Aromatherapie en massage

In deze workshop krijg je:

 Les over etherische oliën
Inleiding over handmassage
Massage ontvangen en geven
Handleiding van de technieken
Theorie over etherische oliën
Een flesje basisolie
Mogelijkheid om etherische olie te kopen

Dit alles voor 57 euro

  

Aromatherapie en massage

Wanneer je een massage geeft, ligt de focus met name op de beleving van de fysieke aanraking. Daarnaast besteed je als masseur ook aandacht aan de andere zintuigen. Gedimd licht met een warme kleurtoon voor het zicht, rustgevende muziek voor het gehoor en een glas water voor na de massage. Een fijne geur in de ruimte waar je masseert beïnvloed ook voor een groot deel de ervaring van je klant. Dit kan een algemene geur zijn die je zelf vindt passen bij massage, maar je kunt deze ook bepalen aan de hand van de stemming van je klant. Aromatherapie is hiervoor het ideale uitgangspunt!

Etherische oliën

Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën.  Deze holistische therapie heeft als doel om de gezondheid te verbeteren op zowel het fysieke, mentale als emotionele vlak. Etherische oliën zijn gemaakt van een deel van een boom of plant, bijvoorbeeld de bloem of de vrucht. Het wordt ook wel de essentie van een plant genoemd en daarom wordt de term essentiële olie hiervoor ook gebruikt. In vergelijking met bijvoorbeeld amandelolie is een etherische olie veel sterker geconcentreerd, doordat het op een andere manier verkregen wordt. De meeste etherische oliën zijn dan ook niet geschikt om in grote hoeveelheden direct op de huid aan te brengen. Deze natuurlijk essentiële oliën hebben eigen unieke en ongelofelijke krachtige eigenschappen. Ze beïnvloeden niet alleen het fysieke lichaam, maar werken helend op vele niveaus, zoals fysiek, emotioneel en spiritueel. Als voorbeeld is lavendelolie rustgevend.

Aromatherapie en massage

De bestanddelen van essentiële oliën zijn zo klein dat ze direct de cellen kunnen binnen dringen. De oliën werken zo goed, doordat ze therapeutische stoffen in een zeer geconcentreerde vorm bevatten. De geurmoleculen van de oliën kunnen op een zodanige wijze je zenuwstelsel en limbisch systeem inwerken, dat je ongelofelijke nieuwe ervaringen kunt hebben. Bijvoorbeeld hoe je met emoties en fysieke klachten kunt omgaan, zonder dat je hierin hoeft te geloven.

Aromatherapie en massage

Wanneer je etherische olie wilt toepassen bij massage, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Welke olie is geschikt voor deze persoon op dit moment én past het in de massage die je geeft. Ook dosering en het combineren van verschillende oliën is belangrijk. Kennis over de eigenschappen van elke etherische olie en hoe deze toegepast kan worden is essentieel.

Workshop aromatherapie

In deze workshop van drie uur krijg je algemene informatie over essentiële oliën. Ook leer je van tien oliën de eigenschappen en hoe en wanneer je deze kan toepassen. Uiteraard gaan we ook masseren waarbij je enkele oliën kan uitproberen. Dit doe je door het masseren van de handen en onderarmen van een medecursist en jouw handen en onderarmen krijgen een soortgelijke massage. Je leert dus niet alleen over de oliën, maar ook hoe je een eenvoudige en laagdrempelige massage geeft van de handen inclusief de onderarmen. Van de technieken krijg je een handleiding toegestuurd via de e-mail, zodat je daarmee thuis meteen aan de slag kunt gaan. Hiervoor heb je natuurlijk massageolie nodig, dus je krijgt ook nog een flesje basisolie mee. Voor de etherische olie heb je tijdens de workshop de gelegenheid om deze aan te schaffen.

 • Vereiste vooropleiding: geen. Ervaring met massage is fijn, maar niet verplicht.
 • Niveau van de cursus: MBO-niveau.
 • Aantal docentcontacturen: circa 3 uur.

Marlene Timmer van PurifyDe workshop Aromatherapie wordt gegeven door en in samenwerking met Marlene Timmer van Purify.

Haar interesse in het functioneren van de mens en hoe een ieder omgaat met het lichaam, relaties, welke keuzes we maken en wat voor resultaat dat geeft, motiveert haar. Het voelt als haar levensmissie om te delen over haar visie, kennis & ervaringen.

Tijdens de workshop is er ook assistentie aanwezig.

Praktisch:

 • De lestijden van de workshop in een weekend zijn van 13.30 tot uiterlijk 16.30 uur. De workshop op een avond is van 19.30 tot uiterlijk 22.30 uur. Een half uur voor aanvang is de deur open.
 • Deze workshop geven we bij Vleugels, Elandstraat 77a in Den Haag. De lesruimte is op de begane grond.
 • Wat neem je mee? Een gewone handdoeken van circa 90 bij 50 cm. Masseren is het fijnst met korte nagels, schone handen en je geen sieraden draagt.
 • Tijdens de les schenken we thee en water.
 • Je kan je in je eentje (individueel) of samen met een ander inschrijven. Alle deelnemers werken in tweetallen. Kom je met z’n tweeën dan mag je met elkaar samenwerken.
 • Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven en je kan alleen meedoen als je goed Nederlands spreekt en verstaat.
  This massage course is in Dutch and you can only participate if you speak and understand Dutch well.

Datums en tijden van de volgende Workshop Aromatherapie:

 • 04-07-2019, donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. Nog 9 plaatsen vrij.
 • 24-08-2019, zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Nog 10 plaatsen vrij.
 • 12-10-2019, zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Nog 12 plaatsen vrij.

Om je aan te melden voor de workshop aromatherapie vul je het formulier in en druk je op aanmelden.

Velden met een * zijn verplicht.

Vul de datum van jouw cursus in (dd-mm-jjjj) *

Mw.Dhr. *

Voornaam *

Tussenvoegsel

Achternaam *

Bedrijfsnaam (optioneel)

BTW-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

KvK-nummer (als bedrijfsnaam is ingevuld)

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) *

Telefoonnummer *

E-mailadres *
Hierop ontvang je alle informatie, dus correct invullen.

Zijn er (medische) bijzonderheden die voor het team belangrijk zijn om te weten? Denk ook aan allergien! *

Eventuele opmerkingen

Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen, begrepen en ben hiermee akkoord.*

De volgende vragen zijn vrijblijvend, maar we vinden het wel heel fijn als je ze voor ons invult.

1. Hoe heb je ons gevonden?

Indien Google, met welke zoekterm(en)?

2. Wat wil je allemaal leren over massage en aromatherapie?

Ja, natuurlijk wil ik ook theorie over massage via de e-mail.

Als je alles goed hebt ingevuld en je klikt op de knop, dan wordt daaronder getoond of je aanmelding goed verzonden is. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail, waarin ook de betaalgegevens staan. Let op: met het aanklikken van de knop ga je een overeenkomst aan met betalingsverplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *