Cursus Bamboe Massage

Direct naar les datums
Direct aanmelden

Bij Bamboe massage wordt er gemasseerd met bamboe stokken. Veel mensen denken dan meteen dat ermee geslagen wordt of dat het een pijnlijke massagevorm is! Uiteraard wordt er niet mee geslagen en als de bamboemassage op de juiste manier wordt uitgevoerd hoeft het ook zeker niet pijnlijk te zijn. Het kán dus wel pijnlijk zijn, daarom is het van essentieel belang dat je goed weet wat je doet als je met bamboe gaat masseren.

Over Bamboe

Bamboe is een natuurproduct en bevat kiezelzuur. Kiezelzuur maakt kwarts tot kristal en heeft daardoor dezelfde energetische eigenschappen als kristal. Namelijk het helpen in het overbrengen van energie en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daarnaast is, in vergelijking met handen, een bamboestok een hard voorwerp. Daarmee heb je de mogelijkheid om meer druk te geven tijdens een massage, maar je kunt ook heel goed zachte technieken doen.

Bamboe kan onbewerkt gebruikt worden, maar wij maken gebruik van gelamineerd bamboe. Dit heeft vele voordelen. De stok is steviger en dat geeft minder kans op scheuren en spleten, waardoor de stok onbruikbaar zou worden. Het gelamineerde bamboe is beter bestand tegen warmte, druk, olie en water. De bamboestokken zijn met de hand bewerkt en glad gemaakt door een secuur polijstproces en dat is uiteraard bijzonder belangrijk bij de massage.

Massage met Bamboe

Cursus Bamboe MassageDe stok wordt gebruikt als hulpmiddel bij de massage. Deels wordt de massage met de handen gedaan en deels met de bamboe massagestok(ken). De massage is heel zacht uit te voeren, maar doordat de stok hard is, is een stevige massage ook mogelijk.

Masseren met bamboe stokken kent een aantal valkuilen, een aantal do’s and don’ts. Wij leren je op een verantwoorde manier gebruik te maken van bamboe massage stokken. In de cursus staat het masseren met bamboe centraal, we leren je de basis beginselen van een bamboe massage. Maar ook hoe je een normale olie massage kan verrijken en verdiepen met de bamboe massage stokken.

Als jij goed kan masseren en je weet hoe de diverse lichamen voelen, hoe de spieren lopen (je hoeft echt de namen van de spieren niet te kennen), dus je hebt ruime ervaring met masseren. Dan ben jij van harte welkom bij de cursus bamboe massage.

Eén van de onderdelen van deze cursus, is het toepassen van de bamboestokken op het bovenbeen en de bilspieren. Dit kan alleen goed uitgevoerd worden als je geen ondergoed aan hebt tijdens dit lesdeel of desnoods een string draagt. Is het voor jou niet oké om een string te dragen of volledig bloot te zijn, dan wordt deze techniek overgeslagen bij jou.

Tijdens de cursus leer je 30 technieken met bamboestokken en krijg je veel theoretische en praktische informatie over het gebruik hiervan. Voor de les zorgen wij voor een set bamboestokken. Je kunt bij ons na de les een set van twee bamboestokken aanschaffen.

De technieken worden eerst voorgedaan op de assistent(e), zodat je goed kan zien hoe ze gedaan moeten worden. Daarna oefen je in tweetallen met een ander deelnemer, waarbij je instructies krijgt. Omdat je ook wisselt van rol, geeft je niet alleen een massage, maar kun je de massage ook zelf ervaren. Na afloop ontvang je een handleiding waarin de technieken uitgelegd staan met foto’s om de technieken te verduidelijken.

 • Prijs van deze cursus: 117 euro per persoon.
 • Certificaat: Ja.
 • Vereiste vooropleiding: minimaal de basiscursus en ruime ervaring met massage.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docent-contacturen: circa 6 uur.

Praktisch:

 • De lesdatums van de “Cursus Bamboe Massage” vind je boven het aanmeldformulier en dit staat onderaan deze pagina.
 • De lestijden bij een cursus in het weekend, zijn van 10.30 tot 16.30 uur. Bij een avondcursus zijn het twee avonden van 19.30 tot 22.30 uur. De deur is altijd een half uur voor aanvang open.
 • De cursus geven we bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1 in Den Haag. De cursusruimte bevindt zich op de 3e verdieping en er is geen lift aanwezig. Meer over het cursuscentrum en de bereikbaarheid vind je hier.
 • Wat neem je mee? Een eenpersoons hoeslaken voor om de massage tafel, een doek om mee toegedekt te kunnen worden en draag makkelijk zittende kleding. Masseren gaat het prettigst als je korte nagels hebt, schone handen hebt en geen sieraden draagt. Neem eventueel slippers, sloffen of binnen schoenen mee. Als jouw cursus in het weekend is, neem dan een lunch mee.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander aanmelden voor deze cursus. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën, dan mag je uiteraard met elkaar masseren. We adviseren je wel om ook op andere deelnemers te oefenen, want dit is erg leerzaam.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je Nederlands goed spreekt en verstaat. Wil je een massage cursus in het Engels, kies dan voor een privé cursus.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well. If you want a massage course in English, choose a private course.

Datums en tijden van de volgende Cursus Bamboe Massage:

 • 14-10-2018 van 10.30 tot 16.30 uur. Nog 10 plaatsen vrij.

Om je aan te melden voor de cursus bamboemassage vul je het formulier in en druk je op aanmelden.

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de startdatum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten? *

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over massage?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *