Je eigen wijze weg

Je eigen wijze weg

Een training voor bewustwording en persoonlijke groei

Ondanks dat we volwassen geworden zijn, heeft ieder van ons een deel dat te allen tijde kind zal blijven. Dit noemen we “kinddeel” wat ervaart en voelt. Ook is dit een deel waarin gevoelens, ervaringen  en herinneringen uit de jeugd zijn opgeslagen. Huidige gevoelens, gedragingen, problemen of klachten kunnen rechtstreeks in verband staan met ervaringen en indrukken uit je kindertijd. Hiermee kan het gebeuren dat hedendaagse situaties emoties en gevoelens van vroeger worden geactiveerd. Wanneer je je innerlijk kinddeel niet kent, zal je onbewust je leven laten leiden door dat deel in jou.
De training “Je eigen wijze weg” bestaat uit een zorgvuldig opgebouwde cyclus van acht dagdelen.

Technieken en de groep

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van diverse technieken. Er zijn deelrondes, je krijgt theorie en oefeningen. Deze zijn er op gericht om je bewustzijn van je lijf, je ademhaling, je gevoelens en je stilte te verdiepen.

Daarnaast maken we gebruik van elkaars aanwezigheid in de groep, wat minstens zo belangrijk is. Met de wijsheid en de kracht van de groep waar je onderdeel van bent, kom je makkelijker in contact met je innerlijke wereld. Het herkennen en erkennen, gedeelde kwetsuren en levensenergie. Door intermenselijk contact wat dieper is dan je in je dagelijks leven gewend bent, kan deze training een grotere bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling dan je voor mogelijk acht.

Meditatie

Je gaat ook kennis maken met meditatie, wat een belangrijk onderdeel is van de training. Dit heeft meerdere doelen. Je kan hierdoor stress loslaten en meer ontspanning krijgen. Het geeft lichaamsbewustzijn en zelfkennis. Dit leidt weer tot meer welbevinden en ziektepreventie.

Gedurende de training leer je hoe je steeds meer een balans kan vinden op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je (her)ontdekt je ruimte en het zelfregulerend vermogen van je lijf. We gaan er ook voor zorgen dat je de opgedane kennis en hetgeen je geleerd hebt, buiten de training ook kan toepassen. Denk hierbij aan je relaties, je werk en je thuissituatie.

Wat is jouw essentie?

Volwassen worden is een kunst. Wérkelijk volwassen worden is een proces en een zoektocht naar wie je werkelijk bent. Door je ouders en opvoeders ben je gekneed en gevormd tot een persoon. Door deze periode van vorming ben je deels ook vergeten wie je van oorsprong was. Wat is in essentie echt van jou? En wat is je aangepraat, aangeleerd of zelfs aangedaan?

Eigen-wijsheid is een kwaliteit! Jij bent gewoon bijzonder, net zoals iedereen. Er is niemand zoals jij op deze wereld en we zijn allemaal uniek. Allemaal hebben we onze eigen kwaliteiten en onze eigen wijsheid.

De training “Je eigen wijze weg” is ontwikkeld door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg.

Inschrijven voor de training “Je eigen wijze weg”

Joëlle BogaertHiervoor kan je contact opnemen met Joëlle Bogaerts van Vijaya Yoga. Zij organiseert en begeleidt deze training in hetzelfde cursuscentrum waar we veel van onze andere lessen geven. Doordat deze training ook gaat over bewustwording en persoonlijke groei, sluit het mooi aan op het aanbod van de OMB Academie. We werken wel volledig onafhankelijk van elkaar.