Cursus Babymassage

Waarom babymassage?

Een cursus babymassage voor ouders.
Het masseren van een baby is goed voor zijn of haar lichamelijk en geestelijke ontwikkeling. Elke baby verlangt naar lichamelijke warmte en geborgenheid, zoals ze het in de baarmoeder hebben ervaren. Bij een massage wordt door de aanraking de band tussen de ouder en het kind versterkt. Een massage heeft bij de baby een positieve uitwerking op de ontspanning, de gemoedstoestand, het slapen, de groei, de tastzin, de ademhaling en het immuunsysteem.

Cursus babymassageEen aangename bijkomstigheid is dat de ouder ook ontspanning ervaart door het masseren, wat erg prettig is in een druk dagelijks leven. Even helemaal niks, dan alleen maar je aandacht bij je kindje hebben en in het hier en nu zijn! Massage is meditatief en zoals mindfulness.

Door het masseren en de aandacht voor je baby, leer je sneller de lichaamstaal van je kindje kennen en daardoor wordt je intuïtie ook sterker als het gaat om wat je baby nodig heeft. Hierdoor versterkt ook je zelfvertrouwen in het ouderschap.

Babymassage leren

In de cursus babymassage leer je als ouder of verzorger technieken volgens de Shantala-massage. Dit is een vorm van ontspanningsmassage uit India, enkel met dat verschil dat het tempo lager ligt. In India geven ze een actieve en snelle massage, terwijl we in het Westen de massage kalm uitvoeren. Het doel is namelijk om de baby tot rust te brengen en te helpen ontspannen. Deze cursus is voor ouders / verzorgers met een baby vanaf vier weken tot ± negen maanden.

Het is natuurlijk het allerfijnste als je in je eigen vertrouwde omgeving leert hoe je op een goede manier een ontspannen babymassage geeft. Je kunt zelfs in overleg de dag en het tijdstip afspreken die voor jou / jullie het beste uitkomt.

Praktische info cursus babymassage

  • Prijs: 70 euro per les
  • Inclusief: massageolie en handleiding.
  • Locatie: bij jullie thuis.
  • Vereiste vooropleiding: geen.
  • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
  • Aantal lessen: aantal naar keuze maximaal anderhalf uur per les.

Zijn je kinderen al ouder? Dan is de online cursus Massage met het gezin een leuk idee!

De trainer

Anneke Slijfer geeft Cursus BabymassageDe cursus babymassage wordt gegeven door Anneke Slijfer, een vertrouwd gezicht bij de OMB Academie. Zij is gecertificeerd docent babymassage en staat ingeschreven bij het RGDB ( Register Gecertificeerde Docenten Babymassage).


De lessen op locatie worden alleen gegeven in (de omgeving van) Den Haag.

Inschrijven voor de cursus babymassage

Voor de cursus babymassage kun je contact opnemen met Anneke op nummer 0620952006. Denk voordat je belt alvast na over voorkeursdagen en tijden en noteer vast enkele opties voor de eerste les.

Kijk voor meer informatie op de website van Anneke Slijfer Massage.