Cursus handmassage

In deze cursus:

 Dertig massage technieken
Theorie over anatomie en contra-indicaties
Massage geven en ontvangen
Uitgebreide handleiding
Certificaat van deelname
Les over werkhouding en hygiëne
Handreflexologie technieken

Dit alles voor 117 euro

  

Cursus handmassage

Een handmassage is een fijne massage die laagdrempelig is om te geven en te ontvangen. De handmassage geeft niet alleen ontspanning, je hebt ook gemakkelijk persoonlijke aandacht en sociaal contact. Een massage van de handen is bij verschillende doelgroepen en gelegenheden toe te passen. De cursus handmassage is dan ook een aanrader voor verschillende doelgroepen.

Je kunt zoal denken aan het aanbieden van handmassage in een verpleeghuis of aan ouderen in een zorgcentrum of aanleunwoningen. Ook patiënten in een ziekenhuis vinden het fijn om een rustgevend moment te beleven, tussen de behandelingen door. Denk ook aan de familie van patiënten die veel spanning ervaren tijdens een periode van ziekenhuisopname. Een handmassage kan ook prima tijdens de pauze op het werk of als activiteit tijdens een team-uitje. Kortom: een handmassage is altijd welkom en geeft een heerlijk ontspannen moment.

Wil je leren hoe je een handmassage geeft?

 • Werk je in de zorg en wil je mensen een ontspannen handmassage kunnen geven
  of
 • Ben jij nagelstyliste en wil je de handmassage als extra aanbieden aan je klanten?
  of
 • Masseer je al en wil je je mogelijkheden en je aanbod uitbreiden?
  of
 • Lijkt het je gewoon fijn om deze laagdrempelige manier van masseren te beheersen?

Dan is de cursus handmassage dé cursus voor jou!

De cursus vindt plaats op een zaterdag of zondag. Tijdens de cursus leer je 30 massagetechnieken, waarmee je een ontspannen handmassage kunt geven. Daarnaast leer je een aantal technieken uit de handreflexologie, waarmee je kennis maakt met handreflex massage.

Hennie uit Rotterdam over de cursus:
“De Cursus Handmassage is precies wat je ervan verwacht. Goed opgezet en deskundig overgebracht met veel verklarende uitleg. Ook de Reflextechnieken zijn zeer leerzaam. Dit alles zorgt dat je eenvoudig en met veel vertrouwen de massage kunt uitvoeren. Doordat je met een partner oefent, waarbij je om de beurt de technieken uitvoert, tijdens de cursus zelf ook genoten van de massage 😀”

Cursus handmassageDe technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kunt zien hoe de technieken uitgevoerd worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Je geeft dus niet alleen massage, je kunt de handmassage ook zelf ervaren. Uiteraard ontvang je ook een handleiding waarin de technieken uitgelegd staan met foto’s om de technieken te verduidelijken.

Omdat van iedere deelnemer de handen  worden gemasseerd, is het van belang dat ze een gezonde conditie hebben. Helaas kan je niet meedoen wanneer je bijv. wratjes of kalknagels hebt. Twijfel je? Meld je dan niet aan, maar bel eerst op om te overleggen! Dan kunnen we samen bespreken of je deel kunt nemen.

 • Vereiste vooropleiding: geen.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.

Praktisch:

 • De lestijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur en wordt op één dag gegeven. De deur is een half uur voor aanvang open en er is een lunchpauze rond 12.30 uur.
 • Deze massagecursus geven we meestal bij Vleugels, Elandstraat 77a in Den Haag. Dit is op 4 minuten ofwel 350 meter lopen vanaf Wajid (waar we meestal les geven). De lesruimte is op de begane grond.
 • Wat neem je mee? Twee normale handdoeken van ongeveer 90 x 50 cm. Masseren gaat het prettigst als je korte nagels hebt, schone handen hebt en geen sieraden draagt. Neem eventueel ook slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als de cursus overdag is, neem dan ook een lunch mee.
 • Wij schenken thee tijdens de cursus en er is water.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.

Datums en tijden van de volgende Cursus Handmassage:

 • 13-07-2019, zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.
  Locatie: Wajid.
  Nog 9 plaatsen vrij.
 • 21-09-2019, zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.
  Locatie: Wajid.
  Nog 12 plaatsen vrij.

Om je aan te melden voor de cursus handmassage vul je het formulier in en druk je op aanmelden.

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de startdatum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten? *

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over massage?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

1 reactie op “Cursus handmassage

 1. Deze cursus werd door een zeer ervaren, oprechte en gepassioneerde docente gegeven die uitstekend in staat was om alles echt goed over te brengen.
  Ik heb er veel van opgestoken en kan niet wachten om het geleerde in praktijk te brengen. Aangezien je na afronding van de cursus een uitstekende handleiding meekrijgt kun je controleren of je nog goed weet hoe het precies gaat.
  Ik kan deze cursus warm aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *