Cursus Pulsing

In deze cursus:

 Theorie over pulsing
Demonstratie pulsing
Veel oefenen
Gepulst worden
Zelf pulsen
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname

Dit alles vanaf 197 euro

  

Cursus Holistic Pulsing

In de cursus pulsing leer je een wiegende, verende, vloeiende vorm van masseren. Het doel van pulsen, ook wel dynamische massage genoemd, is om (onbewuste) spierspanning uitnodigen los te laten. Daarmee geeft pulsing een diepe ontspanning van de ontvanger, wat niet alleen fysiek werkt, maar ook geestelijk. Het nodigt het lijf uit om een nieuwe balans aan te nemen.

Holistic PulsingDoordat je lijf voor zo’n 70% uit water bestaat, kan de pulser op een subtiele en ritmische wijze een golfbeweging in gang zetten en in stand houden. De pulsen zijn subtiel zacht en groot en krachtig, maar altijd ritmisch en vloeiend met elkaar verbonden. De (im)pulsen werken door van top tot teen,  maar ook in dieperliggende spieren, gewrichten en organen.

Bewustwording

Pulsen werkt niet alleen op je fysieke lichaam, maar kan ook de psyche en je emoties beïnvloeden. Het komt dan ook wel voor dat er emoties vrijkomen tijdens het pulsen. Je kan door het ontvangen van pulsen bewust worden van wat er bij jou leeft. Elke pulsing-massage is een soort ontdekkingstocht. Het is het mooiste als je het met een ontvankelijke en open blik het vanuit nieuwsgierigheid kunt ervaren.

Marie-Lene uit Den Haag over deze cursus:
“Ik heb de cursus pulsing gevolgd als uitbreiding van mijn kennis van massage technieken. Je kunt hem ontvangen met je kleding aan. Het is een compleet andere techniek dan de klassieke massage. Eigenlijk een beetje raar zelfs, al dat schudden, eerlijk gezegd. Maar, als je je eraan overgeeft, geeft het gemakkelijker een ontspanning. Bovendien kan pulsing goed worden gecombineerd met de klassieke massage. Heerlijk om te ontvangen en een uitdaging om te geven. Elk lijf reageert weer anders. Hoe krijg je het lichaam in de juiste ‘trilling’. De trainer legt in een fijn tempo uit wat je gaat oefenen en geeft de cursus met de nodige dosis humor. Daarna mag je op elkaar oefenen. Vervolgens krijg je tijd om uit te wisselen hoe het was en wat je verder kan verbeteren. Daardoor leer je elkaar beter kennen en dat geeft een band. Dus, heb je zin in iets nieuws, iets leuks, wil je meer met je lichaam bezig zijn en anderen op een liefdevolle manier aanraken en lijkt masseren je wat, maar wil je dan wél je kleding aanhouden, probeer dan de cursus Pulsing eens.”

In de cursus leer je het pulsen zowel in buikligging als in rugligging.  Er wordt veel gewisseld met andere deelnemers, omdat het onze ervaring is dat dit erg leerzaam is. Elk lijf pulst namelijk weer anders en met veel oefenen leer je het snelst.

Pulsing kan op de kleding gegeven worden

Pulsing wordt gekleed gegevenDe cursus pulsing is geschikt voor iedereen die deze golvende manier van massage wilt leren. Het is prettig als je ervaring hebt met masseren. Ben je masseur, dan is deze cursus een mooie aanvulling.
Bij de cursus pulsen ontvang je een uitgebreide handleiding met theorie en de lesstof die aan bod zal komen. Als je aan de volledige cursus meedoet, ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt je zowel alleen als samen met een ander inschrijven. Pulsing is een techniek die je alleen kunt leren door veel te oefenen op verschillende mensen. Hierom is het essentieel dat je tussen elke les veel oefent.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: ervaring met massage.
 • Minimale leeftijd om deel te nemen: 18 jaar.
 • Niveau van de Cursus Pulsing: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: ± 12,5 uur.
 • De prijs van deze cursus is 227 euro. Wanneer je je aanmeldt tot drie weken voor aanvang krijg je 30 euro vroegboekkorting. Dit wordt automatisch verrekend bij je aanmelding. De prijs is dan dus 197 euro.
 • Zelfstudie (hoe vaker je oefent, hoe beter je het leert):
  • bij de avondcursus minimaal 3 uur, na elke les.
  • bij de weekendcursus minimaal 6 uur, na elke lesdag.

Praktische informatie

 • De lestijden van een weekendcursus zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De avondcursus is van 19.30 tot 22.30 uur. De deur is altijd een half uur voor aanvang open.
 • Deze cursussen geven we bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. De cursusruimte bevindt zich op de derde verdieping en er is geen lift aanwezig. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Wat neem je mee? Een eenpersoons hoeslaken voor om de massagetafel en draag makkelijk zittende kleding. Laat sieraden thuis en zorg voor schone handen met korte nagels. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als jouw cursus overdag de hele dag is, neem dan ook een lunch mee.
 • Je kan je individueel of samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers werken in tweetallen en er wordt in de groep veel gewisseld, ook wanneer je je met z’n tweeën aanmeldt.
 • De massage cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat.

Wat vragen we van jou?

Oefen tussen de lessen of lesdagen in zo veel mogelijk. Als je niet oefent, heeft deelname aan de cursus geen enkele zin.

Joost over deze cursus:
“Pulsing is in mijn persoonlijke beleving meer een vorm van lichaamswerk dan massage en de trainer weet de verschillen tussen deze twee vormen erg goed met elkaar te verbinden tijdens de cursus. Het pulsen wordt stap voor stap uitgelegd en je krijgt alle tijd om de technieken te oefenen. De sfeer tijdens de cursus is gezellig, Robin geeft op alle vragen steeds geduldig antwoord en je krijgt ook als beginneling al snel vertrouwen dat je goed bezig bent. “

Datums, tijden en aanmelden voor de cursus Holistic Pulsing

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *