Cursuscentrum

Cursuscentrum

De meeste lessen geven we aan groepen, waarbij we gebruik maken van één van de sfeervolle lesruimtes van het cursuscentrum:

Wajid Osho Meditatie Centrum
Prins Hendrikplein 1
2518 JA Den Haag

Sinds 2013 werken we met veel plezier in dit sfeervolle centrum. Meestal masseren we in de lesruimte op de derde verdieping (geen lift). De Bikram Yoga zit vlakbij, maar daar geven we niet de lessen. Loop door naar de hoek met de Zoutmanstraat en de ingang van Wajid bevindt zich tussen het groen.

Jack uit Delft over de massage cursussen:
“Ik heb al een aantal cursussen bij de OMB Academie gevolgd en telkens met veel plezier. Het is een mooie rustgevende omgeving waar de cursussen worden gegeven. Belangrijk is dat alle cursisten hun eigen grenzen kunnen aangeven en bewaken. Dit is iets wat heel fijn voelt, ook door de professionele manier van lesgeven en begeleiding van de docenten.”

Meer informatie over Wajid

Voluit: “Stichting Wajid Osho Meditatie Centrum” bestaat sinds 1983. De doelstelling van deze ANBI-stichting is: “…het bevorderen van persoonlijke groei en bewustzijnsverdieping, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse stromingen in de humanistische psychologie en wegen tot zelfkennis en zelfontplooiing gebaseerd op de meditatietechnieken zoals onder meer ontwikkeld door de mysticus Osho”.

De workshops, cursussen, trainingen en de opleiding geven wij vanuit de visie van de OMB Academie. Deze heeft overeenkomsten met het gedachtegoed van Wajid. Strikt genomen zijn we niet direct verbonden aan het centrum. Uiteraard voelen we ons hier wel heel erg thuis! Ook laten we ons graag inspireren door uitspraken van Osho.

Parkeren nabij het cursuscentrum:

In de nabije omgeving van Wajid kun je alleen op zondag tot 13.00 uur gratis parkeren.
Achter het Vredespaleis in de ambassadewijk is het de hele week vrij parkeren. Stel je navigatiesysteem hiervoor in op Tobias Asserlaan, Andries Bickerweg of Buitenrustweg. Vanaf deze straten is het maximaal 10 minuten lopen naar Wajid.

Op en rond het Koningsplein kun je dagelijks tot 18.00 uur gratis parkeren. Op de plattegrond is dit het gebied binnen het blauwe kader. Vanaf het Koningsplein is het circa 10 minuten lopen, via de Prins Hendrikstraat.

Let op! Op de Groot Hertoginnelaan kan gratis parkeren niet meer!

Het parkeerbeleid van de gemeente Den Haag verandert nog wel eens. Controleer altijd ter plaatse wat er is aangegeven op borden en parkeerautomaten.

Cursuscentrum: Parkeren en OV Massage Cursus

 

Met het openbaar vervoer naar de massage cursus:

Tram 16 rijdt vanaf Wateringen via station Den Haag HS en via Den Haag Centraal naar het Statenkwartier in Scheveningen. In de richting van het Statenkwartier rijdt de tram langs Wajid over het ronde Prins Hendrikplein. Net na het plein stopt deze bij de halte “Van Speijkstraat”. Vanaf de halte loop je een klein stukje terug. Je kan het plein rechtdoor oversteken of linksom langs het plein naar de overkant lopen.

RandstadRail 3 rijdt vanaf Zoetermeer, via Leidschendam, Voorburg en Den Haag Centraal naar Loosduinen / Kijkduin. Stap uit bij de tramhalte “Van Speijkstraat”. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten lopen naar het cursuscentrum.

Bus 24 rijdt vanaf Den Haag Mariahoeve, via Den Haag Centraal en het centrum naar Kijkduin. Uitstappen bij halte “Laan van Meerdervoort” net voorbij het Vredespaleis, vanwaar het ongeveer 7 minuten lopen is.

Voor de actuele situatie en reistijden altijd even kijken op: www.9292.nl en www.htm.net.

Privélessen massage

De privélessen geven we meestal in de massagepraktijk van één van de trainers. Hierover informeren we je via de e-mail.

Wil je blijven overnachten tijdens een weekendcursus?

Kom je van ver en wil je tijdens een weekend cursus blijven overnachten in de buurt? Je kunt een kamer boeken voor de best beschikbare prijs bij Hotel Sebel of bij het Court Garden Hotel. Beide zijn op loopafstand van het cursuscentrum.

 

Hotel Sebel
Prins Hendrikplein 20
www.hotelsebel.nl

30 seconden lopen van het cursuscentrum

Court Garden Hotel
Laan van Meerdervoort 96
www.hotelcourtgarden.nl

3 minuten lopen van het cursuscentrum