Cursus Polariteitsmassage

In de cursus Polariteitsmassage:

 Theorie over polariteitsmassage
Uitleg over het verbinden van punten
Polariteitsmassage geven en krijgen
Uitgebreide handleiding met alle
technieken uit de cursus polariteitsmassage
Oefeningen om energie te voelen
Certificaat van deelname

Dit alles voor 147 euro

  

Polariteitsmassage is het gebruik maken van energie die tussen twee polen stroomt, met als doel het lichaam weer in balans te brengen en blokkades te verzachten of op te heffen. Als er blokkades zijn, dan stroomt levensenergie langzamer, zoekt het een omweg of wordt het verspild aan energievreters. Voor veel mensen zijn energieblokkades voelbaar en soms ook aanwijsbaar door fysieke klachten, zoals een stijve nek, rugklachten en vermoeidheid. Als tegengestelde punten met elkaar worden verbonden door de masseur, dan wordt de helende levensenergie versterkt. In de cursus polariteitsmassage ga je deze werkmethode leren.

De oorsprong van polariteitsmassage

Dr. Randolph Stone's polarity therapyPolariteitsmassage (Dr. Randolph Stone’s polarity therapy) is het levenswerk van de Amerikaan Dr. Randolph Stone (1890-1981). De in Oostenrijk geboren natuurarts en chiropractor ontdekte dat er in het lichaam een magnetisch veld bestaat dat alle andere systemen leidt. Het beïnvloedt zowel het fysieke lichaam, als de emotionele en mentale systemen (holistisch). Dit magnetisch veld heeft positieve, negatieve en neutrale polen, waarbij er energie stroomt van positief naar negatief, net zoals bij het magnetisch veld van de aarde of de + en – kant van een batterij. Volgens de bevindingen van Dr. Stone, ontstaan ziekten wanneer de (levens)energie chronisch geblokkeerd raakt.

Levensenergie

In de Westerse cultuur is het bestaan van levensenergie (ook wel levenskracht genoemd) minder gebruikelijk dan in Oosterse filosofieën en zienswijzen. Daar wordt het benoemd als chi, ki of prana en in feite gaat het over de essentie van het leven. Het bestaan hiervan is niet wetenschappelijk aangetoond, maar je hoeft er niet in te geloven om het te kunnen ontvangen. De ervaring leert dat de ontvanger door polariteitsmassage meestal tot rust komt en dat op zich is al een goede reden om deze methode toe te passen. De polariteitsmassage kan zowel gekleed als op de blote huid worden gegeven.

De cursus polariteitsmassage

Na een openingsronde krijg je wat theorie en leggen we je de basisprincipes uit. Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag met doen! Daardoor leer je het immers het snelst. Ook zullen we enkele oefeningen doen om energie te voelen, te gronden en om meer bij jezelf te blijven.
Verdeeld over de lesdag leer je hoe je verschillende polariteiten kan leggen. Sommige polariteiten zijn “losse” hand settingen en andere horen in een reeks, zoals bij de chakra polariteiten. Een polariteit maak je door als masseur jouw handen op twee punten op het lijf te leggen. Bij sommige polariteiten worden de handen stil op het lijf gelegd. Bij andere technieken kan er ook gepulst worden en de handen op enige afstand van het lijf houden is ook een mogelijkheid. Bedenk je hierbij dat energie zelf zijn weg zoekt waar het nodig is. Het is niet de masseur die energie via zijn handen naar de ontvanger laat stromen, maar het is de energie zelf die het werk doet.
Cursus Polariteitsmassage

De cursus polariteitsmassage is geschikt voor iedereen die deze subtiele massagevorm wilt leren. Het is prettig als je al wel wat ervaring hebt met masseren, maar het is niet verplicht. Ben je al masseur, dan is deze cursus een mooie aanvulling.
Bij deze cursus krijg je uiteraard een uitgebreide handleiding met de theorie en de lesstof die aan bod is gekomen. Wanneer je aan de volledige cursusdag meedoet, krijg je ook een certificaat van deelname.

Je kunt je zowel alleen als samen met iemand anders aanmelden. Alles deelnemers werken in tweetallen en er wordt veel gewisseld, ook als jij je samen met iemand anders aanmeldt.

  • Niveau van de cursus polariteitsmassage : MBO-niveau.
  • Minimale deelname leeftijd: 18 jaar.
  • Aantal docentcontacturen:  6 uur.
  • De prijs van deze cursus is 147 euro, inclusief handleiding en certificaat.

Praktische informatie over de cursus polariteitsmassage

  • Deze cursus geven we alleen op een zaterdag of een zondag (niet als avondcursus).
  • De lestijden zijn van 10.00 tot ±16.30 uur. De deur is een half uur voor aanvang open.
  • Meenemen: een hoeslaken voor om de massagetafel, een hoofdsteunhoesje (als je die hebt), kleding waar je je vrij in kan bewegen, slippers of schoenen voor binnen en je een lunch.
  • Deze cursus geven we bij Wajid, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.

Aanmelden voor de cursus polariteitsmassage

Klik op de datum van keuze om je aan te melden via onze webwinkel.
Daar staat bij “op voorraad” aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.

We zijn onze volledige cursusplanning opnieuw aan het maken. Zodra dit gereed is, worden de nieuwe lesdatums op de website geplaatst.

De volgende datums na de zomervakantie zijn al bekend, aanmelden kan op een later moment.

  • Zaterdag 5 september
  • Zondag 15 november

Via Facebook blijf je ook op de hoogte van ons les aanbod!