Energetisch werken

In deze cursus krijg je:

Theorie over energie
Oefeningen om te gronden
Polariteitsmassage theorie en praktijk
Certificaat van deelname
Oefenen in tweetallen
Een oefening om meer af te schermen
Theorie om na te lezen

Dit alles voor 147 euro

  

 • Je bent hooggevoelig (hsp) en zoekt een manier om hiermee om te gaan?
 • Zoek je een mooie toevoeging aan de massage die je geeft?
 • Je voelt bij jezelf klachten van een ander of neem je dingen over?
 • Wil je meer gegrond / geaard zijn als je met mensen werkt?

Dan is de cursus Energetisch werken wat voor jou!

Van studenten in de opleiding en van deelnemers in de cursussen krijgen we vaak de vraag: “Hoe ga ik om met de energie van de mensen met wie ik werk?” of “Hoe kan ik meer gegrond blijven als ik masseer?” Vooral mensen die hoog gevoelig zijn (die ook wel hsp-ers genoemd worden) pakken nogal eens symptomen over van een ander. Ze voelen dan in hun eigen lichaam, precies datgene waar de ander last van heeft. Als je dit fenomeen niet kent bij jezelf, zie het dan als een soort versterkte intuïtie. Op zich is dit aanvoelen een mooie kwaliteit en dit kan je heel goed op een positieve manier inzetten bij energetisch werken. Het is echter niet fijn als het ten koste gaat van jezelf. Meer “bij jezelf blijven” is een oplossing, maar hoe doe je dat?

Werken met energie

Of je er nou wel in gelooft of niet, vele mensen ervaren iets wat niet zichtbaar is, maar wel invloed heeft. De een staat er ook meer voor open dan de ander en wetenschappelijk gezien staat onderzoek hiernaar nog in de kinderschoenen. Hoe het precies werkt, wat het is enzovoort maakt voor ons niet uit. We ervaren het als energie en willen daar op een positieve manier gebruik van maken. Zowel voor jou als behandelaar, als voor de mensen die bij jou komen voor een massage of een andere behandeling. Energetisch werken is een mooie toevoeging!

Lichaamswerk

In de cursus Energetisch werken en polariteitsmassage gaan we fysiek aan de slag. We gaan bewegen en doen diverse oefeningen uit de bio-energetica (ook wel bekend als Emotioneel lichaamswerk of Reichiaans lichaamswerk). Deze oefeningen zorgen voor een hoger lichaamsbewustzijn, voor meer doorstroming van energie in je eigen lijf en meer gronding. Het is een uitstekend hulpmiddel dat je kan inzetten voorafgaand aan een sessie met een cliënt, met name bij energetisch werken.

Monique uit Den Haag over deze cursus:
“Plezierige cursus met rustige en duidelijke uitleg en praktijk gericht; er wordt geen tijd verspild aan uitdelen van lesmateriaal. Ik vind dat handig: alles wat je nodig hebt, wordt je nadien per mail toegestuurd.”

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage maakt gebruik van (levens)energie die stroomt tussen twee polen. Het doel hiervan is om het lijf weer in balans te brengen en eventuele blokkades op te heffen of te verzachten. Wanneer er een blokkade is, dan stroomt levensenergie trager, zoekt het een omweg of wordt het verspild aan energie vreters. Veel mensen voelen energieblokkades en soms zijn deze ook aanwijsbaar als fysieke klachten. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten, een stijve nek, tintelingen of vermoeidheid. Zodra tegengestelde punten met elkaar verbonden worden door de behandelaar, dan wordt helende levensenergie versterkt.

Tijdens het onderdeel polariteitsmassage in deze cursus, leer je hoe je een reeks polariteiten kan geven van ongeveer een half uur. Dit werkt zowel voor de gever als de ontvanger meestal ontspannend. Je kan dit toevoegen aan de massages die je al geeft. Een andere mogelijkheid is om het als losse behandeling te geven. Ook leer je enkele losse polariteiten, die je tijdens een massage kan toevoegen aan het begin, einde of tussendoor.

In dit blog-artikel kan je meer lezen over polariteitsmassage.

Polariteitsmassage - Energetisch werken

Hulpmiddelen

Om energie te beïnvloeden zijn er ook hulpmiddelen die je kan inzetten. Je kan je ruimte en jezelf ook energetisch reinigen met diverse natuurlijke middelen.
Voor je gronding en afscherming kan je ook gebruik maken van andere hulpmiddelen. Dit zijn zowel fysieke als energetische middelen. Er zijn er veel meer dan je denkt en we delen deze dan ook graag met je. Daarmee kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Praktische info:

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen. Ervaring met massage heeft de voorkeur.
 • De minimale leeftijd om mee te doen is 18 jaar.
 • Lestijden: één lesdag van 10.00 tot ± 16.30 uur (de deur is een half uur vooraf open).
 • Leslocatie: Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
  Meer informatie over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Je kan je in je eentje of samen met iemand anders aanmelden. Alle cursisten werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je met elkaar samenwerken.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.
  This course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well.

Datums, tijden en aanmelden voor de cursus Energetisch werken

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

Volg ons ook op Facebook en blijf op de hoogte van ons les aanbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *