Praktijk starten

In deze cursus krijg je:

 Online lessen
Les over regelgeving
Leren in je eigen tempo
Handige checklists
Leren waar en wanneer je wilt
Les over klanten krijgen en houden
Les over marketing

Dit alles vanaf 147 euro

  

Cursus praktijk starten

Je bent bijna klaar met een vak opleiding, super gemotiveerd en enthousiast. Nu kan je je passie neerzetten en je expertise delen met iedereen die dat wilt. Je gaat je eigen praktijk starten als zzp-er en denkt al na over een website, visitekaartjes en meer.

Een (massage) praktijk starten is in principe vrij eenvoudig, maar er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.  Wat zijn de regels voor de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel? Hoe zit het met verzekeren en aansprakelijkheid? En welke spullen heb je allemaal nodig in je praktijk? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat weet je eigenlijk over marketing en hoe je er voor zorgt dat je klanten krijg, die ook terug komen?

Regels bij een praktijk starten

Wanneer je een eigen praktijk start, dan krijg je te maken met regelgeving. Niet het leukste gedeelte van het ondernemerschap, maar het hoort er nou eenmaal bij. Om problemen te voorkomen is het verstandig om dit meteen al goed te regelen. De grootste inspanning die je hiervoor moet doen, is simpelweg weten hoe het zit. Daarna eenmalig een en ander regelen en opzetten. Dan is het meeste werk al gedaan en hoef je het alleen maar bij te houden. Je kunt je vervolgens weer richten op hetgeen je het liefste doet: je vak uitoefenen.

Marketing

Misschien krijg je al de kriebels bij het woord marketing, maar een eigen praktijk zonder klanten, is geen eigen praktijk. Je zult hoe dan ook (enige) inspanning moeten leveren om er voor te zorgen dat je klanten krijgt. Met een website (die je neefje voor je maakt) en visitekaartjes uitdelen, kom je er echt niet. Er is veel meer voor nodig en dat begint bij jou.

Het is namelijk van essentieel belang dat je weet hoe jij als masseur / behandelaar er in staat. Hoe presenteer jij jezelf, welke woorden gebruik je, hoeveel laat je van jezelf zien, wat is de werkelijke waarde van wat jij te bieden hebt? Ben je bewust van wat je precies doet, wie je in de kern bent en waarom potentiële klanten juist naar jouw praktijk moeten komen?

Cursus praktijk starten

In de digitale cursus praktijk starten zijn dit de twee belangrijkste onderwerpen: de regelgeving en de marketing. De cursus is gemaakt voor mensen die een eenmanszaak starten en individueel gaan werken in hun eigen praktijk. Dit mag een massagepraktijk zijn, maar kan ook een andersoortige praktijk zijn, waarbij je gaat werken met mensen.

In het onderdeel regelgeving leggen we op een heldere manier de basis hierover uit en geven ook praktische voorbeelden, tips een aandachtspunten. Een gedeelte van de theorie krijg je toegestuurd via de e-mail, zodat je het later nog eens kunt nalezen.

Het onderdeel marketing krijgt meer tijd en aandacht, want dat is hetgeen waarmee je praktijk staat of valt. Dit les onderdeel is een mix van theorie en oefeningen. Je krijgt inspirerende voorbeelden, duidelijke aanwijzingen waar je je het beste op kunt richten en leert op welke manier je het beste uit je marketing kunt halen.

Praktijkvoering

De lessen over praktijkvoering is al jarenlang een onderdeel van de massage opleiding. De losse cursus “praktijk starten” staat open voor iedereen die voor zichzelf gaat beginnen. Omdat de cursus online gegeven wordt, kan je deze in je eigen tempo volgen en op het moment dat jou het beste uitkomt.

 • Vereiste vooropleiding:  je moet startende ondernemer worden of zijn.
 • Niveau van de Cursus Praktijk Starten: MBO-niveau.
 • Certificaat van deelname: niet van toepassing.

Praktisch:

 • Deze bestaande cursus wordt vernieuwd en in een online leer omgeving geplaatst.
 • Wat heb je nodig?
  • Laptop, pc of tablet.
  • Een account in het online leersysteem.
  • Schrijfblok en pen
  • Leergierigheid!
 • De cursus is in het Nederlands. Je kan alleen deelnemen als je goed Nederlands spreekt en verstaat.

Cursus Praktijk Starten

Jolanda uit Voorburg over de cursus Praktijkvoering:
“Ik zag voor ik begon als zzp-er op tegen de regeltjes enzo, maar met de uitleg in deze cursus bleek dat heel erg mee te vallen. Gaf me een heleboel rust om te weten hoe het zit. De lessen worden op een praktische manier en stap voor stap uitgelegd. Ook de marketing vind ik nu ook een stuk leuker om te doen. Ik ga er 100% voor!”

Aanmelden voor de Cursus Praktijk Starten:

Deze cursus wordt digitaal gemaakt terwijl je dit leest. We verwachten in het eerste kwartaal van 2020 online te gaan. Heb je interesse om je in te schrijven? Laat het ons weten via de contactpagina. Dan ben je als eerste op de hoogte als we zover zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *