Cursus Pulsing

In deze cursus krijg je:

 Theorie over pulsing
Demonstratie pulsing
Veel oefenen
Polariteitsmassage
Gepulst worden en zelf pulsen
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname

Dit alles voor 197 euro

  

Cursus Holistic Pulsing

In de cursus pulsing leer je een wiegende, verende, vloeiende vorm van masseren. Het doel van pulsen, ook wel dynamische massage genoemd, is om (onbewuste) spierspanning uitnodigen los te laten. Daarmee geeft pulsing een diepe ontspanning van de ontvanger, wat niet alleen fysiek werkt, maar ook geestelijk. Het nodigt het lijf uit om een nieuwe balans aan te nemen.

Holistic PulsingDoordat je lijf voor zo’n 70% uit water bestaat, kan de pulser op een subtiele en ritmische wijze een golfbeweging in gang zetten en in stand houden. De pulsen zijn subtiel zacht en groot en krachtig, maar altijd ritmisch en vloeiend met elkaar verbonden. De (im)pulsen werken door van top tot teen,  maar ook in dieperliggende spieren, gewrichten en organen.

Bewustwording

Pulsen werkt niet alleen op je fysieke lichaam, maar kan ook de psyche en je emoties beïnvloeden. Het komt dan ook wel voor dat er emoties vrijkomen tijdens het pulsen. Je kan door het ontvangen van pulsen bewust worden van wat er bij jou leeft. Elke pulsing-massage is een soort ontdekkingstocht. Het is het mooiste als je het met een ontvankelijke en open blik het vanuit nieuwsgierigheid kunt ervaren.

Marie-Lene uit Den Haag over deze cursus:
“Ik heb de cursus pulsing gevolgd als uitbreiding van mijn kennis van massage technieken. Je kunt hem ontvangen met je kleding aan. Het is een compleet andere techniek dan de klassieke massage. Eigenlijk een beetje raar zelfs, al dat schudden, eerlijk gezegd. Maar, als je je eraan overgeeft, geeft het gemakkelijker een ontspanning. Bovendien kan pulsing goed worden gecombineerd met de klassieke massage. Heerlijk om te ontvangen en een uitdaging om te geven. Elk lijf reageert weer anders. Hoe krijg je het lichaam in de juiste ‘trilling’. De trainer legt in een fijn tempo uit wat je gaat oefenen en geeft de cursus met de nodige dosis humor. Daarna mag je op elkaar oefenen. Vervolgens krijg je tijd om uit te wisselen hoe het was en wat je verder kan verbeteren. Daardoor leer je elkaar beter kennen en dat geeft een band. Dus, heb je zin in iets nieuws, iets leuks, wil je meer met je lichaam bezig zijn en anderen op een liefdevolle manier aanraken en lijkt masseren je wat, maar wil je dan wél je kleding aanhouden, probeer dan de cursus Pulsing eens.”

In de cursus leer je het pulsen zowel in buikligging als in rugligging.  Er wordt veel gewisseld met andere deelnemers, omdat het onze ervaring is dat dit erg leerzaam is. Elk lijf pulst namelijk weer anders en met veel oefenen leer je het snelst.

Energetische massage cursus

Een onderdeel van de cursus pulsen is de polariteitsmassage. Dit is het levenswerk van Dr. Randolph Stone, die ontdekte dat elk lichaam een energetisch systeem heeft. Dit kun je door middel van het verbinden van verschillende punten beïnvloeden. Je werkt hierbij dus energetisch en uiteraard krijg je ook theorie over polariteitsmassage.

Pulsing kan op de kleding gegeven worden

Pulsing wordt gekleed gegevenDe cursus pulsing is geschikt voor iedereen die deze golvende manier van massage wilt leren. Het is prettig als je ervaring hebt met masseren. Ben je masseur, dan is deze cursus een mooie aanvulling.
Bij aanvang van de cursus pulsen ontvang je een uitgebreide handleiding met theorie en de lesstof die aan bod zal komen. Als je aan de volledige cursus meedoet, ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt je zowel alleen als samen met een ander inschrijven. Pulsing is een techniek die je alleen kunt leren door veel te oefenen op verschillende mensen. Hierom is het essentieel dat je tussen elke les veel oefent.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van de Cursus Pulsing: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: 12 – 14 uur.
 • Zelfstudie (hoe vaker je oefent, hoe beter je het leert):
  • bij de avondcursus minimaal 3 uur, na elke les.
  • bij de weekendcursus minimaal 6 uur, na elke lesdag.

Praktische informatie

 • De lestijden van een weekendcursus zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De avondcursus is van 19.30 tot 22.00 uur. De deur is altijd een half uur voor aanvang open.
 • Deze cursussen geven we bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. De cursusruimte bevindt zich op de derde verdieping en er is geen lift aanwezig. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Wat neem je mee? Een eenpersoons hoeslaken voor om de massagetafel en draag makkelijk zittende kleding. Laat sieraden thuis en zorg voor schone handen met korte nagels. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als jouw cursus overdag de hele dag is, neem dan ook een lunch mee.
 • Je kan je individueel (dus in je eentje) of samen met iemand anders aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt in de groep veel gewisseld, ook als je je met z’n tweeën aanmeldt.
 • De massage cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well.
Joost over deze cursus:
“Pulsing is in mijn persoonlijke beleving meer een vorm van lichaamswerk dan massage en de trainer weet de verschillen tussen deze twee vormen erg goed met elkaar te verbinden tijdens de cursus. Het pulsen wordt stap voor stap uitgelegd en je krijgt alle tijd om de technieken te oefenen. De sfeer tijdens de cursus is gezellig, Robin geeft op alle vragen steeds geduldig antwoord en je krijgt ook als beginneling al snel vertrouwen dat je goed bezig bent. Naast Pulsing wordt er ook aandacht besteed aan Polariteitsmassage en Intuïtieve Massage dus je leert in korte tijd een hele complete behandeling te geven. Persoonlijk vind ik een cursus met daarin alleen Pulsing al prima en voor mensen met enthousiasme voor meerdere massagevormen is dit de perfecte cursus om Pulsing te leren.”

Wat vragen we van jou?

 • Oefen tussen de lessen of lesdagen in zo veel mogelijk. Als je niet oefent, heeft deelname aan de cursus geen zin.

Datums en tijden van de eerstvolgende Cursus Pulsing:

 • 14-09-2019 en 05-10-2019 op twee zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Een avondcursus pulsing wordt weer ingepland na de zomervakantie. Interesse? Laat het ons weten!

Om je aan te melden voor de cursus Pulsing vul je onderstaand formulier in en druk je op aanmelden.

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de startdatum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten? *

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over massage?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *