Diploma halen als oud-cursist?

Diploma halen als oud-cursist?

Heb je eerder al de basiscursus (en een vervolgcursus) gedaan en wil je nu alsnog voor je diploma gaan? Dat kan! En natuurlijk zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Beheersing van technieken

Een belangrijk onderdeel van masseren is het beheersen van technieken. Hoe langer geleden je de cursus hebt gedaan, hoe groter de kans dat je eigen variaties bent gaan maken. Ons advies is om eerst een oefen-les mee te doen om te kijken hoe je er voor staat. Je kan er ook voor kiezen om alles nog eens na te kijken en te oefenen met behulp van de online massage cursus. Daarna kan je deelnemen aan een tentamen om je certificaat van bekwaamheid te halen voor dat onderdeel. Ben je overtuigd dat je alles al beheerst? Dan kan je ook zonder eerst de oefenles te doen, inschrijven voor een tentamen.

Tijdens het tentamen zijn niet alleen de technieken belangrijk! Er wordt ook gekeken naar je zorgvuldigheid. Hoe ga je om met je klant, het doek, de hoofdsteun, enkelrol, aanbrengen van de olie, je eigen werkhouding enzovoort.

Per cursus is er één tentamen en bijbehorend certificaat van bekwaamheid. Dit is dus een ander certificaat dan die je gekregen hebt na je deelname. Dat is namelijk een certificaat van deelname.

Andere lessen en themadagen

Voor de andere lessen en themadagen kan je gewoon deelnemen als elke andere deelnemer. Zodra je alles hebt gevolgd kan je deelnemen aan het examen en – als het goed is – je diploma in ontvangst nemen.