Praktijk starten

Direct naar les datums
Direct aanmelden

Je bent bijna klaar met een vak opleiding, super gemotiveerd en enthousiast. Nu kan je je passie neerzetten en je expertise delen met iedereen die dat wilt. Je gaat je eigen praktijk starten als zzp-er en denkt al na over een website, visitekaartjes en meer.

Een (massage) praktijk starten is in principe vrij eenvoudig, maar er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.  Wat zijn de regels voor de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel? Hoe zit het met verzekeren en aansprakelijkheid? En welke spullen heb je allemaal nodig in je praktijk? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat weet je eigenlijk over marketing en hoe je er voor zorgt dat je klanten krijg, die ook terug komen?

Regels bij een praktijk starten

Wanneer je een eigen praktijk start, dan krijg je te maken met regelgeving. Niet het leukste gedeelte van het ondernemerschap, maar het hoort er nou eenmaal bij. Om problemen te voorkomen is het verstandig om dit meteen al goed te regelen. De grootste inspanning die je hiervoor moet doen, is simpelweg weten hoe het zit. Daarna eenmalig een en ander regelen en opzetten. Dan is het meeste werk al gedaan en hoef je het alleen maar bij te houden. Je kunt je vervolgens weer richten op hetgeen je het liefste doet.

Marketing

Misschien krijg je al de kriebels bij het woord marketing, maar een eigen praktijk zonder klanten, is geen eigen praktijk. Je zult hoe dan ook enige inspanning moeten leveren om er voor te zorgen dat je klanten krijgt. Met een website (die je neefje voor je maakt) en visitekaartjes uitdelen, kom je er echt niet. Er is veel meer voor nodig en dat begint bij jou.

Het is namelijk van essentieel belang dat je weet hoe jij als masseur / behandelaar er in staat. Hoe presenteer jij jezelf, welke woorden gebruik je, hoeveel laat je van jezelf zien, wat is de werkelijke waarde van wat jij te bieden hebt? Ben je bewust van wat je precies doet, wie je in de kern bent en waarom potentiële klanten juist naar jouw praktijk moeten komen?

Cursus praktijk starten

In de eendaagse cursus praktijk starten zijn dit de twee belangrijkste onderwerpen: de regelgeving en de marketing. De cursus is gemaakt voor mensen die een eenmanszaak starten en individueel gaan werken in hun eigen praktijk. Dit mag een massagepraktijk zijn, maar kan ook een andersoortige praktijk zijn, waarbij je gaat werken met mensen.

In het onderdeel regelgeving leggen we op een heldere manier de basis hierover uit en geven ook praktische voorbeelden, tips een aandachtspunten. Een gedeelte van de theorie krijg je toegestuurd via de e-mail, zodat je het later nog eens kunt nalezen.

Het onderdeel marketing krijgt meer tijd en aandacht, want dat is hetgeen waarmee je praktijk staat of valt. Dit les onderdeel is een mix van theorie, oefeningen in tweetallen en met de hele groep. Je krijgt inspirerende voorbeelden, duidelijke aanwijzingen waar je je het beste op kunt richten en leert op welke manier je het beste uit je marketing kunt halen.

Praktijkvoering

De lesdag over praktijkvoering is al jarenlang een onderdeel van de massage opleiding. De losse eendaagse cursus “praktijk starten” staat open voor iedereen die voor zichzelf gaat beginnen. We bieden deze cursus ongeveer drie keer per jaar aan.

 • Vereiste vooropleiding:  je moet startende ondernemer worden of zijn.
 • Niveau van de Cursus Praktijk Starten: MBO-niveau.
 • Aantal docent contacturen: ± 4,5 uur.
 • Certificaat van deelname: niet van toepassing.

Praktisch:

 • De lestijden (de deur is een kwartier voor aanvang open): van 10.30 tot 15.45 uur met een lunchpauze rond 13.00 uur. De lestijden zijn bij benadering. Ongeveer drie dagen voor aanvang krijg je een email met praktische informatie en hierin staan ook de exacte tijden vermeld.
 • De prijs is 87 euro per persoon inclusief digitaal lesmateriaal.
  Na je aanmelding kun je het lesgeld overmaken op IBAN: NL66 KNAB 0256 9445 39 t.n.v. OMB Academie o.v.v. de cursusdatum en je voor- en achternaam.
 • Locatie: Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Wat neem je mee?
  • Schrijfblok en pen
  • Een lunch
  • Eventueel slippers, sloffen of binnen schoenen. Het cursuscentrum is schoenenvrij.
 • De cursus is in het Nederlands. Je kan alleen deelnemen als je goed Nederlands spreekt en verstaat.

Datums van de Cursus Praktijk starten:

 • Zaterdag 12-01-2019. Vol.
 • Bij voldoende aanvraag op andere datums plannen we deze cursus extra in. Heb je interesse om op een ander moment deel te nemen? Stuur ons een mailtje met daarin jouw voorkeursdagen en tijden.

Cursus Praktijk Starten

Aanmelden voor de Cursus Praktijk Starten:

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de datum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over praktijkvoering?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

Op LinkedIn posten we ook over deze en aanverwante onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *