleding gegeven kan worden kan je het ook overal toepassen en je hoeft er geen voorbereidingen voor te doen. Voor masseurs met pijnlijke handen, spieren of gewrichten is magneetmassage ook een uitkomst: je hoeft vrijwel geen druk meer te geven en kan daarmee je handen en lijf ontzien.

Cursus magneetmassage

In de cursus magneetmassage krijg je uiteraard theorie over de magneten en hoe en wanneer je ze kan inzetten (en wanneer niet). We laten je zien op welke manier je ze kan gebruiken als je op de kleding masseert. Dit ga je zelf daarna oefenen met een andere cursist en deze oefent hetzelfde op jou. Je geeft op deze manier de massage en ondervindt het aan den lijve, zodat je zelf weet wat je allemaal kunt ervaren.

Magneetmassage op de huid

Als je magneetmassage gaat combineren met ontspanningsmassage of andere massagevormen, dan gebruik je magneten op de blote huid. Dit werkt heel anders dan wanneer je op de kleding werkt en nu maak je ook gebruik van massage olie. Deze manier van masseren gaan we je uitleggen en doen we voor op een assistente. We willen je hiermee inspireren wat de mogelijkheden zijn en hoe je bepaalde technieken op een slimme manier vloeiend in elkaar kan laten over gaan. Natuurlijk ga je daarna zelf aan de slag om deze combinatie te ontdekken en verkennen. De cursist op wie je dit doet zal hetzelfde op jou doen, maar op zijn/haar eigen manier. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je daar ook weer van kunt leren en ideeën op kan doen.

Stevige massage technieken

Cursus Magneetmassage
De “druppel” (MagnetMassage)

Tijdens het laatste deel gaan we letterlijk en figuurlijk de diepte in: met de magneet meer druk geven op gespannen spieren en spierknopen. Als je gaat masseren met voorwerpen (net zoals bij bamboemassage of met stenen) is het essentieel dat je weet wat je doet! Je kan mensen echt blessures geven als je zonder kennis van zaken aan de slag gaat. Naast de nodige theorie laten we je opnieuw voorbeelden zien van het op deze manier inzetten van de magneten. Het oefenen op een ander en laten oefenen op je eigen lijf maakt dit les onderdeel weer compleet.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: minimaal een basiscursus bij ons of elders.
 • Niveau van de cursus magneet massage: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: ± 6 uur.

Praktische infomatie:

 • De lestijden (de deur is een half uur voor aanvang open):
  • Bij een hele lesdag: van 10.00 tot 17.00 uur (lunchpauze rond 13.00 uur)
  • Avond cursus: twee lessen van 19.30 tot 22.30 uur.
 • Na het aanmelden graag het lesgeld overmaken op IBAN: NL66 KNAB 0256 9445 39 t.n.v. OMB Academie o.v.v. de cursus startdatum en je voor- en achternaam.
 • Locatie: Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag.
  De cursusruimte bevindt zich op de 3e verdieping en er is geen lift aanwezig. Sommige cursussen geven we op de begane grond. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Meenemen: een éénpersoons hoeslaken voor de massagetafel, een doek om mee toegedekt te worden, makkelijk zittende kleding, laat sieraden thuis en zorg voor schone handen met korte nagels, neem eventueel slippers, sloffen of binnen schoenen mee, als jouw cursus overdag is, neem dan een lunch mee.
 • Je kunt je individueel of samen met een ander aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar masseren.
 • De magneet cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je goed Nederlands spreekt en verstaat.
  This massage lesson is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well.

Massage magneten kopen?

Tijdens de les zorgen wij voor de magneten waar je mee kunt oefenen. Halverwege en na afloop van de cursus heb je de mogelijkheid om bij ons ter plaatse massage magneten en accessoires aan te schaffen die je graag wilt hebben. Prijzen zijn vanaf 30 euro. In onze eigen webwinkel van magneten kan je al een kijkje nemen. Er zijn ook mooie Magneet sieraden te koop.

Datums en tijden van de volgende Cursus Magneetmassage:

 • In 2019 geven we deze opnieuw. Datums worden binnenkort toegevoegd aan deze pagina. Heb je interesse? Laat het ons weten!

Aanmelden voor de Cursus Magneetmassage:

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de (start)datum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten? *

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over massage?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

Volg ons op Facebook en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe lesdatums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *